Σε μια αποκαλυπτική του ταξικού της κυνισμού εξαγγελία προχώρησε χθες η κυβέρνηση. Λίγο πριν την κύρωση στη Βουλή του προϋπολογισμού της φτώχειας και της ακρίβειας, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την εφαρμογή από τον προσεχή Φεβρουάριο και ως τον Ιούλιο, του μέτρου της επιδότησης του 10% των αγορών κάθε νοικοκυριού στα σούπερ μάρκετ και σε όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων.

Πίσω από τις προπαγανδιστικές ιαχές των αστικών επιτελείων η πραγματικότητα ωστόσο προβάλλει αδυσώπητη. Το τελικό καθαρό ποσό που θα λάβει τελικά μια μέση οικογένεια, δεν ξεπερνά το 1 ευρώ την ημέρα! Ναι, αυτό είναι το ποσό που αυτή τη στιγμή αντέχει η ελληνική οικονομία να δώσει στην κοινωνική βάση, βάσει του “δημοσιονομικού χώρου” που διαθέτει σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Τη στιγμή που τα κέρδη των τραπεζών, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων και των μεγάλεμπόρων (μεταξύ αυτών και των supermarket) εκτινάσσονται, τη στιγμή που περικοπτονται δραματικά οι κοινωνικές δαπάνες και το μεγάλο κεφάλαιο απαλλάσσεται των φόρων και επιδοτείται με δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ αυξάνονται ραγδαία οι πολεμικές δαπάνες, για τους παραγωγούς του κοινωνικού πλούτου μένει αυτό ακριβώς. Ένα ευρώ τη μέρα για 6 μήνες, ποσό το οποίο θα καταλήξει βέβαια στα ταμεία των ιδιοκτητών των super market ουσιαστικά ως επιδότηση τους.

Τόσο μας κοστολογούν. Αυτή είναι η αξία μας για τα αφεντικά. 1 ευρώ τη μέρα ελεημοσύνη. Και πολλά είναι ίσως να σκέφτονται οι κυβερνώντες. 20 ευρώ κοστολογείται άλλωστε σήμερα στην καπιταλιστική Ελλάδα η ζωή ενός 16 χρόνου.

Να μη ζήσουμε σαν ζητιάνοι!
Τα πλούτη τους είναι το αίμα μας!
Ταξική οργάνωση- Ταξική Αλληλεγγύη- Ταξικη Αντεπιθεση!