Συνέλευση για το κρατικό καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη | Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί – Στους δρόμους του αγώνα τιμάμε τους νεκρούς μας! [Συμμετέχουμε στηρίζουμε τη Συγκέντρωση που καλούν στο Σύνταγμα την Τρίτη 12/12 5.30 μμ, οι συγγενείς των νεκρών του κρατικού καπιταλιστικού εγκλήματος στα Τέμπη]

9 μήνες μετά το κρατικό καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη και τον κοινωνικό- ταξικό ξεσηκωμό που αυτό πυροδότησε, το διάχυτο αίτημα του Μαρτίου του 2023 για «Δικαιοσύνη» και για να « Μην ξεχαστεί το έγκλημα» θέτει την Τάξη μας και το κίνημα της ενώπιον συγκεκριμένων ευθυνών. Την ώρα που η κρατική κυβερνητική διαχείριση, έχει ουσιαστικά αθωώσει τους βασικούς υπευθύνους του εγκλήματος, δηλαδή το κεφάλαιο και δη το ιταλικό μονοπώλιο της Ferrovie∙ την ώρα που ο υπουργός Εργασίας εξαγγέλλει με απύθμενο θράσος ότι «κανείς δεν ασχολείται πλέον με το τι έγινε στα Τέμπη» και οι Εξεταστικές Επιτροπές στη Βουλή συσκοτίζουν , όπως είθισται, την πολιτική και ταξική ουσία του εγκλήματος ∙ πολύ περισσότερο την ώρα που οι πολιτικές που γέννησαν το έγκλημα στα Τέμπη όχι μόνο είναι εδώ, αλλά εμβαθύνονται τόσο στις μεταφορές αλλά και σε όλη τη γκάμα των κοινωνικών εργατικών αναγκών (Υγεία, Παιδεία, Ενέργεια, Πολιτισμός, Δημόσιοι Χώροι, Φυσικό Περιβάλλον), ο αγώνας για τη διατήρηση ζωντανής της μνήμης των νεκρών των Τεμπών –και της απόδοσης της προλεταριακής δικαιοσύνης που αυτός συνεπάγεται- είναι ζωτικό ταξικό επίδικο. Είναι όρος για την πολιτική μας συγκρότηση και συνέχεια ως Τάξη και ως κίνημα. Γιατί αν ξεχάσουμε τους νεκρούς του ταξικού πολέμου, αν ξεχάσουμε τους νεκρούς στα εργασιακά κάτεργα, τους νεκρούς της Πύλου, των πυρκαγιών, των πλημμυρών, των αστυνομικών δολοφονιών είναι σαν να ξεχνάμε τον ίδιο τον πόλεμο.

Κόντρα στη λήθη που θέλουν να επιβάλλουν Κράτος και Κεφάλαιο, τιμάμε σήμερα στο Σύνταγμα –δίπλα στους συγγενείς τους- τους νεκρούς του κρατικού καπιταλιστικού εγκλήματος στα Τέμπη, έχοντας πάντα σαν οδηγό αυτό που «φώναζαν» τα μπλοκ μας τις μέρες του Μάρτη : ότι αυτή η τιμή παίρνει σάρκα και οστά μέσα από τη Σύγκρουση και την Εξέγερση ενάντια στις πολιτικές που το γέννησαν.

Κόντρα στη λήθη που θέλουν να επιβάλλουν Κράτος και Κεφάλαιο- Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί – Στους δρόμους του αγώνα τιμάμε τους νεκρούς μας!

Συμμετέχουμε στηρίζουμε τη Συγκέντρωση που καλούν στο Σύνταγμα την Τρίτη 12/12 5.30 μμ, οι συγγενείς των νεκρών του κρατικού καπιταλιστικού εγκλήματος στα Τέμπη
Όλοι-ες στη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή 15/12 στις 7μμ