Αντιφασίστες/Αντιφασίστριες από το κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά | Aντιφασιστική περιπολία στη γειτονιά του Κολωνού

Το Σάββατο 21.10 περίπου 80 αντιφασίστες/αντιφασίστριες πραγματοποιήσαμε αντιφασιστική περιπολία στην πολυεθνική γειτονιά του Κολωνού με σημείο αφετηρίας το πάρκο ακαδημίας Πλάτωνος. Φωνάχτηκαν αντιφασιστικά συνθήματα, πετάχτηκαν τρικάκια, σβήστηκαν φασιστικά συνθήματα από τους τοίχους και γράφτηκαν αντιφασιστικά. Αρκετός κόσμος από την γειτονιά αντέδρασε θετικά στην παρουσία αντιφασιστών/αντιφασιστριών γεγονός που αναδεικνύει την σημαντικότητα παρεμβάσεων και περιπολιών σε φτωχοποιημένες και πολυεθνικές γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά.

Με μια σειρά παρεμβάσεων και διαδηλώσεων σε γειτονιές το αντιφασιστικό κίνημα καθιστά σαφές τις τελευταίες ημέρες ότι η ναζιστική φιέστα θα αποτελέσει ναζιστικό φιάσκο και ότι η 1η Νοέμβρη θα αποτελεί για τον κόσμο του αγώνα ημέρα ταξική και αντιφασιστική, ημέρα μνήμης και αγώνα.

Λίγα λεπτά πριν συγκεντρωθούμε στο πάρκο ακαδημίας Πλάτωνος λιγοστά μηχανάκια φασιστών περάσανε από Κολωνό/Σεπόλια και πετάξανε τρικάκια για την 1η Νοέμβρη. Η περιπολία κινήθηκε σε πλατείες και πάρκα, σε κάθε πιθανό σημείο που θα μπορούσε να τους εντοπίσει αλλά για ακόμα μια φορά προτίμησαν να εξαφανιστούν πριν κινητοποιηθούμε.

Οι αντιφασιστικές περιπολίες, το κυνήγι φασιστών, ο πολιτικός και κοινωνικός εκμηδενισμός τους από την δημόσια σφαίρα θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση. Η 1η Νοέμβρη βρίσκει το αντιφασιστικό κίνημα δυναμωμένο και ενωμένο και τους φασίστες μέσα στις τρύπες τους να επιχειρούν με σπασμωδικές, άνευρες και άμαζες κινήσεις να «τιμήσουν» τους νεκρούς τους καταφέρνοντας απλώς να μετατρέπουν και τους ίδιους σε στόχους επίθεσης.

https://athens.indymedia.org/post/1627214/