[…]Γιατί αυτό σε τελική ανάλυση ήταν, είναι και θα είναι τα Εξάρχεια. Ένα σύγχρονο μητροπολιτικό εργαστήρι παραγωγής πρωτότυπων μορφών κοινωνικών σχέσεων, Αντίστασης, Εξέγερσης. Ενα εργαστήρι, που όπως η ιστορία των αγώνων του τελευταίου διαστηματος αποδεικνύει, μπορεί να συγκεράζει από παιδικές πορείες, πολιτιστικές εκδηλώσεις και λαϊκά γλέντια μέχρι μαζικές δυναμικές πορείες και στοχεύμενες επιθέσεις στις δυνάμεις καταστολής […]

3 μήνες σχεδόν μετά την έναρξη των έργων κατασκευής του Μετρό στην Πλ. Εξαρχείων και την εγκαθίδρυση του καθεστώτος στρατιωτικής καταστολής της γειτονιάς που αυτή σηματοδότησε, τα Εξάρχεια όχι μόνο εξακολουθούν όπως λέει το σύνθημα να “είναι εδώ”, αλλά κατορθώνουν να γίνονται πιο δυνατά, πιο συνειδητά, πιο κοινωνικά, πιο εξεγερτικά. Να παράγουν νέες, ακόμα πιο βαθιές, κοινωνικές και συντροφικές σχέσεις, καινούργια και ακόμα πιο πολιτικά στοχευμένα παραδείγματα αγώνα και αντίστασης. Γιατί ακριβώς επιτυγχάνουν, με τον μοναδικό τρόπο που οι αγωνιζόμενοι/ες ων Εξαρχείων γνωρίζουν, να συνθέτουν και να ενσωματώνουν διαφορετικές παραδόσεις και μορφές αγώνα, διαφορετικές πολιτικο -ιδεολογικές θέσεις, διαφορετικές γενιές και κουλτούρες.

Γιατί αυτό σε τελική ανάλυση ήταν, είναι και θα είναι τα Εξάρχεια. Ένα σύγχρονο μητροπολιτικό εργαστήρι παραγωγής πρωτότυπων μορφών κοινωνικών σχέσεων, Αντίστασης, Εξέγερσης. Ενα εργαστήρι, που όπως η ιστορία των αγώνων του τελευταίου διαστηματος αποδεικνύει, μπορεί να συγκεράζει από παιδικές πορείες, πολιτιστικές εκδηλώσεις και λαϊκά γλέντια μέχρι μαζικές δυναμικές πορείες και στοχεύμενες επιθέσεις στις δυνάμεις καταστολής.

Αυτά ήταν, είναι θα είναι τα Εξαρχεια. Ενα ζωντανό παράδειγμα Εξέγερσης. Και υπό αυτήν ακριβώς την έννοια αποτελει αποτελεί φωτεινο μονοπάτι όλων των κοινωνικών αντιστάσεων.

ΖΗΤΩ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ!
ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΧΑΝΟΥΝ ΠΟΤΕ!

Όλοι- ες στη διαδήλωση στις 4 Νοεμβρίου 7μμ στα Προπύλαια

Όλοι – ες στη διαδήλωση την ημέρα που θα επιχειρηθεί η κοπή των δέντρων στην Πλατεία

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστ(ριών)