Ενάμιση μήνα μετά τη δολοφονία της Gina Amini από την Αστυνομία Ηθών του Ιράν, το εξεγερτικό κύμα που διαπέρασε όλη τη χώρα αμφισβητώντας ευθέως την εξουσία του Ισλαμικού καθεστώτος συνεχίζεται, παρά την ανηλεή καταστολή που έχει αφήσει πίσω της εκατοντάδες νεκρούς (γυναίκες και παιδιά), χιλιάδες τραυματισμένους και φυλακισμένους. Η «Ισλαμική Δημοκρατία» υπήρξε το αποτέλεσμα της καταστολής της ιρανικής λαϊκής επανάστασης του 1979, και ήρθε στην εξουσία με την ενεργή εμπλοκή της Δύσης και τη σιωπηρή αποδοχή της Σοβιετικής Ένωσης.

Για 43 χρόνια το καθεστώς εκμεταλλεύεται στυγνά και καταπιέζει πολύπλευρα την εργατική τάξη, το λαό, τη νεολαία, τις γυναίκες, την Αριστερά και τις εθνικές μειονότητες του Ιράν. Η αυστηρή λογοκρισία και η ολοκληρωτική καταστολή όλων αυτών των χρόνων είχε ως αποτέλεσμα οι προοδευτικές, αντικαπιταλιστικές και αντιφασιστικές δυνάμεις διεθνώς να μην έχουν συχνά ευκρινή εικόνα των συνθηκών που επικρατούν στη χώρα. Ειδικότερα τα τελευταία δέκα χρόνια, το Ισλαμικό καθεστώς έχει επανειλημμένα επιτεθεί δολοφονικά σε μαζικές εργατικές, γυναικείες και νεολαιίστικες κινητοποιήσεις. Εκατοντάδες αγωνιστές και αγωνίστριες του εργατικού και γυναικείου κινήματος βρίσκονται φυλακισμένοι/ες με βαριές κατηγορίες για «δράση ενάντια στην εθνική ασφάλεια». Την ίδια στιγμή εντείνεται η καταπίεση των εθνικών μειονοτήτων, Αράβων, Κούρδων, Βαλούχων.

Αντιλαμβανόμενοι την εξελισσόμενη εξέγερση στον Ιράν ως μια επαναστατική έκρηξη ενάντια στην ταξική εκμετάλλευση, την πατριαρχία και την κρατική καταπίεση σας καλούμε το διήμερο 11 -12 Νοέμβριου στον πολιτικό χώρο της Ταξικής Αντεπίθεσης (Καλλιδρομίου 49 Εξάρχεια), σε εκδήλωση με θέμα, “Το περιεχόμενο και οι κινητήριες δυνάμεις της εξελισσόμενης εξέγερσης στο Ιράν – Η πρόσφατη ιστορία της ταξικής πάλης στη χώρα”. Τη δεύτερη μέρα θα γίνει προβολή της ταινίας Persepolis.

Ενάντια στην ταξική εκμετάλλευση, τη θεοκρατία, την πατριαρχία, το φασισμό, την κρατική καταπίεση

Ενάντια στον Αμερικανικό και τον Ρωσικό Ιμπεριαλισμό – Καμία ξένη ανάμειξη στο Ιράν Αλληλεγγύη στις εξεγερμένες γυναίκες του Ιράν και τον ιρανικό λαό – Ζήτω η επαναστατική έκρηξη των λαών του Ιράν

[Πολιτικοί πρόσφυγες-σσες από το Ιράν]