Η γυναικεία λαϊκή εξέγερση στο Ιράν ενάντια στο καθεστώς της θεοκρατίας, της πατριαρχίας και της αδυσώπητης ταξικής εκμετάλλευσης που αυτό εκπροσωπεί και υπηρετεί, συνεχίζεται δυναμικά κόντρα στην αιματηρή καταστολή για τέταρτη μέρα, παράγοντας όπως καθε γνήσια εξέγερση, μοναδικές στιγμές ηρωισμού, συντροφικότητας, φαντασίας και δημιουργικότητας.

Ανεξάρτητα από την τελική της έκβαση, η εξέγερση αποτελεί τομή για την ταξική πάλη στο Ιράν, επαναφέροντας δυναμικά στο προσκηνιο ως αυτοτελές πολιτικό υποκείμενο τις γυναικείες και εργαζόμενες μαζες, τις νέες και του νέους, και καταδεικνύοντας την αποκρουστική φυσιογνωμία του ιρανικού καθεστώτος, ως συστήματος φασιστικού, σκοταδιστικού, ως συστήματος στυγνής καταπίεσης του ιρανικού λαού και της εργατικής τάξης.

Ως μια σύγχρονη εξέγερση γυναικών δε, η εξέγερση στο Ιράν αποτελεί ταυτόχρονα τομή και για το παγκόσμιο γυναικείο κίνημα και ανεξάντλητη παρακαταθήκη και πηγή εμπνευσης για τους εν εξελίξει αγώνες του.

Οσο για την “ευαισθησία” της Δύσης απέναντι στην γυναικεία καταπίεση στο Ιραν, τη Δύση της απαγόρευσης των αμβλωσεων στις ΗΠΑ και των ποικιλώνυμων έμφυλων και πατριαρχικών καταπιέσεων, τη Δύση του γενικευμένου trafficking και της απολυτης υποστήριξης της Σαουδικής Αραβίας, το μόνο που εχουμε να πούμε ειναι οτι αυτή ειναι το ίδιο υπαρκτή, όσο υπαρκτός είναι ο αντιιμπεριαλισμός στους λόγους των μουλάδων.

ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΡΑΝΙΚΟ ΛΑΟ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ