Η χθεσινή εκδήλωση είχε ιδιαίτερη σημασία όχι μόνο λόγω του επίκαιρου και φλέγοντος ζητήματος του ιμπεριαλιστικού πολέμου κι των εξελίξεων γύρω από αυτόν, αλλά και λόγω της ταυτόχρονης συγκυριακής σύμπτωσης της εκδήλωσης με την άφιξη τεσσάρων πρέσβεων στην πόλη της Αλεξανδρούπολης με επικεφαλή των πρέσβη των ΗΠΑ, Τ.Τσούνη. Ρίχνοτας μια πρόχειρη ματιά στο πρόγραμμα της επίσκεψης, θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε κάθε άλλο παρά τυπική. Οι πρέσβεις έρχονται να επιτηρήσουν την εξέλιξη των έργων για την ενεργειακή και στρατιωτική αναβάθμιση της πόλης, δηλαδή έρχονται να επιβλέψουν την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού των ΗΠΑ και της συμμαχίας για την περιοχή.

Η εκδήλωση μέσα σε αυτά τα πλαίσια αποκτά ειδική βαρύτητα και αγκαλιάζεται από πλήθος αγωνιστριών και αγωνιστών, με την προσέλευση να αγγίζει γύρω στα 60 άτομα. Παρά την μεγάλη διάρκεια, το πλούσιο υλικό, οι ουσιαστικές τοποθετήσεις, η διάχυτη συζήτηση και προβληματισμοί που εκφράστηκαν, ανέδειξαν την αναγκαιότητα της υλοποίησης αντίστοιχων εκδηλώσεων συχνότερα, της συνάντησης και ζύμωσης γύρω από το ζήτημα το πολέμου, που απασχολεί ακόμα πιο ειδικά την τοπική κοινωνία, και τα καθήκοντα των αγωνιζόμενων στο σήμερα.

Η εκδήλωση αυτή δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα χωρίς την παρουσία και την δουλειά που έριξαν σε αυτή οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες από σχήματα και πολιτικές ομάδες, συναγωνιστές και συναγωνίστριες, που φώτισαν κάθε διαφορετική πτυχή του ζητήματος, που πλούτισαν με τις τοποθετήσεις τους την συλλογική εμπειρία και γνώση. Τους ευχαριστούμε θερμά για μια ακόμα φορά, για την καθοριστική συμβολή τους.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μόνο ένα στιγμιότυπο ενός συνόλου απαντήσεων και αγώνων που πρέπει να δοθούν προς την κατεύθυνση συγκρότησης και εδραίωσης ενός πλατιού και δυναμικού αντιπολεμικού κινήματος που θα ριζώσει σε κάθε περιοχή, που θα αναμετρηθεί με τους ντόπιους κι ξένους δυνάστες, που θα μπλοκάρει τα πολεμοχαρή σχέδια των ισχυρών για το ξαναμοίρασμα της γης με το αίμα των καταπιεσμένων.

Ετσι, μετά από αυτό το πρώτο βήμα, κρίνουμε απαραίτητο να προχωρήσουμε σε έναν δεύτερο γύρο συζητήσεων σε μια μακριά και επίπονη διαδικασία για να μπορέσουμε να αποτελέσουμε υπολογίσιμη ανταγωνιστική δύναμη στην περιοχή, προτάσσοντας τα ταξικά διεθνιστικά συμφέροντα των λαών έναντι των πολέμων των ιμπεριαλιστών, για να γίνουμε αυτό που λέμε ως άμμος στα γρανάζια των πολεμικών μηχανών.

❗ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΒΡΟΥ

❗ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΙΟΥΝΗ, 19:00

με στόχο μια πρώτη συζήτηση γύρω από την ανασυγκρότηση της αντίστασης της τοπικής κοινωνίας απέναντι στην πολεμική εμπλοκή του ελληνικού κράτους στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και τον αναβαθμισμένο ρόλο της Αλεξανδρούπολης, μέσα από δομές όπως Αντιπολεμικοί Τοπικοί Συντονισμοί Βασης