Δυναμική και καίρια, από κάθε άποψη, ήταν η προχθεσινή συγκέντρωση και διαδήλωση στον Κολωνό. Μετά από τέσσερις μέρες καταιγισμού της κυρίαρχης προπαγάνδας με σκοπό τη συσκότιση του περιεχομένου της υπόθεσης παιδοβιασμού και trafficking του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό, ήταν η σειρά της γειτονίας και του κινήματος να δώσει την πρώτη δημόσια απάντηση απέναντι στη φρίκη που ξετυλίγεται μπροστά μας.

Μια φρίκη καθόλου ουδέτερη ταξικά και καθόλου γενική, όπως πεισματικά θέλουν να την εμφανίσουν η αστική μιντιακή αφήγηση και οι φασίστες, για να αποσείσουν και τελικά να συγκαλύψουν την ευθύνη που φέρει για το πρωτοφανές έγκλημα το σύστημα που υπηρετούν.

Γιατί ο Η. Μίχος είναι μια αρχετυπική μορφή αυτού του συστήματος και του κόσμου που αυτός ενσωματώνει. Του κόσμου του κράτους του κεφαλαίου, της πατριαρχίας. Αφεντικό, φανατικός δεξιός νεοδημοκράτης, συνδεδεμένος στενά με μεγαλόσχημους πολιτικούς, την Εκκλησία, την ακροδεξιά, την αστυνομία, αστούς δημοσιογράφους. Ένα τυπικό δείγμα του εθνικού κορμού, αυτής της μεγάλης χοάνης που υπό την ομπρέλα του δόγματος Πατρίς- Θρησκεία –Οικογένεια, εξασφάλιζε διαχρονικά την ασυλία να βιάζει, να εκπορνεύει, να κακοποιεί. Οι πολιτικές προεκτάσεις της υπόθεσης είναι σαφείς και δεν χωράνε παρερμηνείες. Οργανικό μέρος της υπόθεσης και του κυκλώματος trafficking αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά τόσο η Αστυνομία- και το ΑΤ Κολωνού ειδικά –, όσο και η Νέα Δημοκρατία από τις τάξεις της οποίας αποδεδειγμένα –ακόμα και με τη βούλα της αστικής δικαιοσύνης- προέρχονται πλείστες όσες περιπτώσεις βιαστών, παιδοβιαστών, μαστροπών.

Απέναντι σε αυτήν την πολύ συγκεκριμένη διάταξη του ταξικού εχθρού, μια διάταξη πολιτικής μάχης στην κυριολεξία, με σκοπό να λειανθούν και τελικά να αποσοβηθούν οι δυναμικές εξεγερτικές αντιδράσεις απέναντι στο πρωτοφανές έγκλημα, η χθεσινή διαδήλωση στον Κολωνό μπόρεσε με αποφασιστικότητα να διαρρήξει για να ανοίξει το δρόμο για μια μεγάλη δυναμική διαδήλωση το Σάββατο.

Στον Κολωνό μια ιστορική εργατική λαϊκή γειτονιά, χτυπημένη κι αυτή όπως τόσες άλλες από τη φτώχεια, την ταξική υποτίμηση αλλά και τη λουμπενοποίηση και τον κοινωνικό εκφασισμό, η φωνή της κοινωνικής βάσης και του κινήματος ακούστηκε δυνατά. Πάνω από 100 αγωνιστές και αγωνίστριες αψηφώντας τις φασιστικές εξορμήσεις των προηγούμενων ημερών και τη μιντιακή κινδυνολογία, πορεύτηκαν με σθένος για πάνω από μια ώρα στη γειτονιά καταδεικνύοντας με πάθος με τα συνθήματα τους, το χαρακτήρα, το περιεχόμενο και το ταξικό πολιτικό υπόβαθρο του εγκλήματος. Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα από τη Λαϊκή Συνέλευση Κατοίκων Κολωνού – Σεπολίων και Ακαδημίας Πλάτωνος και την Ταξική Αντεπίθεση σε σπίτια, καφενεία, περαστικούς, παρέες, ενώ δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που κάτοικοι χειροκροτούσαν από τα μπαλκόνια τους. Στο τέλος της διαδήλωσης, έξω από το κατάστημα του παιδοβιαστή- προαγωγού διαβάστηκε κείμενο της Λαϊκής Συνέλευσης που καλούσε στη διαδήλωση του Σαββάτου.

Όλοι-ες στη διαδήλωση του Σαββάτου 15/10- Συγκέντρωση σταθμός Μετρό Σεπολίων 12μμ

ΤΑΞΙΚΟ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΠΑΙΔΟΒΙΑΣΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΟ Η. ΜΙΧΟ

ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΞΕΘΡΕΨΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ: ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ

ΑΦΕΝΤΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΜΠΑΤΣΟΙ, ΠΑΠΠΑΔΕΣ, ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ, Ο ΜΙΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ!