Μαζική και με παλμό, η χθεσινή διαδήλωση που διοργάνωσε η Ανοιχτή Συνέλευση για την Υπεράσπιση του Λόφου Στρέφη διατράνωσε ηχηρά την κοινωνική εναντίωση στα ληστρικά σχέδια Κεφαλαίου -Δήμου -Κυβέρνησης για το λόφο και για τα Εξάρχεια, αλλά και την πόλη συνολικότερα, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι ο κόσμος του αγώνα των Εξαρχείων- κόντρα στην καταστολή και τη σφοδρή ιδεολογική επίθεση που δέχεται – είναι πάντα εδώ, έτοιμος με διάθεση, πείσμα, φαντασία και μαχητικότητα να υπερασπιστεί τη γειτονία και την ιστορία της. Στα αξιοσημείωτα η παρουσία παιδικού μπλοκ με μαθητές από το Δημοτικό σχολειό του Στρέφη.
Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης σημειώθηκαν στοχευμένες επιθέσεις σε Airbnb, ακριβά ξενοδοχεία και καταστήματα, ενώ στο τέλος, κοντά στο σημείο της δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου, υπήρξε στιγμιαία ένταση με τις καραδοκούσες δυνάμεις καταστολής που έκαναν χρήση κρότου λάμψης.

Ζήτω τα Εξάρχεια της κοινωνικής αυτοργάνωσης και της ταξικής αλληλεγγύης, τα Εξάρχεια, του αγώνα, της σύγκρουσης, της εξέγερσης. Τα Εξάρχεια αυτά δε χάνουν ποτέ!