[Ταξική Αντεπίθεση] Εκδικητικές μεταγωγές αγωνιστών κρατουμένων και απειλές για αναγκαστική σίτιση του απεργού πείνας και δίψας Θάνου Χατζηαγγέλου στο φόντο των κινητοποιήσεων των φυλακισμένων ενάντια στο νέο σωφρονιστικό κώδικα και της μεγάλης απεργίας πείνας των 11 αγωνστών/τριών από την Τουρκία που μετρά πλέον πάνω από 80 μέρες…

Το πρωί της 19ης Δεκεμβρίου ο αναρχικός κρατούμενος Θάνος Χατζηαγγέλου μετάγεται βίαια και εκδικητικά από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στη Νιγρίτα Σερρών εξαιτίας της συμμετοχής του στον αγώνα των κρατουμένων ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα και της στάσης του. Την ίδια μέρα ανακοινώνει απεργία πείνας και δίψας με αίτημα την επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Λίγες μέρες αργότερα στις 22 Δεκέμβρη ο σύντροφος Κώστας Δημαλέξης προφυλακισμένος μόλις τρεις εβδομάδες απαγάγεται από τις φυλακές Κορυδαλλού και μετάγεται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στα Τρίκαλα λόγω της αγωνιστικής του στάσης και της συμμετοχής του στις κινητοποιήσεις των κρατουμένων ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα.

Τις ίδιες μέρες τρεις από τους φυλακισμένους αγωνιστές από την Τουρκία ο Ali Ercan Gökoğlu, ο Şadi Naci Özpolat και ο Burak Ağarmış (46 κιλά) μεταφέρονται στο νοσοκομείο λόγω πολύ χαμηλών καριδακών παλμών κατά την 78η μέρα απεργίας πείνας με αίτημα τη διεξαγωγή Δίκαιης Δίκης εν όψη του Εφετείου τους που συνεχίζεται στις 10 Ιανουαρίου και την άμεση απελευθέρωση των 11 αγωνιστών/τριών από την Τουρκία. Οι σύντροφοι συνεχίζουν την αντίσταση, δε δέχονται θεραπεία και καμία ιατρική παρέμβαση.

Στον φόντο των σκληρών αντιστάσεων μέσα στα κελιά για δικαιοσύνη, αξιοπρεπή διαβίωση και ανάσες ελευθερίας από τη μία και στον απόηχο αθωώσεων και αποφυλακίσεων στο σωρό δολοφόνων, (παιδο)βιαστών μπάτσων, παπάδων και λοιπών σκουπιδιών της άρχουσας τάξης από την άλλη συναντάμε τη σύγκρουση δύο κόσμων.

Του δικού μας και του δικού τους. Τη σύγκρουση του κόσμου της αστικής τάξης και της κουλτούρας που αυτή φέρει και τον κόσμο της αντίστασης και του αγώνα. Εκεί που ξεκινούν οι κινητοποιήσεις των φυλακισμένων ενάντια στο νέο σωφρονιστικό κώδικα, η αποφασιστική στάση των αγωνιστών κρατούμενων με τη σκληρή απεργία πείνας και δίψας του αναρχικού κρατούμενου Θάνου Χατζηαγγέλου και τη μεγάλη απεργία πείνας των επαναστατών από την Τουρκία, η αγωνιστική στάση του συντρόφου Κώστα Δημαλέξη που δεν έχασε λεπτό και στάθηκε στο ήψος του από την πρώτη στιγμή της προφυλάκισής του και η γρήγορη απάντηση ενάντια στις εκδικητικές μεταγωγές με την απεργία πείνας των τριών συντρόφων Γιάννη Μιχαηλίδη, Λάμπρου Βουγιουκλάκη και Φώτη Δασκαλά.

Στεκόμαστε ολόψυχα στο πλευρό εκείνων που αγωνίζονται μέσα από το ασφυκτικό καθεστώς των ελληνικών φυλακών, δίνοντας σκληρές αναμετρήσεις με την αστική δικαιοσύνη και το σύστημα που υπηρετεί και αντιλαμβανόμαστε το δίκαιο αίτημα του απεργού πείνας και δίψας Θάνου Χατζηαγγέλου, ο οποίος στις 25 Δεκεμβρίου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου κρατείται φρουρούμενος σε δωμάτιο-κελί και απειλείται με το βασανιστήριο της αναγκαστικής σίτισης.

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ ΤΟΥ Θ. ΧΑΤΖΗΑΓΓΕΛΟΥ

Η ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΣΙΤΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΟ
ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ Γ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, Λ. ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ, Φ. ΔΑΣΚΑΛΑ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΚΩΣΤΑ ΔΗΜΑΛΕΞΗ

ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ 11 ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ (80 ΜΕΡΕΣ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ – ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ – ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΚΗ