“Όταν σε πολιορκούν
Η ζωή είναι μια στιγμή
Ανάμεσα στην ανάμνηση
Της πρώτης στιγμής
Και στη λήθη
Της τελευταίας

Οι στρατιώτες μετρούν την απόσταση
Ανάμεσα στο είναι και το μηδέν με κιάλια
Κρυμμένοι πίσω απ’ τα τανκς

Εμείς μετράμε την απόσταση
Ανάμεσα στο σώμα μας και τις ρουκέτες
Μονάχα με τις έξι μας αισθήσεις”
Μαχμούντ Νταρουίς

75 χρόνια από τη Νάκμπα
75 χρόνια καταστροφής, κατοχής, ξεριζωμού, σφαγών, βασανιστηρίων, φυλακίσεων…
75 χρόνια Αντίστασης, Αλληλεγγύης, Αγώνα για την Επιστροφή

75 χρόνια από την υλοποίηση του ιμπεριαλιστικού σχεδίου για τον εκτοπισμό των Παλαιστινίων από τη γη τους, ο παλαιστινιακός λαός συνεχίζει να αντιστέκεται και να ματώνει, με τη μια γενιά να παραδίδει τη σκυτάλη στην άλλη, μέχρι την τελική νίκη, την απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Διαχρονική πηγή έμπνευσης και ανεξάντλητη παρακαταθήκη για τους λαούς όλου του κόσμου που μάχονται την αποικιοκρατία, την κατοχή και τον ιμπεριαλισμό, η παλαιστινιακή αντίσταση βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με την πιο μεγάλη κλίμακας επίθεση εναντίον της των τελευταίων χρόνων. Από τις αρχές του 2023 και με την εκλογή της νέας ακροδεξιάς κυβέρνησης ( Νετανιάχου -Μπεν Γκβιρ) οι επιθέσεις “αφανισμού” εναντίον Παλαιστίνιων όλων των ηλικιών σε όλη την Παλαιστίνη (Ναμπλούς, Χεβρώνα, Ιεριχώ, Τζενίν, Γάζα) είναι συνεχείς. Τα παραδείγματα των επιθέσεων “αφανισμού” πολλά. Δολιοφθορές ισραηλινών εποίκων σε μαγαζιά Παλαιστινίων, πυροβολισμοί και βανδαλισμοί σε σπίτια, λιντσάρισματα, ενώ ταυτόχρονα ο ισραηλινός στρατός σφυροκοπά αδιάκοπα με εισβολές, συλλήψεις, πυροβολισμούς από ελεύθερους σκοπευτές και επεμβάσεις σε στρατόπεδα προσφύγων, πυραυλικές επιθέσεις και βομβαρδισμούς με εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες – ανάμεσά τους πολλά παιδιά.

Η κλιμάκωση της σιωνιστικής επιθετικότητας στην Παλαιστίνη ασφαλώς δεν είναι συμπτωματική. Αποτελεί έκφραση των αυξημένων αναγκών του ευρατλαντικού άξονα για θωράκιση της κρίσιμης αυτής γεωστρατηγικά ζώνης, σε μια συγκυρία που ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται. Ως τέτοια είναι αναπόφευκτο να έχει νέες κορυφώσεις, με το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ, της ακροδεξιάς κυβέρνησης Νετανιάχου, να ομολογεί απροκάλυπτα ότι εξετάζει πιο «ριζικές και ριζοσπαστικές λύσεις».
Όπως κάθε σιωνιστική επίθεση ωστόσο, έτσι και αυτή βρίσκει απέναντι της τη θέληση ενός ολόκληρου λαού να αντισταθεί. Βρίσκει απέναντι της τη θέληση ενός ολόκληρου λαού να ζήσει ελεύθερος στον τόπο του, ενός λαού που έχει εκατοντάδες χιλιάδες αγωνιστές στις τάξεις του έτοιμους να κάνουν πράξη το «Ελευθερία ή Θάνατος» του νεκρού απεργού πείνας πολιτικού κρατούμενου Αντνάν, ενός λαού του οποίου ο αγώνας λιπαίνεται καθημερινά από τις θυσίες των αγωνιστών και των αγωνιστριών του.
Υπό αυτό ακριβώς το πρίσμα και αυτή η ισραηλινή επίθεση είναι «καταδικασμένη», να αποτύχει και να γίνει ένα ακόμα βήμα για τη νίκη της Αντίστασης, ένα ακόμα βήμα για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης! Η μαζική λαϊκή αντίσταση και οι τελευταίες ένοπλες επιθέσεις της παλαιστινιακής αντίστασης το επιβεβαιώνουν.

Σε κάθε περίπτωση η εκκίνηση ενός νέου γύρου κινητοποιήσεων αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη τίθεται επιτακτικά! Πόσο μάλλον όταν η συνεργασία του ελληνικού με το ισραηλινό κράτος εμβαθύνεται διαρκώς, όπως απέδειξαν πρόσφατα οι -για πρώτη φορά σε ελληνικό έδαφος- κοινές ασκήσεις του ελληνικού στρατού με χερσαίες δυνάμεις του Ισραήλ υπό την εποπτεία των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της «Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ», σε Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Κιλκίς και Κομοτηνή, πόσο μάλλον όταν οι μπίζνες του ελληνικού κεφαλαιου με το ισραηλινό αναβαθμίζονται διαρκώς.

Στη φετινή επέτειο της Νάκμπα στις 15 Μαΐου διαδηλώνουμε μαζικά και δυναμικά έξω από τη γιάφκα των Σιωνιστών!
Λευτεριά στην Παλαιστίνη- Νίκη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση
Θάνατος στον Σιωνισμό και τον Ιμπεριαλισμό!
Κάτω ο πολεμοκάπηλος άξονας Ελλάδας Ισραήλ!

Όλοι-ες στη Διαδήλωση στην Πρεσβεία του Ισραήλ- Δευτέρα 15 Μαΐου 18.00