Καλούμε στη διαδήλωση ενάντια στο σχέδιο εξευγενισμού των Εξαρχείων και των γειτονιών μας. Αντιστεκόμαστε στην γενικευμένη επίθεση του κράτους και των ιδωτικών συμφερόντων ενάντια στην εργατική τάξη και τις λαϊκές γειτονιές της.
Τα Εξάρχεια αποτελούν κύριο στόχο του ευρύτερου πλάνου του αστικού εξευγενισμού, καθώς αποτελεί ζωτικό χώρο αγώνα και πολιτικής ζύμωσης ανά τις δεκαετίες. Η πολύμηνη πολιορκία από πλήθος μπάτσων τόσο της πλατείας μας όσο, και του Λόφου Στρέφη, η τοποθέτηση συστημάτων διαρκής πρακολούθησης και τα καθημερινά φαινόμενα βίαιης καταστολής αποτελούν απόδειξη ότι το κράτος είναι έτοιμο να μας πολεμήσει με κάθε κόστος υπερασπίζοντας τα συμφέροντα των πολυεθνικών. Τα τελευταία γεγονότα με την βίαιη εισβολή και την προσπάθεια έξωσης της Κολοβού από την πρώτη κατοικία, απαντήθηκε στον δρόμο. Η δυναμική πορεία χιλιάδων ατόμων, αναδεικνύει την ανάγκη ενδυνάμωσης των ταξικών μας αγώνων, ενάντια στα σχέδια της Ε.Ε και του διεθνούς/εγχώριου κεφαλαίου για αναδιανομή της περιουσίας των κατώτερων στρωμάτων προς οφελών των λίγων. Η επίθεση στα Προφυγικά, τα οποία αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους τόπους αγώνα, συνδιαμόρφωσης και αλληλεγγύης, με την απαγωγή συντρόφου μας και την μετέπειτα πολιορκιά των κτιρίων 5 & 6 από όλων των ειδών σωμάτων καταστολής (ΟΠΚΕ, Αντιτρομοκρατική, ΜΑΤ κ.α.) είναι το απόγειο αυτής της καπιταλιστικής επίθεσης.
Το τείχος αλληλεγύης που υψώθηκε, είναι η ελάχιστη απάντηση αντίστασης σε μία τέτοιου είδους μορφής ταξικής σύγκρουσης που κεφάλαιο και κράτους διεξάγουν.
Αν Δεν Αντισταθούμε Σε Όλες Τις Γειτονίες Η Πόλεις Μας Θα Γίνουνε Μοντέρνες Φυλακές! Η ιστορία των αγώνων της γειτονιάς και το όνειρο για έναν κόσμο ελευθερίας, ισότητας και δικαιοσύνης μπορεί να εμπνεύσει αντίστοιχους αγώνες σε όλες τις γειτονίες και τα επιμέρους πεδία αγώνα.
ΟΧΙ Σταθμός Μετρό στην πλατεία Εξαρχείων
Καμιά παράδοση του λόφου Στρέφη σε ιδιωτικά συμφέροντα
Να παραμείνει το Πολυτεχνείο τόπος συνάντησης και αγώνα
Αντίσταση στην κουλτούρα του ρατσισμού, σεξισμού και της εξουσίας
Μείωση στις τιμές των ενοικίων / Καμία έξωση
Έξω οι μαφίες από τη γειτονιά