Έχουμε όλους τους λόγους του κόσμου να τους ξανανικήσουμε στα ίσα στα πεδία των μαχών.

Έχουμε όλους τους λόγους του κόσμου να τους τσακίσουμε.

Με τα αλφαβητάρια των αγωνιστών στις καρδιές μας, με τα σφυριά, τη βενζίνη και τις σφιγμένες μας γροθιές.

Τα κεντρικά γραφεία της Χ.Α. στην οδό Δεληγιάννη ύστερα από την εμπρηστική επίθεση αντιφασιστών.

“…Επειδή ο ρόλος που επιφυλάσσουν οι φασίστες για τις γυναίκες είναι το αλυσόδεμα με τις κατσαρόλες τους, ως υπάλληλοι της φυλής που θα γεννοβολάνε τα άρια παιδιά του έθνους, τους “μαχητές” του αύριο, χωρίς δικαιώματα πάνω στο σώμα τους. Επειδή στα ναζιστικά ιδεολογικά τους κατασκευάσματα οι άνδρες παρουσιάζονται ως ενεργά υποκείμενα-πολεμιστές, ενώ οι γυναίκες ως παθητικά αντικείμενα-θύματα. Επειδή η Χ.Α. έχει ενσωματώσει και ενισχύσει την κουλτούρα της αντρικής ανωτερότητας και τις πρακτικές της και χαρακτηρίζει το φεμινισμό ως «ανίατη κοινωνική ασθένεια», «πανούκλα», «μίασμα» που «πέρασε ο σιωνισμός στις κοινωνίες του Λευκού Ανθρώπου» και την ομοφυλοφιλία ως «ακραία παραβίαση της φύσης και έμπρακτη υπονόμευση της φυλετικής καθαρότητας». Επειδή στην παρούσα φάση, οι κοινωνικές κατακτήσεις των γυναικών, υποχωρούν μαζί με τα εργασιακά δικαιώματα… Οφείλουμε να φτιάχνουμε πολιτικές δομές και να σφυρηλατούμε αγωνιστική κουλτούρα που θα σέβεται τις γυναίκες συντρόφισσές μας, δεν θα τις περιορίζει σε παθητικούς ρόλους και θα τους δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχουν ουσιαστικά, να οργανώνουν και να οργανώνονται, να αγωνίζονται και να επιτίθενται. Σε αυτή τη συγκυρία που γεννάει τιμωρούς-δολοφόνους για τις γυναίκες που δεν αγάπησαν αυτούς που ονειρευόντουσαν οι πατεράδες τους (όπως η Α. Πέτρου στην Κέρκυρα), που γεννάει βιαστές-δολοφόνους για όσες γυναίκες δεν συμμορφώνονται με τις σεξουαλικές ορέξεις των αρσενικών (όπως η Ε. Τοπαλούδη στη Ρόδο), που καθιστά ευάλωτους/ες στη βία όσους και όσες δεν είναι “στρέητ” σύμφωνα με τα κυρίαρχα σεξουαλικά/έμφυλα πρότυπα, έχουμε καθήκον να βρούμε τη χρυσή τομή που συνδυάζει την ταξική πάλη με τους αγώνες των γυναικών και των LGBTQI κοινοτήτων, εμπλουτίζοντας τα περιεχόμενα και τα αιτήματά τους…”

“…Επειδή η όξυνση των εσωτερικών αντιθέσεων του καπιταλισμού, η ένταση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, η διάχυση-επέκταση των πολεμικών εστιών, η μη ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών που ξεπηδούν από την ανάπτυξη των επιστημών και της τεχνολογίας, σκιάζουν το διεθνή ορίζοντα αλλά δεν πρέπει ν’ αφήνουν περιθώρια για ηττοπάθεια. Επειδή τα κυρίαρχα ιδεολογήματα του καπιταλισμού καταρρέουν πιο εκκωφαντικά, κάνοντας τις αντιφάσεις του πιο ορατές και την ανάγκη για πραξικοπήματα, ναζί, φασίστες που θα περιφρουρούν την μακροημέρευση και τα κέρδη του πιο επιτακτική. Επειδή οι «φάλαγγες της μαύρης τάξης» διεθνώς, συμπλέουν με την ταξική υποτίμηση, με αντεργατικές νομοθεσίες, με το χτύπημα στο δικαίωμα στην απεργία, με φθηνή εργατική δύναμη αλλά υψηλά ποσοστά κέρδους για το κεφάλαιο, με τις διώξεις και επιθέσεις εναντίων αγωνιστών. Επειδή κάθε φορά που οξύνει την επίθεσή της η καπιταλιστική εξουσία, θα ποινικοποιήσει τον κομμουνισμό, τα σφυροδρέπανα και την πάλη των τάξεων όπως στη Βραζιλία, θα επιτεθεί και θα σκοτώσει με φωτιά κομμουνιστές/αντιφασίστες μέσα στο κτίριο των συνδικάτων όπως στην Οδησσό/Ουκρανία, θα δικάσει κομμουνιστές όπως στην Πολωνία, θα απαγορεύσει κομμουνιστικά σύμβολα όπως στη Βουλγαρία, θα βασανίσει και θα συλλάβει αναρχικούς όπως στη Ρωσία, θα προφυλακίσει και θα καταστείλει αναρχικούς συντρόφους και συντρόφισσες σύμφωνα με διατάξεις του αντιτρομοκρατικού νόμου όπως στο Τορίνο και στο Τρέντο/Ιταλία, θα επιτεθεί σε εργάτες που διεκδικούν τα μεροκάματά τους και θα δολοφονήσει μετανάστες και αντιφασίστες όπως στην Ελλάδα, θα φυλακίσει και θα εξοντώσει αγωνιστές και αγωνίστριες όπως στην Τουρκία, θα εκτοπίσει και θα σκοτώσει μαχητές και μαχήτριες όπως στην Παλαιστίνη.

Επειδή από όποια θέση τελικά τους ζητηθεί, είτε από τη θέση των ταγμάτων εφόδου, είτε από τις καρέκλες του αστικού κοινοβουλίου, οι ναζιστές-φασίστες έχουν στόχο να τσακίσουν όλες τις μορφές οργάνωσης της εργατικής τάξης, τις ενώσεις των γυναικών και να ρίξουν στον καιάδα τους μετανάστες και τους ομοφυλόφιλους…”

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ, ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Ταξιαρχία Petrit Zifle

(Αποσπάσματα από την ανάληψη ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Ασπρόπυργο)