Η ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ

Κάθε μήνα πλέον δημοσιοποιείται και από μια γυναικοκτονία στην Ελλάδα, με το φαινόμενο να αποτελεί πλέον μάστιγα. Στο Κουκάκι αυτή τη φορά, τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, μια γυναίκα δολοφονήθηκε με μαχαιριές από τον κακοποιητή σύζυγό της, όταν εκείνη αποφάσισε να τον εγκαταλείψει, διεκδικώντας την ελευθερία της. Όπως τόσες και τόσες κακοποιημένες γυναίκες, δεν είχε κανένα δίχτυ προστασίας, μέσα σε ένα σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης που καθημερινά θρέφει την πατριαρχία και την έμφυλη βία, οπλίζοντας τα χέρια των δολοφόνων τους.

Την αστυνομία που συστηματικά αδιαφορεί στις κλήσεις κακοποιημένων γυναικών, βουτηγμένη στα κυκλώματα τράφικινγκ, κατ’ εξοχήν φορέας έμφυλης βία η ίδια απέναντι σε αγωνίστριες, κρατούμενες, μετανάστριες, ΛΟΑΤΚΙ άτομα. Τη δικαστική εξουσία που δεν αναγνωρίζει τον όρο «γυναικοκτονία» και καθημερινά συγκαλύπτει βιαστές, όπως στην υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα στη Θεσσαλονίκη. Τον σεξιστικό πολιτισμό που προάγουν καθημερινά τα κυρίαρχα μίντια.

Την ίδια στιγμή, το βάθεμα της κρίσης του καπιταλισμού που βιώνουμε σήμερα έχει γενικευμένα χαρακτηριστικά κοινωνικής σήψης και εκφασισμού. Αυτό δείχνει περίτρανα η αδιαφορία όλων αυτών των κυρ- Παντελήδων γειτόνων της δολοφονημένης Κατερίνας, που σήμερα μιλάνε στα κανάλια και λένε πως ήξεραν καιρό πως τη χτυπούσε, που άκουγαν τις κραυγές της και σιωπούσαν.

Όσο η κρίση προχωρά, η ακρίβεια σαρώνει και η έμφυλη βία οξύνεται, οι γυναίκες της τάξης μας, καλούμαστε να αναμετρηθούμε με την επισφάλεια και τη βαρβαρότητα. Να παλέψουμε σε πολλαπλά πεδία για την επιβίωση και την αξιοπρέπεια. Την ίδια στιγμή, καλούμαστε να πάρουμε θέσεις μάχης απέναντι στις μιλιταριστικές ονειρώξεις της ντόπιας πολεμοκάπηλης ελίτ, οι οποίες έχουν άμεσες επιπτώσεις στο κοινωνικό πεδίο, ενισχύοντας υπό την απειλή του πολέμου τις πατροπαράδοτες υπερσυντηρητικές αξίες: το ρόλο της γυναίκας ως μηχανής αναπαραγωγής του έθνους και της οικογένειας. Αυτό αποτυπώνει η πρόσφατη απαγόρευση των εκτρώσεων από το ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ, μια τάση της παγκόσμιας alt right, που είναι παρούσα και στη χώρα μας και μάλιστα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία πρόσφατα στο ευρωκοινοβούλιο έχει ψηφίσει ενάντια στο δικαίωμα στην άμβλωση.

Ο αγώνας ενάντια στην πατριαρχία, την έμφυλη βία και την καταπίεση δεν είναι μόνο επίκαιρος. Η ίδια η πραγματικότητα μας δείχνει πως είναι επιβεβλημένος, ως όρος επιβίωσης στη σύγχρονη δυστοπία. Ως τέτοιος, οφείλει να διαπερνά το σύνολο των αγώνων στο κοινωνικό και το ταξικό πεδίο. Να περάσουμε στη μαχητική φεμινιστική αντεπίθεση, στη δημιουργία κοινοτήτων έμπρακτης έμφυλης και ταξικής αλληλεγγύης.

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΗ ΘΡΕΦΕΙ

ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΗ – ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ

Συγκέντρωση Παρασκευή 1 Ιουλίου, 19:30 στο Περιβολάκι Εθνικής Αντίστασης στο Κουκάκι

Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστ(ρι)ών)

Πηγή https://athens.indymedia.org/post/1619588/