«Το κεφάλαιο το τρομάζει η έλλειψη κέρδους ή το πολύ μικρό κέρδος. Όταν το κεφάλαιο έχει το ανάλογο κέρδος, γίνεται τολμηρό. Με 10% κέρδος αισθάνεται τον εαυτό του σίγουρο και μπορεί να το χρησιμοποιήσει κανείς παντού, με 20% γίνεται ζωηρό, με 50% γίνεται θετικά παράτολμο, με 100% τσαλαπατάει όλους τους ανθρώπινους νόμους, με 300% δεν υπάρχει έγκλημα που να μη ριψοκινδυνεύσει να το πράξει». Κ. Μαρξ

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του -δολοφονικού- νομοσχεδίου για τη μετατροπή του Παιδοογκολογικού Τμήματος σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) και καλούμε το κόσμο που τις μέρες αυτές ενώνει τη φωνή και την οργή του στους δρόμους ενάντια στο κρατικό-καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, κυρίως νέους και νέες, σε επαγρύπνηση!

Το νομοσχέδιο προβλέπει τη σύσταση του ΝΠΙΔ με την ονομασία «Ογκολογικό Κέντρο Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ”», στο οποίο θα ενσωματωθεί η σημερινή Ογκολογική Μονάδα Παίδων, που είναι τμήμα του παιδιατρικού Νοσοκομείου «H Αγία Σοφία» αλλά και τμήματά του (το Τμήμα Παιδιατρικής Αιματολογίας – Ογκολογίας και η Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του νοσοκομείου), όπως και το Ογκολογικό Τμήμα του Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» και η Μονάδα Ειδικών Θεραπειών Αιματολογίας – Ογκολογίας της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Ενώ, προβλέπει την “παραχώρηση” του ξενοδοχειακού, ιατρικού εξοπλισμού και των οικοπέδων του δημοσίου «κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή» στη Μαριάννα Βαρδινογιάνη και λοιπούς ιδιοκτήτες. Τα έσοδά του, δε, θα προέρχονται από «τα ημερήσια νοσήλια και οι εισπράξεις από τις σχετικές με το αντικείμενό του ιατρικές πράξεις», χωρίς φυσικά να ξεκαθαρίζονται οι σχέσεις εργασίας του προσωπικού.

Η ιδιωτικοποίηση του Ογκολογικού Παίδων Αγ. Σοφίας έχει υπογραφή. Τις πολιτικές διάλυσης της δημόσιας υγείας και των ασφαλιστικών ταμείων που επέβαλλαν η ΕΕ και όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις με την υποστελέχωση κρίσιμων τμημάτων, την εξαντλητική εργασία, την εγκατάλειψη υποδομών, το ξεχαρβάλωμα των προδιαγραφών εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της εγχώριας αστικής τάξης. Έχει υπογραφή, ευρήτερα, τον ίδιο τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής και την εγγενή του τάση για την επίτευξη του μέγιστου κέρδους. Τάση που σε συνθήκες κρίσης σημαίνει καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων, εγκατάλειψη μη κερδοφόρων τομέων, ένταση του παρασιτισμού, της αισχροκέρδειας και της κερδοσκοπίας. Σημαίνει την πλήρη αδιαφορία, την πλήρη υποτίμηση της ανθρώπινης ζωής.

Σήμερα που νιώθουμε στο πετσί μας τις ανειρήνευτες αυτές αντιθέσεις του καπιταλιστικού συστήματος, να μην αφήσουμε την υγεία και τη ζωή των παιδιών να γίνουν ξανά “θυσία” στο βωμό του κέρδους. Να μπλοκάρουμε τον φυσικό και ηθικό αφανισμό της νεολαίας. Να σηκώσουμε κεφάλι απέναντι σε αυτήν την πράξη ταξικού πολέμου της κυβέρνησης κράτους κεφαλαίου και να πάρουμε θέση μάχης μαζί με το αντιστεκόμενο υγειονομικό κίνημα που βρίσκεται σε αγώνα διαρκείας με τα δικά μας όπλα: Την ταξική αλληλεγγύη, τον ανυποχώρητο κοινωνικό αγώνα!

Στο πλευρό των εργαζομένων που αντιστέκονται στην υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση του Ογκολογικού Παίδων Αγ. Σοφία, στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις που οργανώνουν τα Σωματεία Εργαζομένων στα Παίδων «Αγία Σοφία» και «Π και Α. Κυριακού» την Τετάρτη 15 Μάρτη στις 11.30 π.μ., έξω από τις πύλες των Παίδων «Αγία Σοφία» και «Π. και Α. Κυριακού» και την πορεία που θα ακολουθήσει στη Βουλή.

Αγώνας για δημόσια και δωρεάν υγεία!

Μόνο ο Λαός Σώζει το Λαό
Να γίνουμε Ασπίδα των Παιδιών της Τάξης μας

ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟΣ