Ανταπόκριση από τη διαδήλωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη (16/12) προς την Πρεσβεία του Ισραήλ

Με τη συμμετοχή μερικών εκατοντάδων ατόμων και με έντονο το παλαιστινιακό στοιχείο πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο η διαδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό προς την πρεσβεία του Ισραήλ. Η 8η διαδήλωση μέσα σε δυόμιση μήνες προς την πρεσβεία του Ισραήλ είναι αναμφισβήτητα ένα αξιοσημείωτο γεγονός, ωστόσο, η χθεσινή διαδήλωση δεν θα μείνει στην ιστορία γι αυτό, αλλά για την προκλητική και άκρως υπονομευτική και προβοκατόρικη παρουσία της “Νέας Αριστεράς” όσο και του ΕΠΑΜ στη συγκέντρωση. Παρουσίες που τουλαχιστον σε ότι αφορα τη Νέα Αριστερα ήταν σαφές ότι υποστηριζόταν από το ΣΕΚ. Απέναντι σε αυτήν την απροσχημάτιστη απόπειρα αλλοίωσης των πολιτικων, ιδεολογικών και αξιακών χαρακτηριστικών του κινήματος αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, παρενέβη η Συνέλευση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση, διαβάζοντας κείμενο από τη μικροφωνική που κατήγγειλε την παρουσία του ΕΠΑΜ (4 ατομα) όσο και της Νέας Αριστεράς (σχετικά μαζική). Οι αντιδρασεις των μελών της Νεας Αριστερας (μεταξυ των οποίων βουλευτές και πρωην κυβερνητικοί αξιωματούχοι από αυτούς που υπέγραφαν με άνεση τις ελληνοισραηλινές συμφωνίες) ήταν προκλητικές, ενώ επιεικως απαραδεκτες ήταν οι αντιδράσεις στελεχών του ΣΕΚ που εμφανώς εκνευρισμένοι για το γεγονός της δημόσιας καταγγελίας που τους χαλούσε τη σούπα των διαταξικών μετώπων που παραδοσιακά αρέσκονται να οργανώνουν, επιχειρούσαν να καλύψουν πολιτικά τη Νέα Αριστερά, εμφανίζοντας την λίγο πολυ ως κινηματική δύναμη! Παρότι δεν μπορεσε να αποτρέψει τη παρουσία στη διαδήλωση της Νεας Αριστερας, εξαιτιας της ελλειψης διάθεσης των υπολοιπων δυνάμεων να οριοθετηθούν έμπρακτα -εκτός από ρητορικά- η παρέμβαση ωστόσο είναι σαφές ότι έστειλε ένα καθαρό πολιτικό μήνυμα και έπληξε τους εμπνευστές τέτοιων είδους παρουσιών ενω ειναι βέβαιο οτι αντίστοιχες πρωτοβουλίες θα αντιμετωπιστούν πλεον με μεγαλυτερη ετοιμότητα και αποφασιστικότητα από το κίνημα.
Κρατώντας το διακριτό του χαρακτήρα, το μπλοκ της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση πορεύτηκε στο τέλος της διαδήλωσης, με καλό παλμό, ενώ στάθηκε για πέντε λεπτά εξω από την πρεσβεια φωνάζοντας συνθήματα

Σε κάθε περίπτωση η χθεσινή διαδήλωση πρεπει να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης για όλες τις δυνάμεις του κινήματος αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα και τρόποι αντιμετώπισης αντίστοιχων καταστάσεων στο μελλον.

Παρακάτω παραθέτουμε τα κείμενα που διαβάστηκαν :

Για τη Νέα Αριστερά : Το μόρφωμα της “Νέας Αριστεράς” (δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ Νο2) έχει το θράσος να καλεί σήμερα στη διαδήλωση για τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τα χέρια του βαμμένα με το αίμα του παλαιστινιακού λαού. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ ήταν αυτή που βάθυνε ακόμα περισσότερο τη στρατηγική συμμαχία με το Ισραήλ, στο πλαίσιο του λεγόμενου σχήματος 3 + 1 (Ελλάδα – Κύπρος – Ισραήλ, υπό την σκέπη των ΗΠΑ). Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που στήριξε λυσσασμένα τους ευρωατλαντικούς ενεργειακούς σχεδιασμούς, επιλέγοντας το κράτος – απαρτχάιντ του Ισραήλ ως στρατηγικό εταίρο (όπως ο σχεδιασμός για τον East Med). H σημερινή εμπλοκή της Ελλάδας στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού, λοιπόν, δεν είναι τίποτε άλλο παρά φυσική συνέχεια αυτής της φιλοπόλεμης και τυχοδιωκτικής στρατηγικής επιλογής.

Το κίνημα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό πρέπει να αποδοκιμάσει και να απομονώσει τα τυχοδιωκτικά στοιχεία της “Νέας Αριστεράς”, που προσπαθούν να ξαναμπούν ύπουλα εντός του, ενώ είναι απόλυτα συνένοχοι της σημερινής σφαγής…

Για το ΕΠΑΜ : το ΕΠΑΜ είναι ανεπιθύμητο στο κίνημα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό (αλλά και συνολικά στο κίνημα), γιατί δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές του διεθνιστικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Ακριβέστερα γιατί τις εχθρεύεται, όντας ένα μόρφωμα πού έχει μια σαφή ακροδεξιά θέση ενάντια στους μετανάστες και τους πρόσφυγες (ενάντια στα θύματα δηλαδή των ιμπεριαλιστικών πολέμων και των επεμβάσεων), ενώ συνεργάζεται στενά με ακροδεξιούς και φασίστες όπως τον πρώην εισαγγελέα Ιωάννη Σακκά, τον Περβανά (πρώην υποψήφιο με ΛΑΟΣ ΠΑΤΡΙΕ- κόμμα προερχόμενο από Χρυσή Αυγή), τον Μεχλιτζόγλου (από Ελληνική Λύση), τον Χρυσανθακόπουλο από το ΛΑΟΣ και πολλούς άλλους.

Η συμμετοχή του εν λόγω μορφώματος στη σημερινή διαδήλωση προς την πρεσβεία του Ισραήλ λειτουργεί υπονομευτικά και προβοκατόρικά για το κίνημα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, που βρίσκεται για πάνω από δύο μήνες στον δρόμο, ενώ θα στείλει μηνύματα σύγχυσης και αποπροσανατολισμού. Είναι σημαντικό να περιφρουρήσουμε το περιεχόμενο και τις αρχές του κινήματος από τέτοιου είδους μεθοδεύσεις.