ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ- ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ – ΤΑΞΙΚΟΙ ΦΡΑΓΜΟΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκαν μαζικές διαδηλώσεις από φοιτητικούς συλλόγους σε ολόκληρη την χώρα ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και την παράκαμψη του άρθρου 16. Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν μαθητές, μαθήτριες και σύλλογοι εκπαιδευτικών και καθηγητών. Παράλληλα δεκάδες σχολές τελούν υπό κατάληψη μέχρι την Τρίτη 16/1, όπου έχουν οριστεί νέες γενικές συνελεύσεις για την συνέχιση του αγώνα.

Το επόμενο διάστημα, το φοιτητικό κίνημα θα δώσει μία σκληρή μάχη για να μπλοκάρει το νομοσχέδιο, το οποίο αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε περαιτέρω υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας. Μέσα από μαζικές γενικές συνελεύσεις, καταλήψεις και συγκρούσεις οι φοιτητές και οι φοιτήτριες δείχνουν την αντίθεσή τους απέναντι στα σχέδια του κράτους και του κεφαλαίου.

Είναι κρίσιμο ο αγώνας τους, να εχει διάρκεια και ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά και να συνδεθεί με τους ευρύτερους αγώνες της εργατικής τάξης και του λαού για τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες. Για δημόσια και ποιοτική παιδεία και υγεία, για ασφαλείς συγκοινωνίες, για μέτρα ασφάλειας και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας στους χώρους δουλειάς.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ-ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ-ΤΑΞΙΚΟΙ ΦΡΑΓΜΟΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 16