Tαξική Αντεπίθεση | Λευτεριά στον κομμουνιστή επαναστάτη Ζ.Ι Αμπνταλά- Νίκη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση (Συγκέντρωση Παρασκευή 20/10 6.30μμ Γαλλική Πρεσβεία)

“Σύντροφοι, η Παλαιστίνη σήμερα συνεχίζει να έχει καθημερινά νεαρούς μάρτυρες. Η αντίσταση συνεχίζεται. Και σίγουρα θα συνεχίζεται, όσο υπάρχει κατοχή. Φυσικά, οι παλαιστινιακές μάζες μπορούν να υπολογίζουν, περισσότερο από ποτέ, στην ενεργό αλληλεγγύη σας. Φυσικά γνωρίζουν καλά τη θέση του γαλλικού ιμπεριαλισμού που επιδιώκει με κάθε τρόπο να στηρίξει τη σιωνιστική οντότητα. Ας ανθίσουν χίλιες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη και το μεγάλωμα της Ιντιφάντα! Αλληλεγγύη στην αντίσταση στις σιωνιστικές φυλακές, στα κελιά της απομόνωσης στο Μαρόκο, την Τουρκία, τις Φιλιππίνες και αλλού στον κόσμο!Ο καπιταλισμός δεν είναι παρά βαρβαρότητα. Τιμή σε όλους όσους αντιστέκονται με ότι μέσα διαθέτουν! Σύντροφοι, μαζί θα κερδίσουμε θα κερδίσουμε μόνο μαζί!»

Ζορζ Ι. Αμπνταλά, 19 Μαρτίου 2016, Γαλλικές Φυλακές Λανμεζάν

Στις 24 Οκτώβρη 2023 ο Λιβανέζος κομμουνιστής επαναστάτης της Παλαιστινιακής Αντίστασης Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλά, συμπληρώνει 39 χρόνια αιχμάλωτος στις γαλλικές φυλακές. Ο Αμπνταλά από τα 19 του χρόνια, το 1971, στρατεύθηκε με το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και το 1978 τραυματίστηκε σε μάχη εναντίον σιωνιστικών στρατιωτικών δυνάμεων που εισέβαλαν στον Λίβανο. Το 1980 συμμετείχε στη συγκρότηση της μαρξιστικής αντιιμπεριαλιστικής οργάνωσης “Ενοπλη Επαναστατική Λιβανέζικη Φράξια”, η δράση της οποίας έφτασε και στη Γαλλία με την εκτέλεση το 1982 του στρατιωτικού ακόλουθου της Αμερικάνικης πρεσβείας στο Παρίσι, και του δεύτερου γραμματέα – και πράκτορα της Μοσάντ- της ισραηλινής πρεσβείας στο Παρίσι. Στις 24 Οκτωβρίου του 1984 ο Αμπνταλά συνελήφθη από τις γαλλικές αρχές με τη κατηγορία της κατοχής πλαστού διαβατηρίου και τρία χρόνια αργότερα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τις δύο εκτελέσεις.

Σήμερα ο Αμπνταλά είναι ο μακροβιότερος πολιτικός κρατούμενος στην Ευρώπη. Αυτό είναι το κόστος της ολοκληρωτικής στράτευσης του στον αγώνα ενάντια στην ιμπεριαλιστική και σιωνιστική τυραννία. Ήδη από το 1999 οι γαλλικές αρχές του στερούν την υφ’ όρων αποφυλάκισή του στέλνοντας σαφές μηνύματα εκδίκησης και παραδειγματισμού προς όσους και όσες αντιστέκονται στην τρομοκρατία των ΗΠΑ και του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ. Σε εκείνους και εκείνες που δεν λυγίζουν μπροστά στον ιμπεριαλισμό και το σιωνισμό, μα τιμούν τους αγώνες και το αίμα του παλαιστινιακού λαού και της αντίστασης του και στέκονται με κάθε μέσο στο πλευρό της Παλαιστινιακής Αντίστασης.

Στεκόμαστε στο πλευρό των καταπιεσμένων λαών για ελευθερία και αξιοπρέπεια, στον αγώνα για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης, σάρκα από τη σάρκα της οποίας είναι Ζ.Ι Αμπνταλά.

Πολύ περισσότερο σήμερα που ο παλαιστινιακός αγώνας βρίσκεται στο κρισιμότερο του σημείο, πολύ περισσότερο σήμερα που η φιλοσιωνιστική πολιτική των κρατών της Ε.Ε αποτυπώνεται με την όλο και αυξανόμενη καταστολή των κινημάτων αλληλεγγύης στον μαχόμενο λαό της Παλαιστίνης. Η διεθνιστική αλληλεγγύη ποινικοποιείται με συντρόφους από τα κινήματα αλληλεγγύης να αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης. Την ώρα που η αποκλεισμένη από τα βασικά μέσα επιβίωσης Γάζα βομβαρδίζεται ασταμάτητα με χιλιάδες νεκρούς, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις απαγορεύουν διαδηλώσεις αλληλεγγύης και νομοθετούν νέους τρομονόμους. Ο κατασταλτικός παροξυσμός της Γαλλικής κυβέρνησης έφτασε στο σημείο να συλλάβει προ λίγων ημερών την 72χρονη αγωνίστρια του Λαϊκού Μετώπου για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης Maryam Abu Daqa. Η Maryam Abu Daqa βρισκόταν στην Γαλλία με βίζα 50 ημερών για να συμμετάσχει σε συνέδρια για τα δικαιώματα των γυναικών και του Παλαιστινιακού ζητήματος, αλλά κηρύχθηκε δημόσιος κίνδυνος από το Υπουργείο Εσωτερικών και τέθηκε υπό κατ οίκον περιορισμό.

Στα πλαίσια του διεθνούς καλέσματος δράσεων αλληλεγγύης για την απελευθέρωση του G.I. Abdallah μετά από 39 χρόνια αιχμαλωσίας, καλούμε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στη γαλλική πρεσβεία που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Οκτώβρη στις 18.30.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΕΖΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ GEORGE IBRAHIM ABDALLAH – Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ – ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ