Συνέλευση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση | ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ZIM. [Συγκέντρωση: Τετάρτη 20/12 // 18:00 // Σταθμός Μετρό Πειραιά]

Μπλοκάρετε τα Logistics του πολέμου!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Η ZIM Shipping, που ιδρύθηκε το 1945, είναι μια ισραηλινή εταιρεία ναυτιλιακών εμπορευμάτων, η οποία μεταφέρει όπλα και στρατιωτικό υλικό από και προς το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Η ZIM έχει διαδραματίσει αναπόσπαστο και συνεχή ρόλο στην ανάπτυξη της φασιστικής κατοχής της Παλαιστίνης και της επακόλουθης «ισραηλινής» πολεμικής μηχανής.

Μερικές από τις πρώτες αποστολές της ZIM συνεπάγονταν τη διευκόλυνση της παράνομης μεταφοράς εκατοντάδων χιλιάδων εποίκων στο νεοϊδρυθέν αποικιακό κράτος. Όπως και σήμερα, η ZIM μετέφερε επίσης στρατιωτικό υλικό κατά τη διάρκεια της Nakba του 1948. Η ZIM ανήκει στη μεγαλύτερη εταιρεία χαρτοφυλακίου του Ισραήλ, την Israel Corporation, η οποία ιδρύθηκε το 1968 και έχει αναπτυχθεί για να ασκεί τεράστια πολιτική επιρροή.

Σήμερα, μεταξύ του ποταμού Ιορδάνη και της Μεσογείου, οι Παλαιστίνιοι ζουν κάτω από ένα φασιστικό καθεστώς απαρτχάιντ, αποικιοκρατίας, κατοχής και πολιορκίας – όλα διαπράττονται από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ και χρηματοδοτούνται από τον ιμπεριαλισμό από τις Ηνωμένες Πολιτείες, με 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. Εν τω μεταξύ, ισραηλινές εταιρείες όπως η ZIM επωφελούνται ιδιωτικά από την επιμελητεία του πολέμου και της αιματοχυσίας, ενώ αποτελούν επίσης ένα μεγάλο μέρος της ισραηλινής οικονομίας.

Η σιωνιστική κατοχή, διαπράττει εγκλήματα πολέμου και εθνοκάθαρση, τα οποία δεν μπορούν να συμβούν χωρίς υλικοτεχνική υποστήριξη και υποδομή από εταιρείες όπως η ZIM και υποστηριζόμενα κράτη όπως η Ελλάδα. Το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ εισάγει όπλα, τα δοκιμάζει σε Παλαιστίνιους και στη συνέχεια τα εξάγει, παγκοσμίως. Η Ινδία είναι ο πιο παραγωγικός εισαγωγέας ισραηλινών όπλων και εξοπλισμού.

Η χρήση των ελληνικών λιμανιών είναι ζωτικής σημασίας για τις θαλάσσιες κινήσεις της σιωνιστικής οντότητας, αλλά αντιπροσωπεύει μόνο την κορυφή του παγόβουνου όσον αφορά τη συνενοχή του ελληνικού κράτους. Από συμβόλαια 1,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τον μεγαλύτερο πάροχο όπλων του Ισραήλ , την Elbit Systems, για υλικοτεχνική υποστήριξη και εκπαίδευση στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Συμβόλαια με την Israel Aerospace Industries για τη μίσθωση drones για «παρακολούθηση των συνόρων» για την περαιτέρω οχύρωση του φρουρίου της Ευρώπης και το εν εξελίξει έργο αγωγού φυσικού αερίου -EastMed – που θα διοχετεύει το αέριο που συλλέγεται από την κατεχόμενη Παλαιστίνη απευθείας στην Ευρώπη μέσω Κύπρου και Ελλάδας.Το ελληνικό κράτος, συνεργάζεται με τον ιμπεριαλισμό και το σιωνισμό σε όλους τους τομείς, πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά.

Έχουμε χρέος να αγωνιστούμε στο εσωτερικό τον χωρών στην Ελλάδα ενάντια στις συμφωνίες με τον ιμπεριαλισμό και το σιωνισμό. Να αγωνιστούμε για να νικήσει η αντίσταση του Παλαιστινιακού Λαού.

Ενώ ιμπεριαλισμός ΗΠΑ-ΕΕ και Σιωνισμός συνεχίζουν τη γενοκτονία , η παλαιστινιακή αντίσταση καλεί τους ελεύθερους λαούς του κόσμου να αναλάβουν αποφασιστική και ανατρεπτική δράση.

Η εκστρατεία «block the boat» είναι μια διεθνής καμπάνια να μπλοκαριστούν τα πλοία της ισραηλινής ZIM σε όλο τον κόσμο.

Η ΖΙΜ και όλες οι ισραηλινές ναυτιλιακές εταιρείες και τα πλοία τους προορίζονται να εφοδιάζουν το Ισραήλ για να επιτίθεται στην Κατεχόμενη Παλαιστίνη. Η συμμετοχή στο κάλεσμα για αποκλεισμό του σκάφους είναι ένας από τους πιο σαφείς και αποτελεσματικούς τρόπους έκφρασης της διεθνιστικής αλληλεγγύης στην παλαιστινιακή αντίσταση.

Για όλους αυτούς τους λόγους και όχι μόνο, καλούμε συλλογικότητες, ομάδες, συνδικάτα, αγωνιστές/αγωνίστριες να μπλοκάρουν την επιμελητεία του πολέμου – συγκεκριμένα τη ΖΙΜ. Τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξαν πολλαπλές ενέργειες κατά της ZIM, με ακτιβιστές, οργανώσεις και λιμενεργάτες να συνεργάζονται για να εμποδίσουν ή να αρνηθούν να ξεφορτώσουν τους Ισραηλινούς. Μέσω της μαχητικής δράσης, η αντίσταση στην Υεμένη έχει κατάφερε πλήγματα σε πλοία της ZIM. Επίσης υπήρξαν δηλώσεις εργαζομένων στις μεταφορές στο Βέλγιο, τη Βαρκελώνη και την Ιαπωνία ότι θα αρνηθούν να φορτώσουν όπλα με προορισμό το Ισραήλ. Στο λιμάνι της Γένοβας, τα συνδικάτα εργαζομένων, μαζί με άλλες ομάδες, έχουν πραγματοποιήσει μια μονοήμερη απεργία ενάντια στη συνεχιζόμενη γενοκτονία.

Στο Μόντρεαλ μπλοκαρίστηκαν οι σιδηροδρομικές γραμμές απαιτώντας να σταματήσει η υποστήριξη προς το Ισραήλ. Στο Σίδνεϋ, το Κίνημα για τη Δικαιοσύνη της Παλαιστίνης οργάνωσε διαμαρτυρία στο Port Botany για να εμποδίσουν τα πλοία της ZIM.

Τα συνδικάτα λιμενεργατών στην Ελλάδα έχουν επίσης υπογράψει δηλώσεις αλληλεγγύης προς την Παλαιστίνη, δηλώνοντας την ετοιμότητά τους να εμποδίσουν τον εφοδιασμό του πολέμου. Είναι καιρός να αποκλείσουμε τα πλοία της ZIM από την πρόσβαση, στο λιμάνι του Πειραιά και σε οποιοδήποτε λιμάνι στην Ελλάδα! Να εμποδίσουμε όλους αυτούς που συμμετέχουν στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού και κερδοφορούν πάνω στο αίμα του!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!

Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΤΕΤΑΡΤΗ 20/12, 18:00
ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Συνέλευση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση