[…] Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται -και τον πυρηνικό αλληλοεκβιασμό να εντείνεται- διαμορφώνοντας συνθήκες γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου, η επερχόμενη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη στις 28-30 Ιουνίου θα θυμίζει περισσότερο πολεμικό συμβούλιο. Η νέα «Στρατηγική Αντίληψη του ΝΑΤΟ» που θα επικυρώσει η Σύνοδος δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών για τις στοχεύσεις της. Η διεύρυνση του ΝΑΤΟ (Σουηδία, Φινλανδία), η ρητή δέσμευση για «την περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας του NATO στην Ανατολική Ευρώπη», η πρόβλεψη για αναβαθμισμένη παρουσία στη Μέση Ανατολή και την Α. Μεσόγειο, και για πρώτη φορά, η επεξεργασία ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού όσον αφορά την Κίνα, σημαίνουν την κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, την ένταση της επίθεσης στους λαούς και όλο και περισσότερο πόλεμο, πόλεμο, πόλεμο.

Ως εργαζόμενοι/ες, καταπιεσμένοι/ες, αγωνιστές/τριες αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά τι σηματοδοτούν οι αποφάσεις της επερχόμενης Συνόδου για το εν εξελίξει ανελέητο ταξικό πόλεμο που βιώνουμε. Για το πώς επενεργεί και συμπληρώνει η κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου την επίθεση στα χαμηλά μας μεροκάματα και στα πετσοκομμένα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα, για το πώς παροξύνει η ολοκληρωτική μετατροπή της Ελλάδας σε πολεμικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ τον κίνδυνο ενός πολέμου με την Τουρκία, και ταυτόχρονα τον εθνικισμό, τον μιλιταρισμό, την κρατική τρομοκρατία και τον κοινωνικό εκφασισμό.

Σήμερα λοιπόν, πιο επιτακτικά από ποτέ, η πάλη για το κλείσιμο των νατοϊκών βάσεων και για την έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό αποτελεί ζωτικό κοινωνικό διακύβευμα. Ένα διακύβευμα κυριολεκτικά ζωής ή θανάτου!

Το σύνθημα ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ που πρέπει να ακουστεί πάνδημα στη χώρα συνδέεται οργανικά με αυτές τις στοχεύσεις και οριοθετούν – μαζί με τα κεντρικά προτάγματα «Ψωμί, Υγεία, Παιδεία, Ελευθερία» – στην παρούσα στιγμή τα αντίπαλα ταξικά μέτωπα και τις αντιτιθέμενες ταξικές στρατηγικές στην ελληνική κοινωνία: από τη μια το μέτωπο της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας, το μέτωπο της ζωής, της ειρήνης, της αλληλεγγύης και της προόδου και από την άλλη το μέτωπο του ελληνικού κράτους και κεφαλαίου, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, το μέτωπο του πολέμου, της φτώχειας, της καταστολής, της φασιστικοποίησης, της πολιτιστικής και αξιακής παρακμής.

Αυτή η ιστορικού χαρακτήρα αντίθεση για την ελληνική κοινωνία θέτει σήμερα πιο εμφατικά από ποτέ την ανάγκη επαναστατικής υπέρβασης της […]

ΟΛΟΙ-ΕΣ στις πανελλαδικές αντιπολεμικές αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις

Ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, 29/06

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστ(ρι)ών)