Ταξική Αντεπίθεση | Λευτεριά στον αναρχικό σύντροφο Κ. Δημαλέξη [Συγκέντρωση αλληλεγγύης Δευτέρα 20/11/2023, 9:00]

Ο σύντροφος Κώστας Δημαλέξης παραμένει έγκλειστος στις ελληνικές φυλακές από τον Νοέμβρη 2022, όταν και συνελήφθη ως δήθεν δράστης του εμπρησμού που είχε σημειωθεί κατά της Real κατά την διάρκεια της απεργίας πείνας του συντρόφου Γιάννη Μιχαηλίδη. Το κατηγορητήριο αμέσως διογκώθηκε κατά τη συνήθη πρακτική των διωκτικών αρχών απαγγέλλοντας του κατηγορία για συμμετοχή στην οργάνωση “Χιλιάδες Ήλιοι της Νύχτας”.Κατά τη σύλληψη του στήθηκε ένα επικοινωνιακό σόου με τον Ν. Χατζηνικολάου και τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη Θεοδωρικάκο να πανηγυρίζουν στο Twitter για τη σύλληψη δήθεν ηγετικού μέλους τρομοκρατικής οργάνωσης, να διατρανώνουν την “επιτυχία” της Ελληνικής Αστυνομίας και να προλειαίνουν το έδαφος για την επιχείρηση του θα ακολουθούσε. Την ίδια ημέρα αστυνομικές δυνάμεις όλων των ειδών (ΜΑΤ, κρατική ασφάλεια, Δράση, ΟΠΚΕ και ΕΚΑΜ), εισέβαλαν στην Κατειλημμένη γειτονιά των Προσφυγικών Λ. Αλεξάνδρας αρχικά στο δωμάτιο που διέμενε ο σύντροφος και αργότερα οι μπάτσοι επιτέθηκαν ξανά στη γειτονιά, όπου οι κάτοικοι και οι αλληλέγγυοι που είχαν μαζευτεί αντιστάθηκαν μαχητικά στις υπεράριθμες αστυνομικές δυνάμεις και παρά τις συλλήψεις και τους τραυματισμούς κατάφεραν να υπερασπιστούν και να κρατήσουν τη γειτονιά.

Ο σύντροφος καθόλη τη διάρκεια της κράτησης του συμμετέχει ενεργά στις κινητοποιήσεις των κρατουμένων ενάντια στο νέο σωφρονιστικό κώδικα, διεκδικόντας έμπρακτα καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στα ελληνικά κολαστήρια ενώ παράλληλα επιδεικνύει την αλληλεγγύη του στους αγώνες των πολιτικών κρατουμένων, όπως στην περίπτωση των 11 αγωνιστών/-ριών κομμουνιστ(-ρι)ών από την Τουρκία, στον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη και στον απεργό πείνας και δίψας Θάνο Χατζηαγγέλου. Για τη στάση του αυτή θα υποστεί εκδικητική μεταγωγή από τις φυλακές Κορυδαλλού που αρχικά κρατούνταν και θα μεταφερθεί στις φυλακές Τρικάλων όπου κρατείται μέχρι και σήμερα.

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου ξεκίνησε το δικαστήριο του συντρόφου και αύριο Δευτέρα 20 Νοεμβρίου αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση. Καλούμε όλον τον κόσμο του αγώνα να βρεθεί στο Εφετείο, φωνάζοντας ότι ο σύντροφος δεν είναι μόνος απέναντι στην μανία των κατασταλτικών μηχανισμών. Αντιλαμβανόμαστε τις διώξεις αυτές σαν επίθεση στο σύνολο της αγωνιζόμενης κοινωνίας. Η βιομηχανία διώξεων που έχει στηθεί αποσκοπεί στο τσάκισμα των αντιστάσεων και στην δημιουργία ενός κλίματος φόβου και παράλυσης του ανταγωνιστικού κινήματος.

Οι διώξεις αυτές δεν είναι για εμάς αποκομμένες από την ευρύτερη επίθεση κράτους και κεφαλαίου στο σύνολο της αγωνιζόμενης κοινωνίας. Από τη ψήφιση του νέου σωφρονιστικού κώδικα, των πολιτικών της καταστολής και της περιστολής των δικαιωμάτων, δίπλα στις απαγορεύσεις των διαδηλώσεων και των απεργιών, στις πολιτικές φτωχοποίησης και υποτίμησης της τάξης μας, τη διάλυση της δημόσιας υγείας, την αστυνομική κατοχή γειτονιών όπως τα Εξάρχεια και τις επιθέσεις σε χώρους αγώνα όπως τα Κατειλημμένα Προσφυγικά, τις εκκενώσεις καταληψεων όπως το Άνω Κάτω Πατησίων, το ΑΣΠ και τα Ζιζάνια, αλλά και τον πρόσφατο βαρύ ξυλοδαρμό της 16χρονης αντιφασίστριας Β. από άνδρες των ΟΠΚΕ στο Νέο Ηράκλειο και την κρατική δολοφονία του 17 χρόνου Χρήστου Μιχαλοπούλου, το κράτος θωρακίζεται. Το δόγμα της μηδενικής ανοχής και της προληπτικής αντιεξέγερσης εφαρμόζεται ακριβώς ώστε με το αναβαθμισμένο νομικό και κατασταλτικό οπλοστάσιο του, να αντιμετωπίσει τους ταξικούς αγώνες και τις κοινωνικές εκρήξεις που θα ξεσπάσουν.

Από πλευράς μας πρέπει να οργανώσουμε τις δυνάμεις μας. Αναρχικοί/ες και κομμουνιστές/τριες μαζί να βρεθούμε σε κάθε κοινωνικό και εργασιακό χώρο, δίπλα στις πραγματικές ανάγκες και αγωνίες της νεολαίας, του προλεταριάτου, της κοινωνίας ενάντια στην κρατική καταστολή και τις διώξεις, τη φτώχεια, την ταξική υποτίμηση, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τον κοινωνικό εκφασισμό, την πατριαρχία. Στην οργάνωση και την προετοιμασία ενός ρεαλιστικού εξεγερτικού -επαναστατικού σχεδίου, του μοναδικά ικανού εν τέλει παράγοντα για τη νίκη και των επιμέρους αγώνων. Να παράγουμε νέες, ακόμα πιο βαθιές, κοινωνικές και συντροφικές σχέσεις, καινούργια και ακόμα πιο πολιτικά στοχευμένα παραδείγματα αγώνα και αντίστασης.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ. Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ.