Και στον πόλεμο όλα για όλα κουβαλούσα πολυβόλα
να σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντη το φαί

Κώστας Βάρναλης

Πόλεμος για τους φτωχούς σημαίνει αίμα, θάνατος, ξεριζωμός, προσφυγιά, ερείπια. Πόλεμος για τους πλούσιους σημαίνει επενδύσεις, νέα πεδία κερδοφορίας, καινούριες ευκαιρίες για να φουσκώσουν κι άλλο τα πορτοφόλια τους. Κάτω από τα ιδεολογικά πέπλα περί πολέμου “ελεύθερου κόσμου/αυταρχισμού” που πουλάει η Δύση ή “φασισμού/αντιφασισμού” που πουλάει η Ρωσία, κρύβεται ο αδυσώπητος ανταγωνισμός για το μοίρασμα του κόσμου, των αγορών, των σφαιρών επιροής, τον έλεγχο των εμπορικών και ενεργειακών πηγών και οδών.

Σ΄αυτό το κουβάρι ανταγωνισμών και συμμαχιών το ελληνικό κράτος έχει πάρει θέση μάχης, αφού η άμεση εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο είναι όρος ύπαρξής για το ελληνικό κεφάλαιο. Η ελληνική επικράτεια από τη μία άκρη στην άλλη έχει μετατραπεί σε προκεχωρημένο φυλάκιο και πολεμικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ. Για τους λαούς όμως “Η φωνή που διαταγές τους δίνει /είναι του εχθρού τους η φωνή. Κι εκείνος που για τον εχθρό μιλάει /είναι ο ίδιος τους ο εχθρός”. Γιατί, δικοί τους είναι οι πόλεμοι, δικοί μας είναι οι νεκροί. Γιατί, μέσα στην ίδια μας τη χώρα είναι ο εχθρός, μέσα στην Ελλάδα, μέσα στην ΕΕ, μέσα στο ΝΑΤΟ.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ
ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Δυσήνιος Ίππος (Πάτρα), Συνέλευση Κατάληψης Παλιού Νεκροτομείου (Αλεξανδρούπολη), Πέλοτο (Ξάνθη), Ταξική Αντεπίθεση (Αθήνα)