ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ | Μπλόκο στη συμμετοχή της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική εκστρατεία στη Μ. Ανατολή- Κανένα ταξίδι θανάτου για τους ναυτεργάτες στην Ερυθρά Θάλασσα [Στηρίζουμε -συμμετέχοντας στο μπλοκ της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση- τη διαδήλωση που οργανώνει η Πανελλήνια Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά στον Άγιο Νικόλαο, την Πέμπτη 14/03 στις 6μμ]

Μπλόκο στη συμμετοχή της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική εκστρατεία στη Μ. Ανατολή- Κανένα ταξίδι θανάτου για τους ναυτεργάτες στην Ερυθρά Θάλασσα

Το αστικό δόγμα “τα σύνορα της Ελλάδας είναι τα σύνορα των συμφερόντων της” επιχειρεί με εμφατικό τρόπο να κάνει πράξη -υπό τη σκέπη των ΗΠΑ- η κυβέρνηση της ΝΔ, για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου- και του ελληνικού εφοπλισμού ειδικότερα. Ύστερα από την πολύπλευρη στήριξη της ισραηλινής ανθρωποσφαγής στη Γάζα και το παρών του ‘Έλληνα πρωθυπουργού στην πρώτη γραμμή του πολέμου στην Ουκρανία, την ενεργή εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ευρωατλαντικού άξονα σφραγίζει η συμμετοχή στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα εναντίον του υεμενίτικου αντάρτικου και του λαού της Υεμένης ευρύτερα. Πρώτα, με την αμερικανόπνευστη επιχείρηση “Prosperity Guardian”, στην οποία αποτελούσε την μόνη χώρα της Ε.Ε που αποδέχτηκε να συμμετάσχει με φρεγάτα, και στη συνέχεια αναλαμβάνοντας τον ρόλο του στρατηγικού συντονισμού της επιχείρησης “Ασπίδες” της Ε.Ε προσφέροντας την βάση της Λάρισας ως επιχειρησιακό κέντρο, ενώ προχθές η φρεγάτα “ΥΔΡΑ” που βρίσκεται από τη Δευτέρα στην Ερυθρά Θάλασσα άνοιξε πυρά σε μια πρώτη πολεμική εμπλοκή.

Τη στιγμή που το Ισραήλ βομβαρδίζει, σκοτώνει και λιμοκτονεί τον λαό της Γάζας, οι ανταρτικές επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα συμπυκνώνουν την ουσία της διεθνιστικής αλληλεγγύης: αποτελούν ασπίδα για τον λαό της Παλαιστίνης και πετυχαίνουν σοβαρά οικονομικά πλήγματα στο Ισραήλ αλλά και σε έναν βασικό πυλώνα του παγκόσμιου καπιταλιστικού ιμπεριαλιστικού συστήματος : το διεθνές εφοπλιστικό κεφάλαιο.

Η επιλογή των μεγάλων ναυτιλιακών εταιρειών και των αστικών και ιμπεριαλιστικών κυβερνήσεων της Δύσης για συνέχιση των ναύλων στην περιοχή της Ερυθράς συνιστούν έμπρακτη στήριξη στο Ισραήλ, είναι δε ενδεικτική της αξίας με την οποία κοστολογούν τις ζωές των ναυτεργατών που στέλνονται ουσιαστικά σε αποστολές θανάτου.

Η εμπλοκή του ευρωατλαντικού άξονα με περισσότερους στόλους στην Ερυθρά θάλασσα καθιστά την περιοχή “ναρκοπέδιο”. Το ελληνικό ναυτιλιακό κεφάλαιο, το οποίο κατέχει τον τρίτο εμπορικό στόλο, από το δικό του μετερίζι συνδράμει -όπως έκανε πάντα στην αιματοβαμμένη ιστορία του- στην ιμπεριαλιστική εκστρατεία. Ελληνόκτητα (αλλά πάντοτε με σημαία άλλης χώρας) πλοία έχουν αποπλεύσει από διάφορες αφετηρίες με προορισμό τα λιμάνια του Ισραήλ. Στις 16 Ιανουαρίου εν μέσω του ανακοινωμένου εμπάργκο των ανταρτών της Υεμένης το πλοίο “Zografia” του εφοπλιστή Άρη Θεοδωρίδη χτυπήθηκε απο πυραύλους των Χούθι. Πριν μία εβδομάδα το πλοίο “True Confidence”, το οποίο τελεί υπό ελληνική διαχείριση με έδρα στον Πειραιά, χτυπήθηκε από πυραύλους οδηγώντας σε θάνατο τρία μέλη του πληρώματος. Το αιματοβαμμένο ελληνικό κεφάλαιο φέρει ακέραια την ευθύνη για τις απώλειες αυτές.

Τα ζωτικά οικονομικά συμφέροντα της ελληνικής μεγαλοαστική τάξης -που τόσο εύστοχα χαρακτηρίστηκε κάποτε Λούμπεν Μεγαλοαστική Τάξη- πατάνε πάνω στο θάνατο. Καμία αστική κυβέρνηση και κανένας ιμπεριαλιστικός στόλος δεν εργάζονται για την διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής και την πολεμική αποκλιμάκωση. Η γεωστρατηγική επιλογή του ευρωατλαντικού άξονα να στραφεί εναντίων των αντάρτικων κινημάτων του παγκόσμιου νότου υποδηλώνει μόνο την συνενοχή του στην ανθρωποσφαγή που συντελεί το Ισραήλ. Η σύμπνοια του ελληνικού κράτους με το σιωνιστικό απαρτχάιντ εκφράζει μόνο τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Η Διεθνιστική αλληλεγγύη το όπλο των λαών – Να μπλοκάρουμε τη συμμετοχή του ελληνικού κράτους και κεφαλαίου στην Ερυθρά θάλασσα!

Κανένα ταξίδι θανάτου για τους ναυτεργάτες!

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Στηρίζουμε -συμμετέχοντας στο μπλοκ της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση- τη διαδήλωση που οργανώνει η Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά στον Άγιο Νικόλαο, την Πέμπτη 14/03 στις 6μμ