ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΝΤΟΥΓΡΟΥ

ΚΑΜΙΑ ΔΊΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΥΝΤΡΌΦΟΥΣ -ΙΣΣΕΣ

Τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου από τις 6 το πρωί άνδρες της ασφάλειας, της Ο.Π.Κ.Ε. και του αστυνομικού τμήματος της Λάρισας βρέθηκαν στην περιοχή μαζί με εισαγγελέα πραγματοποιώντας επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης Ντουγρού στη Λάρισα. Άλλη μια θλιβερή πραγματικότητα είναι ότι ανάμεσα στις δυνάμεις που εμφανίστηκαν για την εκκένωση ήταν και ένα πυροσβεστικό όχημα!


Για δύο και πλέον ώρες οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι που βρισκόντουσαν εντός του κτιρίου υπερασπίστηκαν με όλα τα διαθέσιμα μέσα την κατάληψη προσπαθώντας να αποθήσουν τους μπάτσους εισβολείς.
Η δυναμική αντίσταση των καταληψιών στην επιχειρηση των μπάτσων έγραψε πραγματικά στις καρδιές του κινήματος και της αγωνιζομενης κοινωνίας (και δικαιωσε το ονομα της κατάληψης…NΤΟΥΓΡΟΥ..πραγματικά)

Οι 8 σύντροφοι/ισσες που βρισκόταν εντός του κτηρίου, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο α.τ Λάρισας όπου και κρατήθηκαν.

Την επόμενη μέρα απαγγέλθηκαν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα ορίστηκε δικάσιμος και βγήκαν μέχρι την δική που θα οριστεί σε επόμενο διάστημα.

Το κτίριο του Γηροκομείου στεγάζει την κατάληψη Ντουγρού στην Τζαβέλα 52 τα τελευταία 7 χρόνια αποτελώντας ένα πολύ σημαντικό κύτταρο αντίστασης εξέγερσης και αλληλεγγύης για το ανταγωνιστικό κίνημα της πόλης. Πέρα από τις στεγαστικές ανάγκες των συντρόφων/ισσών, στεγάζει δομή βιβλιοπωλείου, χαριστικό παζάρι, δομή αυτοοργανωμένου ραδιοφώνου, αστικό λαχανόκηπο, κοινωνικές εκδηλώσεις κ.α.

Η κατασταλτική επίθεση του κράτους απέναντι στις δομές αγώνα και στα κινήματα, στις 31 του Οκτώβρη αποφάσισε να περάσει από την κατάληψη Ντουγρού, στην προσπάθεια που κάνει να φοβήσει συντρόφισσες/συντρόφους, να συντηρικοποιήσει τη γειτονιά και την κοινωνία και να στεγανοποιήσει το κρατικό φασιστικό μόρφωμα.

Την εμφάνιση του δεν άργησε να κάνει και ο υπουργός προστασίας του Πολίτη αναφέροντας πως “άβατα και ανομία δεν μπορούν να έχουν σχέση με τη δημοκρατία μας”…

Με την αστυνομία να επιτίθεται με όλη της τη βία καθημερινά και να κατηγορείται για περιστατικά βιασμών και κακοποιήσεων και με τις πολιτικές του κράτους να οδηγούν στην εξαθλίωση της κοινωνίας, ανάμεσα σε ένα τοπίο σκανδάλων, παρακολουθήσεων και βιασμών ανηλίκων η κυβέρνηση παρουσιάζει ως “νίκη” της δημοκρατίας τις εκκενώσεις καταλήψεων και κοινωνικών χώρων.

Εστίες ανομίας για την πόλη της Λάρισας αποτελούν: Το τοπικό α.τ με τον Α’ αντιπρόεδρο της ΠΟΑΣΥ και πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας, Θανάση Νταβούρα να δηλώνει μετά τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης πως «οι συνάδελφοι την πάτησαν λόγω απειρίας» και πως «για δύο γκλοπιές απολογούμαστε σε όλο το απλυταριό». Το τοπικό α.τ που χτυπάει και φυλακίζει απρόσκοπτα κόσμο που αράζει στις πλατείες της πόλης. Το Δημαρχείο (με τον Δήμαρχο να προεδρεύει στο ΔΣ του Γηροκομείου – στο οποίο ανήκει και το κτήριο της κατάληψης, με το Δημαρχείο να δίνει το οκ για την επέμβαση στην κατάληψη, ενώ παράληλα να ανέχεται τον ντόπιο συνδικαλιστή μπάτσο και τις προκλητικές δηλώσεις του αλά Μπαλάσκα). Τα τοπικά ΜΜΕ που έτρεξαν να παρουσιάσουν σαν “νίκη” της αστυνομίας την εκκένωση της κατάληψης και τις συλλήψεις!

Αυτό που τελικά θα καταφέρουν για ακόμη μια φορά είναι η αλληλεγγύη να νικήσει!

ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΔΕΝ ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΝΤΟΥΓΡΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ-ΙΣΣΕΣ

Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστ(ρι)ών)