Κάλεσμα στήριξης της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Συγκέντρωσης στο ΥΠ.ΕΘ.Α.

[Σάββατο 24/2, 14.00]

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

➡ Στην Ουκρανία, στέλνοντας διαρκώς πολεμικό εξοπλισμό στο καθεστώς του Κιέβου. Την ίδια στιγμή η Αλεξανδρούπολη μετατρέπεται σε βάση κλειδί/ορμητήριο για τις Νατοικές δυνάμεις. Συγχρονίζεται ακόμα περισσότερο με τα αμερικάνικα συμφέροντα και μας χώνει ακόμα πιο βαθιά στους διακρατικούς ανταγωνισμούς.
➡ Στην Παλαιστίνη, ενισχύει και εμβαθύνει την οικονομική και στρατιωτική συμφωνία με το κράτος του Ισραήλ. Το ελληνικό κράτος είναι συνένοχο για τα εγκλήματα στη Γάζα και τους μέχρι σήμερα 27,840 νεκρούς – κυρίως αμάχους – και 1,9 εκ. εκτοπισμένους Παλαιστίνιους.
➡ Στην Ερυθρά θάλασσα, κατέχει ηγετικό ρόλο στην ευρωπαϊκή ναυτική επιχείρηση «Ασπίδες» με στόχο την προστασία της κερδοφορίας της ελληνόκτητης ναυτιλίας. Πέρα από αποστολή πολεμικής φρεγάτας, το στρατηγείο της επιχείρησης λειτουργεί στη Λάρισα, ύστερα από αίτημα του ελληνικού υπουργείου άμυνας.
➡ Στα σύνορα, σε ρόλο χωροφύλακα μαζί με την Frontex, διαπράττει συστηματικά μαζικά εγκλήματα. Επαναπροωθεί – πνίγει – φυλακίζει μετανάστες / μετανάστριες. Το ελληνικό λιμενικό είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για ένα από τα φονικότερα ναυάγια στην Μεσόγειο, αυτό της Πύλου το 2022.
Στο εσωτερικό του, το πολιτικό προσωπικό και τα ντόπια αφεντικά επικαλούνται τον πόλεμο και βρίσκουν ευκαιρία να εκτοξεύσουν τις τιμές σε όλα τα προϊόντα και βασικά αγαθά, πλουτίζοντας πάνω στις βασικές μας ανάγκες. Ενώ οι κοινωνικές δαπάνες συρρικνώνονται, βλέπουμε αύξηση ρεκόρ στον “αμυντικό” προϋπολογισμό (για το 2022 ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα 6,5 δισ. €).
Την ώρα που οι γεωπολιτικές ισορροπίες αναδιαμορφώνονται, το ελληνικό κράτος εμπλέκεται ολοένα και περισσότερο σε πολεμικές συγκρούσεις με στόχο την αναβάθμιση της αξίας του οικοπέδου του και την ενίσχυση των συμφερόντων του ελληνικού κεφαλαίου. Συμφέροντα, αντιδιαμετρικά αντίθετα με τα δικά μας ταξικά συμφέροντα. Για αυτό και δεν στοιχιζόμαστε πίσω από τα πολεμοχαρή σχέδια του.

Να δυναμώσουμε τον αντιπολεμικό αγώνα στα μετόπισθεν

Κινήσεις για την Ταξική Αυτονομία (ΚΤΑ)