Την Πέμπτη 1/12 κατατίθεται στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο τομή για το -έτσι κι αλλιώς αποσαρθρωμένο- σύστημα δημόσιας υγείας, το οποίο έρχεται να διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις εντός του δημόσιου νοσοκομείου και ουσιαστικά να καταργήσει το δικαίωμα στην δωρεάν περίθαλψη για χιλιάδες ασθενείς. Συγκεκριμένα θεσμοθετείται η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ, η περαιτέρω εργασιακή υποτίμηση των ειδικευόμενων, ασκούμενων ιατρών, και η λειτουργία απογευματινών ιδιωτικών τακτικών χειρουργείων και ιατρειών εντός του δημόσιου νοσοκομείου επί πληρωμή.

Έκφραση των αντεργατικών αναδιαρθρώσεων όλης της προηγούμενης περιόδου και παράλληλα συνέχεια των αντικοινωνικών παρεμβάσεων στο χώρο της Υγείας της παρούσας κυβέρνησης, το νομοσχέδιο, όπως οι ίδιοι ο μαχόμενοι υγειονομικοί επισημαίνουν αποτελεί ταφόπλακα στο δημόσιο σύστημα υγείας όπως το γνωρίσαμε. Με τα υποστελεχωμένα και με ελλιπή εξοπλισμό δημόσια νοσοκομεία να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες κοινωνικές ανάγκες για περίθαλψη –όπως η πρόσφατη περίοδος της πανδημία με τους χιλιάδες θανάτους εκτός ΜΕΘ απέδειξε- , την ίδια στιγμή που η εντεινόμενη φτώχεια και ακρίβεια διαμορφώνουν-εν όψει χειμώνα- όρους εξόντωσης για χιλιάδες ανθρώπους της τάξης μας, η κυβέρνηση εκφράζοντας τις πιο επιθετικές διαθέσεις του κεφαλαίου επιχειρεί να υλοποιήσει μια πολιτική κοινωνικής ταξικής γενοκτονίας. Μια πολιτική που θα διαλύσει το δημόσιο νοσοκομείο και θα μετατρέψει για ακόμη περισσότερους την υγεία από κοινωνικό αγαθό σε απλησίαστο εμπόρευμα.

Απέναντι σε αυτήν την εύγλωττη πράξη ταξικού πολέμου κυβέρνησης κράτους κεφαλαίου να αντιπαρατάξουμε, μαζί με το μαχόμενο υγειονομικό κίνημα που βρίσκεται σε αγώνα διαρκείας που κορυφώνεται με την απεργία της 1ης Δεκεμβρίου, τα δικά μας όπλα: Την ταξική αλληλεγγύη, τον ανυποχώρητο κοινωνικό αγώνα!

Αλληλεγγύη –Νίκη στον αγώνα των γιατρών και του υγειονομικού προσωπικού!
Άμεση Ενίσχυση της Δημόσιου Νοσοκομείου- Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους!
Όλοι-ες στο Σύνταγμα 1/12/ 13.00 για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας!
Μαζικοί δυναμικοί αγώνες για τις σύγχρονες εργατικές κοινωνικές ανάγκες!