Αντιφασίστες/αντιφασίστριες από το κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά | O Αντιφασιστικός αγώνας δεν δικάζεται! [Συγκέντρωση Δευτέρα 29 Γενάρη Εφετείο Λουκάρεως]

Στις 29 Γενάρη δικάζονται οι 2 αντιφασίστες αγωνιστές για τις μαχητικές απαντήσεις που δόθηκαν, το διάστημα 2017-2019, απέναντι στις δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις φασιστών και κράτους. Ανάμεσα στους μάρτυρες κατηγορίας είναι και ο Ηλίας Κασιδιάρης, τρία στελέχη της Χρυσής Αυγής (υπεύθυνοι γραφείων Ασπρόπυργου, Μενιδίου και σταθμό Λαρίσης), καθώς και πλήθος μπάτσων (“αντι”τρομοκρατική, ΕΚΑΜ και κρατική ασφάλεια).

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δυο αντιφασίστες σύντροφοι είναι μέλη της οργάνωσης “Ταξιαρχία”, η οποία πρωτοεμφανίστηκε τον Μάρτη 2017 με την επίθεση στα (τότε) κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων με την ονομασία “Ταξιαρχία Παύλος Φύσσας” και πραγματοποίησε συνολικά 6 επιθέσεις απέναντι σε φασιστικούς στόχους. Η τελευταία επίθεση, που σύμφωνα και με το κατηγορητήριο αποτέλεσε την αφορμή για την σύλληψη των συντρόφων, πραγματοποιήθηκε την 1η Νοέμβρη 2019. Ομάδα συντρόφων αναρριχήθηκε με σκάλα στον 2ο όροφο και κατέστρεψε ολοσχερώς τα γραφεία της Χ.Α. στην οδό Δεληγιάννη, ενώ αργότερα κατάφερε να διαφύγει στα στενά των Εξαρχείων μετά από καταδίωξη που ακολούθησε τον εμπρησμό.

Πιο αναλυτικά:

Οι τρεις βασικές υποθέσεις για τις οποίες παραπέμπονται οι δύο κατηγορούμενοι είναι: α) η εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Χ.Α. στον Ασπρόπυργο στις 11.2.2019, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η οργάνωση “Ταξιαρχία Petrit Zifle” β) η εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Χ.Α. στο Μενίδι στις 23.5.2019, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η οργάνωση “Ταξιαρχία Ντουρούτι”, και γ) η εμπρηστική επίθεση στα τότε κεντρικά γραφεία της Χ.Α. στην Αθήνα, στην οδό Θ. Δηλιγιάννη την 1.11.2019, που είχε αποτέλεσμα την καταστροφή του δεύτερου ορόφου όπου στεγαζόταν μεταξύ άλλων το πολιτικό γραφείο του Νίκου Μιχαλολιάκου. Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της τρομοκρατικής οργάνωσης οι δύο κατηγορούμενοι διώκονται για το σύνολο των πράξεων της οργάνωσης “Ταξιαρχία” που αυτές περιλαμβάνουν: α) τον εμπρησμό οχημάτων μέλους της Χ.Α. στην Πετρούπολη στις 17.10.2017 (“Ταξιαρχία Abd Elsalam”), β) την επίθεση και τον ξυλοδαρμό μελών της Χ.Α. στα γραφεία του Ασπρόπυργου στις 14.6.2017 (“Ταξιαρχία Σαχζάτ Λουκμάν”) και τις φθορές στα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης στη λ. Μεσογείων στις 31.3.2017 (“Ταξιαρχία Παύλος Φύσσας”)

Όλα τα προηγούμενα χρόνια η Χρυσή Αυγή απέκτησε συμμάχους στον αστικό πολιτικό κόσμο, βαθιές σχέσεις με το κεφάλαιο, χρόνο στα τηλεοπτικά κανάλια, χρήμα από τον κρατικό προϋπολογισμό και αρμονική συνεργασία με την αστυνομία, ειδικά σε κρίσιμες περιοχές όπως ο Άγιος Παντελεήμονας και η Νίκαια.

Όπως σε όλα τα μήκη και τα πλάτη πολλών πόλεων της Ελλάδας, έτσι και στην Αθηνα, ο αντιφασιστικός αγώνας κατάφερε να αποδυναμώσει και να αποδιοργανώσει τελείως τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Να τους οδηγήσει σε μια βαθιά κρίση στρατηγικής. Κατάφερε να κατεβαίνει μαζικά στο δρόμο, να κλείνει τοπικές οργανώσεις, να “απαγορεύει” εκδηλώσεις, να τσακίζει φασίστες, εγκλωβίζοντάς τους σε μια θέση μόνιμης άμυνας. Αυτό όμως ήρθε σε πλήρη αντίθεση με τη ρητορεία τους και αποκαθήλωσε πλήρως τους “μαχητές που θα ακονίσουν αν χρειαστεί τις ξιφολόγχες στα πεζοδρόμια”. Ο μαχητικός αντιφασισμός κατάφερε να καταρρακώσει τον μύθο του “πολιτικού στρατιώτη” και των “άτρωτων” ταγμάτων εφόδου, αμφισβητώντας τη δυνατότητα της ναζιστικής οργάνωσης να πραγματοποιήσει ακόμα και μια ανοιχτή ομιλία. Κατάφερε να σπείρει την ηττοπάθεια και την απογοήτευση στις γραμμές της, αλλά και την αμφιβολία για την ηγεσία, η οποία φοβισμένη για την έκβαση της δίκης και την πιθανή καταδίκη της προσπάθησε να σώσει απλώς το τομάρι της.

Το τελευταίο διάστημα οι φασίστες προσπαθούν να σηκώσουν ξανά κεφάλι, επιχειρώντας επιθέσεις στον κόσμο του αγώνα και εξαπολύοντας πογκρόμ εναντίον μεταναστ(ρι)ών. Με πρόσφατες τις μνήμες από τα πογκρόμ στην Αλεξανδρούπολη και ατομικές/συλλογικές επιθέσεις εναντίον αγωνιζόμενων, οι φασίστες επιχειρούν να ανασυγκροτηθούν πολιτικά και οργανωτικά. Σε μια συγκυρία ευνοϊκή προς αυτούς, που βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση και οξύνονται οι γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί, με την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή του ελληνικού κράτους στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Μέσα σε συνθήκες φτωχοποίησης της κοινωνικής πλειοψηφίας και έξαρσης του εθνικισμού και του μιλιταρισμού, της πατριαρχίας και των φαινομένων κοινωνικού κανιβαλισμού οι φασίστες αναδιατάσσονται ως μακρύ χέρι του συστήματος.

Στις 29 Γενάρη, καλούμε το κόσμο του αγώνα, όσους και όσες δεν τρέφουν αυταπάτες για μια συστημική αναχαίτιση του φασιστικού φαινομένου, σε αντιφασιστική/αντικρατική συγκέντρωση στο εφετείο της Λουκάρεως οπού οι 2 αντιφασίστες αγωνιστές θα αιτηθούν την αλλαγή των δυσβάστακτων περιοριστικών όρων. Η μαζική παρουσία κόσμου κρίνεται απαραίτητη καθώς αναμένεται να παρελάσει πλήθος μαρτύρων κατηγορίας, μεταξύ των οποίων στελέχη της Χρυσής Αυγής και μπάτσοι.

Αλληλεγγύη στους 2 αγωνιστές που διώκονται για επιθέσεις σε γραφεία της Χρυσής Αυγής

Τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά, για τον Λουκμάν, τον Ζίφλε, τον Μανάν, τον Ελσαλάμ, τον Παύλο / για τους νεκρούς της τάξης μας που τα ονόματα τους θα αποτελούνε οδηγό στον αγώνα για την κοινωνική επανάσταση.

Ώστε κανένας μετανάστης και καμιά μετανάστρια να μη ξανανιώσει ξένος και ξένη στη γειτονιά του, κανένας εργάτης, καμία άνεργη, καμία φτωχή και ξενιτεμένη, κανένα τρανς και μη ετεροκανονικό άτομο να μην ξανανιώσει απειλή από τα φασιστικά – ναζιστικά αποβράσματα που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Αντιφασίστες/Αντιφασίστριες από το κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνα και του Πειραιά