Το πρωί της Πέμπτης 27/7, κατέφθασε στον Πειραιά το πιο προηγμένο αεροπλανοφόρο του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, «USS Gerald R. Ford», ενώ πραγματοποιήθηκαν και κοινές ασκήσεις με πλοία του ελληνικού πολεμικού ναυτικού στα πλαίσια ενίσχυσης της συνεργασίας της Ελλάδας και των ΗΠΑ «για την ασφάλεια και την σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο».

Με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται ανεξέλεγκτα και μία γενικευμένη σύρραξη να είναι ορατή, η ολοένα και πιο συχνή παρουσία των πολεμικών μηχανών του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στην Ελλάδα, οι νατοϊκές βάσεις από άκρη σε άκρη της χώρας, η αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία, εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά την χώρα, με ευθύνη της αστικής τάξης, στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Την ίδια στιγμή που οι εθνικιστικές κραυγές και τα πολεμικά σύννεφα πυκνώνουν πάνω από την περιοχή του Αιγαίου, οι προλετάριοι και οι προλετάριες δεν έχουν κανένα συμφέρον να αιματοκυλιστούν για τα κέρδη του κεφαλαίου αλλά να παλέψουν για τα δικά τους κοινωνικά και ταξικά συμφέροντα.

Την ίδια στιγμή που η χώρα καίγεται από άκρη σε άκρη με τουλάχιστον 5 νεκρούς, εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καμμένα και χιλιάδες νεκρά ζώα, στην Νέα Αγχίαλο κινδύνεψαν κάτοικοι από τις εκρήξεις και τα βλήματα που εκτοξεύτηκαν από την αεροπορική βάση όπου ήταν αποθηκευμένο -και νατοϊκό- πολεμικό υλικό. Ταυτόχρονα μία κινητή «πυρηνική βόμβα» βρίσκεται στον φαληρικό όρμο, έτοιμη να χρησιμοποιηθεί για να δολοφονήσει χιλιάδες προλετάριους και προλετάριες για το συμφέρον των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Είναι επιτακτικό το αντιπολεμικό κίνημα και η εργατική τάξη να ανασυγκροτηθούν και να παλέψουν για την άμεση απεμπλοκή της χώρας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και το κλείσιμο όλων των νατοϊκών βάσεων.

Να παλέψουμε για τα πραγματικά ταξικά μας συμφέροντα για να μην γίνουμε κρέας στα κανόνια του ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου.