50 Νοέμβρηδες μετά το Πολυτεχνείο δείχνει το δρόμο της Εξέγερσης ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο, τον φασισμό, τον ιμπεριαλισμό! (Ανταπόκριση από τη χθεσινή διαδήλωση)

Με τη μαζικότητα και τον παλμό που αρμόζει στα 50 χρόνια από αυτό το εμβληματικό γεγονός της σύγχρονης νεοελληνικής ιστορίας, τιμήθηκε χθες η επέτειος της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου του 1973. Δεκάδες χιλιάδες κόσμου όλων των ηλικιών πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας – στην μαζικότερη διαδήλωση Πολυτεχνείου της τελευταίων ετών, που φέτος είχε ως κατάληξη (για το ένα κομμάτι της) την πρεσβεία του Ισραήλ-, στέλνοντας μήνυμα αγώνα, αντίστασης, ιστορικής μνήμης, διεθνισμού και συνέχειας.

Πολύ δυνατά από άποψη οργάνωσης, παλμού, μαζικότητας, περιεχομένου και αντοχής τα μπλοκ της «Ανοιχτής Συνέλευσης για την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου» και της «Συνέλευσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση» πορεύτηκαν διπλά το ένα στο άλλο, από το Πολυτεχνείο και για τις σχεδόν 7 (!) ώρες που κράτησε η διαδήλωση, με πλούσια και ασταμάτητη συνθηματολογία που κάλυψε όλες τις πτυχές της επικαιρότητας. Παρά την κούραση και την ασφυκτική πίεση από τα ΜΑΤ τα δύο μπλοκ στάθηκαν για λίγα λεπτά μπροστά από τη «γιάφκα των σιωνιστών» φωνάζοντας πολύ δυνατά συνθήματα, αποτρέποντας παράλληλα με τη δυναμική και τον παλμό τους σκέψεις για χτύπημα τους από την καραδοκούσα καταστολή.

Το φετινό Πολυτεχνείο με το Ανοιχτό Γκίνη και τις πολιτικές του εκδηλώσεις, και βεβαία με τη χθεσινή πολύ δυνατή κινηματική παρουσία εγγράφει ασφαλώς σημαντικές παρακαταθήκες. Ήταν συνολικά από εκείνες τις στιγμές που διαμορφώνουν πολιτικές συνειδήσεις, οξύνουν τα αντανακλαστικά, μας πηγαίνουν μπροστά.

Δύναμη σε όσους και όσες το στήριξαν και το πλαισίωσαν!