Άμεση Απελευθέρωση – Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες συναγωνιστές/τριες της διαδήλωσης της 15ης Ιούνη

Όπως η κατασταλτική επίθεση εναντίον της διαδήλωσης της 15 Ιούνη απέτυχε στον αντικειμενικό της σκοπό, τη διάλυση δηλαδή της πορείας και κατ’ επέκταση το πνίξιμο εν τη γενέσει τους των κινητοποιήσεων ενάντια στις δολοφονίες εκατοντάδων μεταναστών/τριών από το ελληνικό κράτους και την ΕΕ στα ανοιχτά της Πύλου, έτσι και οι συλλήψεις και οι βαριές κακουργηματικές κατηγορίες με τις οποίες φορτώθηκαν οι 19 από τους 21 συναγωνιστές/τριες είναι δεδομένο ότι θα αποτύχουν στην πολιτική τους στόχευση, την τρομοκράτηση και τον παραδειγματισμό δηλαδή των ίδιων και όλου του κινήματος.

Γιατί αν η διαδήλωση με την μαχητική της ανασυγκρότηση στα σημεία όπου έγιναν οι κατασταλτικές επιθέσεις απέδειξε ότι η αλληλεγγύη και η συντροφικότητα μπορούν να στήνουν αναχώματα στην καταστολή, αντίστοιχα και η αγωνιστική στάση των συντρόφων και συντροφισσών κατά τη σύλληψη και τον αποκλεισμό τους από τις αφηνιασμένες αστυνομικές δυνάμεις, εκπέμπει μήνυμα αντίστασης και συνέχειας.

Σε πείσμα των κρατικών επιδιώξεων, η διαδήλωση της 15ης Ιούνη με τη μαζικότητα, τον παλμό και τον δυναμισμό της, όπως και με την έμπρακτη περιφρούρηση του περιεχομένου της από την απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ να εισέλθει σε αυτήν ως οργανικό μέρος της, άνοιξε δυνατά τον κύκλο των κινητοποιήσεων, συμβάλλοντας έτσι στη συνέχεια τους που είναι το και το ζητούμενο.

Πλανώνται πλάνην οικτράν οι κρατούντες αν νομίζουν ότι με την ωμή βία και την καταστολή μπορούν να κάμψουν τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις και το κίνημα. Το αντίθετο καταφέρνουν. Με ακόμα περισσότερο οργή και συνείδηση μας γεμίζουν και με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη για να συνεχίσουμε.

Άμεση Απελευθέρωση – Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες συναγωνιστές/τριες της διαδήλωσης της 15ης Ιούνη

Όλοι-ες στα Δικαστήρια (Ευελπίδων) Τρίτη 20 Ιουνίου

Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστ(ρι)ών)