αναδημοσίευση από https://athens.indymedia.org/

Αναρχικές- οι, κομμουνιστές- ριες ενάντια στο trafficking | Παρέμβαση στο κέντρο trafficking της οδού Κασσάνδρας στον Βοτανικό – για την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό

Στις 8 Γενάρη ξεκίνησε το δικαστήριο για την υπόθεση trafficking και παιδοβιασμού με θύμα το 12χρονο κορίτσι από τον Κολωνό. Στο εδώλιο του κατηγορούμενου βρίσκεται ο βιαστής- μαστροπός και στέλεχος της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ Ηλίας Μίχος, μαζί με πολλούς ακόμα βιαστές, ευυπόληπτους πολίτες, μικροαστούς, άντρες της “διπλανής πόρτας”. Μαζί με τα καθάρματα αυτά, κατηγορούμενη βρίσκεται και η προφυλακισμένη μητέρα της ανήλικης η οποία είχε μέχρι πρότινος και την ευθύνη ανατροφής της μικρής και των επτά ακόμα αδερφιών της. Η ανήλικη έχει δηλώσει εξαρχής πως η μητέρα της δεν γνώριζε την κατάσταση. Ωστόσο, η γυναίκα διώκεται μαζί με τους βιαστές και τον μαστροπό Μίχο, παρουσιαζόμενη ως υπαίτια με βάση τα κυρίαρχα πατριαρχικά κοινωνικά πρότυπα γύρω από το ρόλο της μητέρας.

Γνωρίζουμε καλά τον ταξικό και πατριαρχικό ρόλο των αστικών δικαστηρίων και δεν έχουμε αυταπάτες πως θα αποδοθεί καμία ουσιαστική δικαιοσύνη πίσω από τις κλειστές πόρτες αυτής της δίκης. Από τότε που έγινε γνωστή η υπόθεση εξάλλου βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια συγκάλυψης του κυκλώματος trafficking, μέσα από επιθέσεις στο σπίτι του κοριτσιού, έπειτα από την αποκάλυψη των στοιχείων διαμονής της από την υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου, αλλά και από τη γενικότερη μεταχείρισή της και τον εκφοβισμό της από μπάτσους και ανακριτές, με στόχο να κρατήσει το στόμα της κλειστό. Τη συγκάλυψη του κυκλώματος δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το γεγονός οτι δεν ασκείται καμία δίωξη και δεν διερευνήθηκε ο “οίκος ανοχής” της οδού Κασσάνδρας στον Βοτανικό, όπου επανειλημμένα ο Μίχος είχε πάει τη 12χρονη. Υπεύθυνη της επιχείρησης είναι η Μαρίνα, πρόσωπο που συνδέεται με τη μαφία και έχει εμπλακεί και στην υπόθεση trafficking της Ηλιούπολης και σε άλλες, όπως εκείνη των Κολομβιανών γυναικών οι οποίες επίσης εκδίδονταν στο χώρο της οδού Κασσάνδρας.

Η υπόθεση του Κολωνού δεν αποτελεί εξαίρεση, αλλά το παράδειγμα της βίας που παράγει το σύγχρονο καπιταλιστικό- πατριαρχικό σύστημα. Όπου η έμφυλη βία, οι γυναικοκτονίες, οι σεξιστικές επιθέσεις και δολοφονίες τρανς είναι καθεστώς και η ταξική- εργασιακή υποτίμηση διαρκώς οξύνεται. Όπου αμέτρητες φτωχές γυναίκες αντιμετωπίζουν καθημερινά τη βία των κυκλωμάτων trafficking. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την υπόθεση της Ηλιούπολης, με πρωταγωνιστή των μπάτσο μαστροπό Μπουγιούκο, ενώ άλλες υποθέσεις έρχονται συνέχεια στο φως. Το κράτος και το παρακράτος εγγυώνται την ανενόχλητη λειτουργία και κερδοφορία των κυκλωμάτων, με μπάτσους όλων των κλιμακίων να εμπλέκονται άμεσα σε αυτά. Τα ΜΜΕ, μέσα από τηλεσκουπίδια τύπου Κουτσελίνη, ή φυλλάδες όπως το Πρώτο Θέμα -και όχι μόνο- αναπαράγουν καθημερινά τον σεξισμό, ξεπλένουν την έμφυλη βία και κανιβαλίζουν, όπως έκαναν στην περίπτωση της Ε., όπως κάνουν και με την ανήλικη από τον Κολωνό, τη μητέρα και την οικογένειά της.

Με αφορμή τη δίκη του Κολωνού, που αποτελεί το επιστέγασμα της θεσμικής συγκάλυψης του κυκλώματος trafficking και της μαφίας, το Σάββατο 10/2 νωρίς το βράδυ, 50 περίπου συντρόφισσες και σύντροφοι πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στο κέντρο trafficking της οδού Κασσάνδρας 4-6, με πανό, τρικάκια και συνθήματα, βάψαμε με σπρέι, πετάξαμε μπογιές στην πρόσοψη και σπάσαμε κάποιες από τις κάμερες ασφαλείας της εισόδου. Με την κίνησή μας αυτή επιδιώξαμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στο ανήλικο κορίτσι από τον Κολωνό, αλλά και σε όλες τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν καθημερινά τη βία των κυκλωμάτων trafficking σε αυτόν και σε οποιονδήποτε άλλο χώρο. Αντιλαμβανόμαστε τη δράση μας ως μέρος του ευρύτερου αγώνα ενάντια στην έμφυλη καταπίεση και τη βία, ενάντια στην πατριαρχία, το κράτος και το κεφάλαιο.

ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ TRAFFICKING

ΜΕ ΤΗ 12ΧΡΟΝΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ

ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟ TRAFFICKING ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΒΙΑΣΤΗ ΚΑΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗ