Ταξική Αντεπίθεση | Σχετικά με συκοφαντικό δημοσίευμα εναντίον συντρόφου μας και της ομάδας μας

Κατανοούμε ότι το κόστος της πολιτικής συντριβής που υπέστησαν όλα εκείνα τα μορφώματα των οποίων τη συμπόρευση τους με την άκρα δεξιά την περίοδο της πανδημίας αλλά και μετά κατέδειξε, μεταξύ άλλων κι η ομάδα μας –και ο σύντροφος Πολύκαρπος Γεωργιάδης-, είναι τεράστιο. Γιατί για τα μορφώματα αυτά είναι πραγματικά συντριπτικό – και ως εκ τούτου απολύτως εξηγήσιμο να τους γεννάται μόνιμη πολιτική αμηχανία -, όταν αποδεικνύεται ότι τη στιγμή που το κίνημα πάλευε με όλα τα μέσα ενάντια στις ταξικές θανατοπολιτικές στο χώρο της υγείας και έσπαγε τα λοκ ντάουν με το αίμα του ανοίγοντας δρόμους μαζικών διαδηλώσεων και συγκρούσεων, ή πάλευε τον υγειονομικό αποκλεισμό εντός των φυλακών (όπως ο Πολύκαρπος) που άφηνε χωρίς μέσα περίθαλψης, πρόληψης και υγιεινής χιλιάδες κρατούμενους, αυτά όχι μόνο δεν βρίσκονταν πουθενά, αλλά αντίθετα «αγωνίζονταν» παρέα με ακροδεξιούς, μπάτσους, καραβανάδες και παπάδες.

Όταν λοιπόν κάποιοι/ες βιώνουν τέτοιες συντριβές και στερούνται αξιακών και πολιτικών φορτίων είναι δεδομένο ότι θα καταφύγουν σε μεθόδους που χαρακτηρίζουν τους ακροδεξιούς με τους οποίους συμπορεύτηκαν. Δηλαδή σε μεθόδους συκοφάντησης και τακτικές ρουφιανέματος, σαν αυτές που είχε καταφύγει ένα εκ των πουλέν τους η Ν. Ψαρρού – και νυν δημοτική σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στην Εύβοια- όταν αναπαρήγαγε χαφιέδικα τρομοσενάρια σε βάρος του Πολυκάρπου αποφαινόμενη (στο πόνημα της Φασισμός με μαυροκόκκινη προβιά), ότι ο σύντροφος μας «αγωνίζεται μέσω ληστειών και απαγωγών», ενόσω η δικαστική του μάχη ήταν σε εξέλιξη.

Το πρόσφατο κείμενο που ανήρτησε στο indymedia η «Συνέλευση ενάντια στη Βιοεξουσία & την Κλεισούρα με τίτλο» : «Διακυβέρνηση πληθυσμού μέσω της στρατηγικής θεωρίας των δύο ή πολλών άκρων: Η συμβολή αριστερών & αντιεξουσιαστών» δε φεύγει από αυτήν την πεπατημένη. Βασιζόμενο σε μια αστοχία του συντρόφου μας, την οποία ο ίδιος παραδέχθηκε δημόσια και άμεσα αποκατέστησε -μιας επαγγελματικής σχέσης με πρόσωπο που είχε υπάρξει εν αγνοία του, και πάντως σε χρόνο παρελθόντα και εντελώς άσχετο με τη λίγων μηνών επαγγελματική τους συνεργασία, επιστημονική σύμβουλος δομών της αστυνομίας-, το δημοσίευμα επιδίδεται σε μια άθλια και συνάμα γελοία απόπειρα παρουσίασης του συντρόφου μας ως συνεργάτη της καταστολής, τη στιγμή μάλιστα που ο Πολύκαρπος έχει μπροστά του μια ακόμα δύσκολη δικαστική μάχη.

Τον σύντροφο μας, έναν στρατευμένο αγωνιστή που έχει αντιμετωπίσει με το κεφάλι ψηλά τις αλλεπάλληλες κατασταλτικές διώξεις και φυλακίσεις του, υπερασπιζόμενος με συνέπεια τις αγωνιστικές του επιλογές, ασφαλώς τέτοιες συκοφαντίες δεν τον (μας) ακουμπούν, ούτε καν τον (μας) εξοργίζουν. Απλά επιβεβαιώνουν ότι η συμπόρευση με την άκρα δεξιά των μορφωμάτων αυτών έχει δώσει πια τη θέση της στην οργανική προσχώρηση στις μεθόδους της. Τις απαντήσεις ωστόσο σε τέτοιου είδους μεθόδους το κίνημα και η ομάδα μας ξέρουν πολύ καλά να τις δίνουν.

Η αναπαραγωγή των παραπάνω συκοφαντιών από ένα κινηματικό μέσο όπως το indymedia αποτελεί σοβαρό λάθος του. Το γεγονός δε ότι το λάθος είναι επαναλαμβανόμενο- δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που το indymedia ανεχόταν να δημοσιεύονται στη στήλη των συζητήσεων του μέσου συκοφαντίες και ύβρεις εναντίον του συντρόφου και της ομάδα μας – κάνει το λάθος ακόμα πιο σοβαρό. Αν έπρεπε με μια φράση να χαρακτηρίσουμε τις συγκεκριμένες επιλογές του indymedia, θα λέγαμε ότι αποτελούν ευκρινείς προβολές της γενικότερης σύγχυσης και αποπολιτικοποίησης που επικρατεί σε μερίδα του κινήματος, κι οι οποίες ανοίγουν δρόμους λίαν ανησυχητικούς για τη συνέχεια.