Κυριακή 18/6 16:30 ΗΣΑΠ Πειραιά

Όλοι-ες στη διαδήλωση στην έδρα του Λιμενικού και της Frontex στον Πειραιά

Με τα νέα στοιχεία που έρχονται διαρκώς στο φως να αποκαλύπτουν σε όλο του το εύρος το φρικτό έγκλημα που το ελληνικό κράτος και οι μηχανισμοί του (Λιμενικό), ως δήμιοι της ΕΕ, διέπραξαν στα ανοιχτά της Πύλου, την ίδια ώρα που ο αριθμός των νεκρών προσφύγων και μεταναστών (ανάμεσα τους και πολλά παιδιά) έχει εκτοξευτεί στις εκατοντάδες, γίνεται σαφές ότι οι κοινωνικές, ταξικές και κινηματικές απαντήσεις γι’ αυτό το πρωτοφανές έγκλημα, επιβάλλεται να αντιστοιχηθούν οργανωτικά, πολιτικά και μαχητικά σε αυτό ακριβώς το επίπεδο.

Αν η διαδήλωση της 15/6 με τη μαζικότητα, τον παλμό και το δυναμισμό της άνοιξε – κόντρα στην καταστολή που δέχθηκε και τις συλλήψεις 21 συντρόφων/σσων- τον κύκλο των κινητοποιήσεων, το ζητούμενο είναι η συνέχεια και η κλιμάκωση. Το πώς και με τι ένταση θα σταθούμε ως Τάξη και ως κίνημα απέναντι στις εν ψυχρώ μαζικές δολοφονίες σε βάρος του παγκόσμιου προλεταριάτου, ασφαλώς θα είναι καθοριστικό για το μέλλον μας και τη πολιτική μας συνέχεια.

Είναι πρόδηλο ότι αν το γεγονός εμπεδωθεί κοινωνικά με το περιεχόμενο που επιδιώκει το καθεστώς και ως εκ τούτου με μειωμένες κοινωνικές και ταξικές αντιδράσεις, τότε θα μιλάμε για εξέλιξη που ανοίγει διάπλατα το δρόμο στον κοινωνικό εκφασισμό και στην εδραίωση και την όξυνση της κρατικής, καπιταλιστικής και ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας.

Υπό αυτήν ακριβώς την έννοια η αυριανή διαδήλωση στις 16:30 στον ΗΣΑΠ Πειραιά που καλεί η «Πρωτοβουλία ενάντια στα pushbacks και τη συνοριακή βία» είναι κρίσιμη. Προορισμός της είναι το αρχηγείο του Λιμενικού, τα γραφεία της Frontex και το υπουργείο Ναυτιλίας. Οι εγκαταστάσεις δηλαδή που στεγάζουν τους μηχανισμούς που αποτελούν τους φυσικούς αυτουργούς για αναρίθμητες δολοφονίες προσφυγών και μεταναστών. Το γιατί πρέπει αύριο η διαδήλωση να είναι, μαζική, δυναμική και αποφασιστική είναι προφανές!

Ολοι-ες στη διαδήλωση ενάντια στους φυσικούς αυτουργούς των εκατοντάδων δολοφονιών στην Πύλο!

Το να μη συνηθίσουμε τη φρίκη και το θάνατο, το να μην εδραιωθεί δηλαδή ο κοινωνικός εκφασισμός, σημαίνει να επιτεθούμε στους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς του εγκλήματος: το ελληνικό κράτος και κεφάλαιο, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τον Ιμπεριαλισμό.

Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστ(ρι)ών)