ΨΗΛΑ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ!

Το μπλοκ της Ταξικής Αντεπίθεσης πορεύτηκε χθες μαζί με χιλιάδες συναγωνιστές και συναγωνίστριες, σε μια διαδήλωση που ασφαλώς θα χαραχτεί στην ιστορία του κινήματος και των κοινωνικών αντιστάσεων.
Το επίδικο της χθεσινής διαδήλωσης, η κινηματική κοινωνική απάντηση σε μια κρατική- ρατσιστική δολοφονία, σε συνθήκες παροξυνσης της αστυνομικής καταστολής και του εκφασισμού ήταν ζωτικό. Τόσο για το κίνημα όσο και για τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις συνολικά. Για το παρόν και το μέλλον τους. Αλλά και για την σχέση με το παρελθόν τους. Υπό αυτήν ακριβώς την έννοια η χθεσινή διαδήλωση είχε ιστορικό χαρακτήρα, με την βαθιά έννοια του όρου.
Ας φανταστούμε μόνο τι θα σήμαινε πολιτικά και κοινωνικά αν η χθεσινή διαδήλωση ήταν άμαζη, υποτονική, διεκπεραιωτική. Χωρίς τη μαζικότητα αλλά και χωρίς το δυναμισμό, το συναίσθημα, τη συντροφικότητα, το πάθος που εκδηλώθηκε χθες. Τι νίκη του κράτους και του κεφαλαίου θα σηματοδοτούσε και τι έκτασης επέλαση του κοινωνικού εκφασισμού θα πιστοποιούσε, αν -όπως οι αστικοί σχεδιασμοί θα ήθελαν πολυ- για την εν ψυχρώ δολοφονία ενός “γύφτου” ασχολούνταν μερικές μονο εκατοντάδες και αυτές “για την τιμή των όπλων”.
Δεν θα ήταν καθόλου υπερβολή αν λέγαμε ότι χθες οι χιλιάδες διαδηλωτές και διαδηλώτριες σε όλη την επικράτεια κράτησαν ψηλά τις αξίες όλης της κοινωνίας, όλου του λαού, της εργατικής τάξης, της νεολαίας. Κράτησαν ψηλά την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, την αγάπη κόντρα στο μισανθρωπισμό, την ιδιώτευση, τον κανιβαλισμό του αστικού κρατικού πολιτισμού.
Τέτοια χαρακώματα της ταξικής πάλης κρατήσαμε χθες στις διαδηλώσεις και γι αυτό μόνο δύναμη, αγάπη και περηφάνια πρέπει να νιώθουμε η μία για τον άλλον.
Έτσι τιμάμε τους νεκρούς της Τάξης! Με εκείνο το μοναδικό αίσθημα δικαίου που μας κάνει να στεκόμαστε μαζί και να μην υποχωρούμε μπροστά σε δολοφόνους που είναι έτοιμοι να μας κατασπαράξουν! Αυτό το δίκιο που έκανε τις παλιότερες γενιές να στέκονται μπροστά στα τανκς και τα πολυβόλα, αυτό το δίκιο που θα είναι η μαγιά των μελλοντικών εφοδων στο ουρανό!