ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 

Σάββατο 11/03, στις 11.00, στην πλατεία Τερζάκη (Ζωγράφου)

«Το κεφάλαιο το τρομάζει η έλλειψη κέρδους ή το πολύ μικρό κέρδος. Όταν το κεφάλαιο έχει το ανάλογο κέρδος, γίνεται τολμηρό. Με 10% κέρδος αισθάνεται τον εαυτό του σίγουρο και μπορεί να το χρησιμοποιήσει κανείς παντού, με 20% γίνεται ζωηρό, με 50% γίνεται θετικά παράτολμο, με 100% τσαλαπατάει όλους τους ανθρώπινους νόμους, με 300% δεν υπάρχει έγκλημα που να μη ριψοκινδυνεύσει να το πράξει». Κ. Μαρξ

Ούτε ανθρώπινο λάθος, ούτε κακιά στιγμή! Το έγκλημα στα Τέμπη συμπυκνώνει την ουσία του κόσμου του Κεφαλαίου. Την πλήρη αδιαφορία, την πλήρη υποτίμηση της ανθρώπινης ζωής μπροστά στο κυνήγι του μέγιστου κέρδους. Το έγκλημα στα Τέμπη έχει ονοματεπώνυμο: το κυνήγι του μέγιστου κέρδους από το κεφάλαιο και τις κρατικές πολιτικές υποστήριξης του.

Ειδικότερα, τις μνημονιακές πολιτικές ιδιωτικοποίησης των δημόσιων κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών που όσον αφορά τις μεταφορές, σήμανε το ξεπούλημα του ΟΣΕ έναντι εξευτελιστικού τιμήματος το 2017 στην ιταλική εταιρεία «Ferrovie». Η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, τομή αναμφισβήτητα στη μακρόχρονη διαδικασία υποβάθμισης και απαξίωσης των δημόσιων μεταφορών που επέβαλλαν στο όνομα της ανταγωνιστικότητας τους η ΕΕ και όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις, σήμαινε: υποστελέχωση κρίσιμων τομέων, εξαντλητική εργασία, εγκατάλειψη υποδομών, ξεχαρβάλωμα των προδιαγραφών ασφαλείας, ανύπαρκτες επενδύσεις στον εκσυγχρονισμό των δικτύων.

Το έγκλημα είχε προδιαγραφεί: Λίγα μόνο χρόνια αργότερα κι ενώ οι κρατικές επιδοτήσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ εκτόξευαν τα κέρδη των καπιταλιστών, ακόμα και τα πιο ζωτικά μέτρα ασφαλείας είχαν πάψει ουσιαστικά να εφαρμόζονται. Ακόμα και το στοιχειώδες, το να ελέγχεται ηλεκτρονικά – και ως εκ τούτου να προλαμβάνεται- η κίνηση δυο τρένων αντίθετα στις ίδιες ράγες!

Σε κάθε περίπτωση η σφαγή αυτή του κράτους και του κεφαλαίου πολώνει ραγδαία την ταξική πάλη, κάνοντας πιο εμφανή από ποτέ τα τελευταία χρόνια τα δυο αντίπαλα ταξικά μέτωπα στη χώρα και τις στρατηγικές τους: από τη μια το μέτωπο της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας, το μέτωπο της ζωής, της αλληλεγγύης, της δημιουργίας, της χειραφέτησης, της κοινωνικής και ταξικής απελευθέρωσης και από την άλλη το μέτωπο της ελληνικής άρχουσας τάξης και του πολιτικού της προσωπικού, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, το μέτωπο του θανάτου, της φτώχειας, του πολέμου, της καταστολής, της γυναικείας καταπίεσης, του φυσικού και κοινωνικού αφανισμού της Νεολαίας, της πολιτιστικής και πολιτισμικής σήψης.

Παντού στον κόσμο ο Καπιταλισμός και ο Ιμπεριαλισμός δολοφονούν.

Η Τουρκία μετρά πάνω από 100.000 νεκρούς από την αθρόα εκμετάλλευση οικοπέδων από μεγαλοεργολάβους και την παράδοση σπιτιών-σπιρτόκουτων στους φτωχούς λαούς, την ίδια ώρα που η Συρία προσπαθεί να συγκεντρώσει φαρμακευτική και ανθρωπιστική βοήθεια σε καθεστώς σκληρού εμπάργκο από τη Δύση μέχρι και σήμερα! Ενώ στην Ελλάδα, τη σφαγή των 57 ανθρώπων της τάξης μας στα Τέμπη,  έρχονται να επισφραγίσουν το επερχόμενο μπαράζ ιδιωτικοποιήσεων, όπως οι ιδιωτικοποιήσεις στις καλλιτεχνικές σπουδές, στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας, το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού και η μία εργοδοτική δολοφονία μετά την άλλη… στην Τρίπολη, το Νέστο, ανήμερα μάλιστα της μεγαλειώδους Απεργίας της 8ης Μάρτη.

Όλα αυτά κάνουν σαφές, πως οι πολιτικές εξόντωσης και αφανισμού από πλευράς Κεφαλαίου όχι μόνο δε θα περιοριστούν, αλλά θα οξύνονται κάθε στιγμή που εκείνο γίνεται πιο δυνατό.

Η 8η Μάρτη, όμως, των μαζικότερων απεργιακών και πλέον μαχητικών διαδηλώσεων των τελευταίων χρόνων σε δεκάδες πόλεις της χώρας, στέλνει ηχηρό μήνυμα αγωνιστικής συνέχειας και κλιμάκωσης,  αναδεικνύοντας παράλληλα  νέες δυνατότητες ταξικού συντονισμού και οργάνωσης σε ρήξη με τον αστικοποιημένο συνδικαλισμό. Το καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη διευρύνει ταχύτατα το υπάρχον κοινωνικό ρήγμα, απελευθερώνοντας  πολλαπλές κοινωνικές και ταξικές δυναμικές και όρους αναμέτρησης με τις καπιταλιστικές στρατηγικές σε όλα τα πεδία της καθημερινής ζωής.

Για αυτό και επιλέγουμε με τις δυνάμεις μας, ως Ταξική Αντεπίθεση, να στηρίξουμε δύο τοπικά καλέσματα γειτονιών.

Στη γειτονιά του Ζωγράφου, που η κατοικία της κας Ιωάννας Κολοβού βάλλεται από τα κοράκια των φαντς και των τραπεζών, ενώ λίγα μέτρα παραδίπλα δρομολογείται η σκανδαλώδης και ξενδιάντροπη ιδιωτικοποίηση του Ογκολογικού Παίδων Αγίας Σοφίας.

Μια ώρα αργότερα, στις 12.00, στη γειτονιά των Σεπολίων στηρίζουμε με την παρουσία μας και καλούμε στα πλαίσια της καμπάνιας για την προστασία του 12χρονου παιδιού και της οικογένειάς της από τα (παρά)κρατικά καθάρματα της GreekMafia στη στάση μετρό Σεπόλια.

Να γίνουμε η Ασπίδα των Παιδιών της Τάξης μας

Τα Κέρδη των Αστών – Το Αίμα των Φτωχών

ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Ταξική αντεπίθεση (ομάδα αναρχικών & κομμουνιστ(ρι)ων)