ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ Π.Γ.Ν.Α. | ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ,ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΜΑΧΟΥΣ

Το κείμενο που μοιράζεται:

Η ιστορία της αντίστασης του παλαιστινιακού λαού ενάντια στο δολοφονικό κράτος του Ισραήλ δεν ξεκινά με την αντεπίθεση της 7ης Οκτώβρη. Αντίθετα υπάρχει από πίσω μια ολόκληρη ιστορία αιώνα, η οποία μπορεί επαρκώς να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους οι Παλαιστίνιοι κατέληξαν στην τωρινή κατάσταση και συγκυρία.

Από τις 7 του Οκτώβρη λοιπόν μέχρι και σήμερα όλες και όλοι γίναμε και γινόμαστε μάρτυρες της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού από το φασιστικό κράτος άπαρτχαιντ του Ισραήλ. Ένα κράτος το οποίο, πλην όλων των εγκλημάτων που συντελεί εδώ και χρόνια, όλο αυτό το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε δε δίστασε να διαπράξει ένα από τα πιο απάνθρωπα και ζοφερά εγκλήματα πολέμου : Να εξαπολύσει δηλαδή τα πυρά του εναντίον μιας σειράς νοσοκομείων στην Λωρίδα της Γάζα. Οι τρομοκρατικές αυτές ενέργειες, γιατί αυτές είναι οι πραγματικές τρομοκρατικές ενέργειες, οδήγησαν την κατάσταση στο απροχώρητο, φτάνοντας σήμερα σε σημείο τουλάχιστον 21 από τα 35 νοσοκομεία στην Γάζα να βρίσκονται εκτός λειτουργίας! Συγκεκριμένα στην Νότια Γάζα τα νοσοκομεία είναι υπερπλήρη, ενώ στην Βόρεια όλα τα νοσοκομεία έχουν κλείσει, ακόμη και τα νοσοκομεία Παίδων, κυρίως λόγω εναέριων βομβαρδισμών! Μάλιστα, το Νοσοκομείο al-Shifa τις τελευταίες τρείς μέρες έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο νεκροταφείο, καθώς έχει διακοπεί η παροχή ρεύματος, καυσίμων, ιατρικού εξοπλισμού και της οποιαδήποτε βοήθειας. Έτσι, οι ασθενείς , ακόμα και τα νεογνά στις θερμοκοιτίδες, πεθαίνουν κάθε λεπτό που περνάει. Νεκρά σώματα αποσυντίθενται στους διαδρόμους του νοσοκομείου, ενώ όλο το ιατρικό και μη προσωπικό βρίσκεται μέσα σε όλη αυτή την θηριωδία περικυκλωμένο από τα ένστολα ισραηλινά καθάρματα, τα οποία διατάζουν την εκκένωση του νοσοκομείου και πυροβολούν στο ψαχνό όποιον πάει να εισέλθει και να εξέλθει.

Απέναντι σε όλα αυτά, εμείς από την μεριά μας, στεκόμαστε στην σωστή πλευρά της ιστορίας, δείχνοντας έμπρακτα αλληλεγγύη στον δίκαιο και αυτονόητο αγώνα που διεξάγει ο λαός της Παλαιστίνης. Από άκρη σε άκρη του ελλαδικού χώρου, αλλά και παγκόσμια πρέπει να αντηχεί να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ που σπέρνουν τον θάνατο. Να μην μετατραπεί η Ελλάδα σε ορμητήριο πολέμου, να νικήσει η παλαιστινιακή αντίσταση κι ο αγώνας και η μόνιμη δίψα για ζωή και ελευθερία! Καλούμε όλους τους εργαζομένους στον κλάδο της υγείας καθώς και τον Ιατρικό Σύλλογο να σταθούν ξεκάθαρα στο πλευρό των αγωνιζόμενων Παλαιστινίων και να πάρουν θέση ενάντια στις δολοφονικές επιθέσεις του κράτους- τρομοκράτη Ισραήλ.

ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ
ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ
ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

-Ανοιχτή Συνέλευση Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό.