Η αγωνιστική διάρκεια, το μετωπικό πνεύμα, το πολιτικό περιεχόμενο και η αστείρευτη αποφασιστικότητα, οδήγησαν στη μαζικοποίηση και τη ριζοσπαστικοποίηση του αγώνα υπεράσπισης της γειτονιάς των Εξαρχείων από την πολύμορφη επίθεση κράτους και κεφαλαίου.Οδήγησαν στο να μετατραπεί ο αγώνας στα Εξάρχεια σε σημείο αναφοράς των μητροπολιτικών αντιστάσεων και σε κεντρικό πεδίο αντιπαράθεσης με βασικές κρατικές κυβερνητικές στρατηγικές (καταστολής, ιδιωτικοποιήσεων δημόσιων χωρών, στεγαστικών επενδυσεων, αστικών αναπλασεων).

Διαχρονικά αλλωστε οι αγώνες στα Εξάρχεια δεν ήταν ποτέ περιορισμενοι εντός του “στενού” τοπικού και κοινωνικου τους πλαισίου. Αντίθετα κατόρθωναν να αλληλεπιδρούν με εν εξελίξει κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες, να εκφράζουν μύχια κοινωνικά πολιτικά ρεύματα, να γίνονται ο επικρουστήρας για την ανάδυση και την ανάπτυξη υπόγειων εξεγερτικών διαθέσεων και διαδικασιών. Το παράδειγμά της Εξέγερσης του Δεκέμβρη του 2008 είναι απολύτως ενδεικτικό ως προς αυτό.

Σε αυτήν την κατεύθυνση συνεχίζουμε σήμερα αποφασιστικά! Στο δρόμο που άνοιξαν οι μικρές και μεγάλες μάχες των τελευταίων μηνών, στο δρόμο που άνοιξε η πρόσφατη σύγκρουση στα Προπύλαια στις 4 Νοεμβρίου, στο δρόμο που άνοιξε η επανοικειοποίηση του κτιρίου Γκινη στο τριήμερο του Πολυτεχνείου και η συγκέντρωση μνήμης και τιμής στον Μ. Καλτεζα, στο δρόμο που άνοιξε η αντίσταση στα Προσφυγικά στις 22 Νοεμβρίου.

Δύναμη και αλληλεγγύη στις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις και σε όλες τις δομές κοινωνικής αυτοοργαάνωσης και αλληλεγγύης που δέχονται ή απειλούνται με καταστολή.

Ταξικοί αγώνες, μητροπολιτικές αντιστάσεις, φοιτητικό μαθητικό κίνημα, ρυάκια ενός πολύμορφου κινήματος που φουσκώνει.

Όλοι -όλες στη διαδήλωση ενάντια στην καπιταλιστική ανάπλαση των Εξαρχείων και την αστυνομική κατοχή της γειτονιάς που αυτή έχει εγκαθιδρύσει. [Μουσείο 26/11 18.00]

Οργάνωση και επαγρύπνηση για τις μεγαλες μάχες που έρχονται!

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνίστ(ρι)ών