ΛΕ ΛΕ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ- Στο δρόμο γεννιούνται συνειδήσεις! (Ανταπόκριση από τη χθεσινή διαδήλωση και το μπλοκ της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση)

Πιο δυνατοί, πιο συνειδητοί, πιο αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό και την αντίσταση του βγαίνουμε ως κίνημα από τη χθεσινή πολύ μεγάλη διαδήλωση προς την πρεσβεία των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Στο δρόμο γεννιούνται συνειδήσεις λέει το σύνθημα και ως προς αυτό το χθεσινό μπλοκ της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίστασης ήταν απολύτως ενδεικτικό. Με το μετωπικό του πνεύμα, τη μαχητικότητα του και τον συγκλονιστικό του παλμό –που δημιουργούσε σε στιγμές ρίγη συγκίνησης και ψυχικής ανάτασης-, το μαζικό μπλοκ της Συνέλευσης, με δεκάδες αγωνιστές και αγωνίστριες να το πλαισιώνουν –ανάμεσα τους πολλοί Παλαιστίνιοι/ες ακόμα και παιδιά-, μετέτρεψε το δρόμο σε πεδίο άμεσης πολιτικής ζύμωσης, σε πεδίο όξυνσης και ανάπτυξης της πολιτικής συνείδησης. Γιατί χθες, φωνάζοντας με όλη μας τη ψυχή – για τις πάνω από δυόμιση ώρες που διήρκησε η διαδήλωση- «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» και «Οι λαοί νικούν με το όπλο στο χέρι» εμβαθύναμε –με τρόπο που δύσκολα μπορεί να γίνει αλλιώς – στο τι σημαίνει αυτή η Λευτεριά (και γιατί είναι και δική μας υπόθεση) αλλά και στο πώς αυτή μπορεί να κατακτηθεί, εμβαθύναμε στο τι σημαίνει διεθνιστική αλληλεγγύη και πάλη εναντία στο ιμπεριαλισμό και το σιωνισμό. Και βέβαια βλέποντας τις παλαιστίνιες μάνες με τα παιδιά τους να μην σταματάνε δευτερόλεπτο να φωνάζουν ανεμίζοντας τις σημαίες τους καταλάβαμε καλά γιατί αυτός ο λαός δεν πρόκειται να υποταχθεί ποτέ!

Σε κάθε περίπτωση η μεγάλη χθεσινή διαδήλωση – η τρίτη κατά σειρά από τις 9 Οκτωβρίου- υπήρξε ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, και μια ακόμα απόδειξη της μεγάλης απήχησης που συνεχίζει να διατηρεί στα μέρη μας ο παλαιστινιακός αγώνας κόντρα στη συστηματική προσπάθεια συκοφάντησης του αλλά και καταστολής του κινήματος, η οποία εκφράστηκε και χθες με έντονη αστυνομική παρουσία και επίθεση σε Παλαιστίνιους διαδηλωτές έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ. Και ως τέτοια εγγράφει σημαντικές παρακαταθήκες για την συνέχιση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενόψει της πολύ δύσκολης και απαιτητικής συνέχειας.
Μέχρι τότε πάντως εκείνο το ΛΕ ΛΕ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ διαρκείας με το οποίο πορευτήκαμε χθες θα συνεχίζει να ζεσταίνει την καρδιά και το μυαλό μας!