Την Πέμπτη 11/5 το απόγευμα, περίπου 30 συντρόφισσες και σύντροφοι πραγματοποίησαν παρέμβαση με μοίρασμα κειμένων, τρικάκια και σπρέι στη γειτονιά και το σπίτι του μπάτσου βιαστή και προαγωγού Μπουγιούκου στην άνω Ηλιούπολη.

Η υπόθεση τράφικινγκ της Ηλιούπολης με πρωταγωνιστή τον μπάτσο βιαστή – μαστροπό Μπουγιούκο δεν έχει ξεχαστεί, σε πείσμα ενός ολόκληρου συστήματος που κινητοποιήθηκε για τη συγκάλυψή της. Πριν από μερικούς μήνες, η χυδαία απόφαση του δικαστηρίου έριξε στα μαλακά το κύκλωμα των βιαστών και των μαστροπών, αφήνοντας τις επιζώσες εκτεθειμένες και τραυματισμένες ξανά, όπως γίνεται εξάλλου στις περισσότερες ανάλογες υποθέσεις που φτάνουν στις δικαστικές αίθουσες. Η συγκεκριμένη βέβαια, διεξάχθηκε σε ένα πρωτοφανές επιθετικό και βρώμικο κλίμα, το οποίο καλλιεργούσαν οι δικηγόροι των κατηγορούμενων, επιχειρώντας με κάθε τρόπο να ενοχοποιήσουν και να ισοπεδώσουν ηθικά και ψυχολογικά την επιζώσα Ε., ως την «πουτάνα που ήθελε- και- τα- πάθε».

Ειδικά στην περίπτωση του μπάτσου Μπουγιούκου, επιστρατευτήκαν δύο μεγαλοδικηγόροι που έχουνχτίσει καριέρες, υπερασπιζόμενοι/ες, φασίστες, δολοφόνους, βιαστές και μαστροπούς, με αποκορύφωμα τους ναζί της Χρυσής Αυγής : ο Δ. Γκαβέλας, συνήγορος, μεταξύ άλλων, του πυρηνάρχη της τοπικήςοργάνωσης Νίκαιας Γ. Πατέλη, του τάγματος εφόδου που δολοφόνησε τον αντιφασίστα Π. Φύσσα ∙ καιη Β. Πανταζή, με ακόμα πιο «πλούσιο» βιογραφικό, που συμπεριλαμβάνει ως κορυφαία «ονόματα» τον αρχιναζί Κασιδιάρη, τον δολοφόνο του Α. Γρηγορόπουλου, Ε. Κορκονέα, και πολλούς ακόμα βιαστές. Όπως γίνεται συνήθως, έτσι και σε αυτή την υπόθεση, το ρόλο της αστικής δικαιοσύνης στη συγκάλυψη και το ξέπλυμα του Μπουγιούκου και του κυκλώματός του, συμπληρώνει τους τελευταίους μήνες εκείνος των μίντια, όπως είναι τα δημοσιεύματα του φιλοναζιστικού Πρώτου Θέματος, ή τηλεσκουπίδια όπως η Ζήνα Κουτσελίνη που τον φιλοξένησαν στην εκπομπή τους, δίνοντάς του πάτημα έπειτα να προκαλεί τις επιζώσες μέσα από αναρτήσεις του στο διαδίκτυο.

Η υπόθεση της Ηλιούπολης αποτέλεσε μια χαρακτηριστική έκφραση της βίας που ασκεί καθημερινά και κατ’ εξακολούθηση στον καπιταλισμό η πατριαρχία: ενώ στο πρόσωπο του πατέρα που βίαζε από όταν ήταν ανήλικη την κόρη του ανέδειξε τις πιο ωμές και ουσιαστικές όψεις της, σε εκείνο του βιαστή και μαστροπού Μπουγιούκου, έδειξε τη συστημική πτυχή της, εκείνη που έχει να κάνει με τη διαχρονική σύνδεση της ΕΛΑΣ με τα κυκλώματα τράφικινγκ και τους βιασμούς, όπως φάνηκε και στην περίπτωση του βιασμού κοπέλας μέσα στο ΑΤ Ομόνοιας πέρυσι. Μάλιστα, έχουν έρθει στο φως στοιχεία που συνδέουν το κύκλωμα μαστροπείας της Ηλιούπολης με εκείνο της 12χρονης από τον Κολωνό, όπου πρωταγωνιστής είναι το στέλεχος της ΝΔ, Η. Μίχος και μετέχοντες, ένα μεγάλο μέροςτης κομματικής της βάσης, παπάδες, μπάτσοι και άλλοι «ευυπόληπτοι πολίτες». Αλλά και όπως διαρκώς αποκαλύπτεται, οι βιασμοί με θύματα παιδιά αποτελούν μάστιγα. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που μαθεύτηκε πως στην ίδια γειτονιά της Ηλιούπολης, καθηγητής ταεκβοντο, εκμεταλλευόμενος το ρόλο εξουσίας του, βίαζε επί σειρά ετών μαθήτριές του.

Απέναντι σε αυτή τη βαρβαρότητα, στους βιαστές, τους μαστροπούς και όσους τους συγκαλύπτουν, ο κόσμος του αγώνα, όλες και όλοι εμείς, θα σταθούμε δίπλα στις επιζώσες μέχρι τέλους και με τη συνεχή παρουσία μας στους δρόμους θα διεκδικούμε το δίκιο και την αξιοπρέπεια. Γιατί ακόμα και αυτή τη στιγμή, οι βιαστές και μαστροποί απολαμβάνουν αμετανόητοι την ελευθερία τους, ενώ οι επιζώσες συνεχίζουν να ζουν υπό καθεστώς φόβου και αναγκάζονται να κρύβονται για να προστατεύσουν την ίδια τους τη ζωή.

Η ΑΛΛΗΛΛΕΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΡΑΦΙΚΙΝΓΚ, τους ΒΙΑΣΤΕΣ

ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ τους ΣΥΚΓΑΛΥΠΤΕΙ

Πρωτοβουλία συντροφισσών/ συντρόφων για την υπόθεση τράφικινγκ της Ηλιούπολης