[Βερολίνο] Διαδήλωση Αλληλεγγύης στην αγωνίστρια της RAF Daniela Klette, τους δυο καταζητούμενους συντρόφους της Ernst-Volker Staub και Burkhard Garweg και διωκόμενους αντιφασίστες αγωνιστές/τριες

Μια μαχητική μαζική διαδήλωση 800 και πλέον ατόμων σε αλληλεγγύη στην αγωνίστρια της RAF Daniela Klette, τους δυο καταζητούμενους συντρόφους της Ernst-Volker Staub και Burkhard Garweg και διωκόμενους αντιφασίστες αγωνιστές πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9/3 στο Βερολίνο. Ήταν η πρώτη μαζική κινηματική απάντηση στην μεγάλη κρατική κατασταλτική και μιντιακή επίθεση που ξεκίνησε μετά τη σύλληψη της Daniela Klette, μια επίθεση με συνολικές στοχεύσεις ενάντια στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του κινήματος στη Γερμανία. Με κεντρικό σύνθημα “Τέλος στην κρατική τρομοκρατία – Αλληλεγγύη με όσους είναι στην παρανομία και τους φυλακισμένους” η διαδήλωση πορεύτηκε –με έντονη αστυνομική παρουσία- στο Kreuzberg του Βερολίνου (γειτονιά που συνελήφθη και κατοικούσε τα τελευταία χρόνια η Daniela Klette), αποδεικνύοντας με τον παλμό, τη μαζικότητα και τη μαχητικότητα της ότι τα πολιτικά αντανακλαστικά είναι ισχυρά σε μια αξιοσημείωτη μερίδα του ανταγωνιστικού κινήματος στη Γερμανία. Οι κινητοποιήσεις αλληλεγγύης θα συνεχιστούν με διαδήλωση τις επόμενες μέρες έξω από τη φυλακή που κρατείται η Daniela.

Ευχαριστούμε το σύντροφο από τη Γερμανία για το φωτογραφικό υλικό που μας έστειλε. Παρακάτω δημοσιεύουμε το κείμενο της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στην Daniela Klette https://athens.indymedia.org/post/1629472/ , ενώ μετά παραθέτουμε την ανάρτηση που είχε κάνει η σελίδα μας, ύστερα από τη σύλληψη της Daniela με τίτλο : «Ήμουν, είμαι και θα είμαι! (Για τη σύλληψη της αντάρτισσας Ντανιέλα Κλέτε στο Βερολίνο)»

-Το κάλεσμα της συνέλευσης αλληλεγγύης στην Daniela Klette

Στο τέλος Φεβρουαρίου, η Daniela Klette, που βρισκόταν στην παρανομία για 30 χρόνια, συνελήφθη στο Βερολίνο και προφυλακίστηκε στις γυναικείες φυλακές της Vechta, στην Κάτω Σαξονία. Για αυτό το λόγο καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τις φυλακές, στα πλαίσια της ημέρας πολιτικών κρατουμένων στις 18 Μαρτίου.

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία την κατηγορεί, ανάμεσα σε άλλα πράγματα, για συμμετοχή στην Φράξια Κόκκινος Στρατός (RAF), όπως αναφέρεται στο ένταλμα σύλληψης από το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα που εκδόθηκε στις 7 Μαρτίου του 2024.

Το κράτος δεν μπορεί να αποδεχτεί πως συντρόφισσες και σύντροφοι που σχετίστηκαν με την αντάρτικη οργάνωση της RAF, που διαλύθηκε το 1998, έχουν ακόμα την ελευθερία τους, όπως ο Burkhard Garweg και ο Ernst-Volker Staub. Οι αρχές δεν θα ησυχάσουν μέχρι να συλληφθούν όλοι, θέλοντας να περάσουν ένα μήνυμα: μην αντιστέκεστε στις απάνθρωπες συνθήκες ζωής του συστήματος, θα σας πιάσουμε όλους, οποτεδήποτε. Τα μίντια (όπως το ZDF) συμμετέχουν ενεργά σε ένα ανθρωποκυνηγητό που έχουμε να δούμε δεκαετίες – θυμίζοντας τις εποχές της απόπειρας δολοφονίας του Rudi Dutschke το 1968.

Καλούμε στη συγκέντρωση για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στη Daniela και σε όσους διώκονται, αλλά και για υπερασπιστούμε την ιστορία μας. Το αντάρτικο πόλης είναι κομμάτι της αριστερής πολιτικής, και πέρα από τα λάθη που μπορεί να έγιναν, ήταν μια προσπάθεια να διαλύσει αυτό το εγκληματικό σύστημα. Το κράτος προσπαθεί να κατασκευάσει αριστερούς-μπαμπούλες, μέσα από νέα κύματα καταστολής, σύγχυσης και απειλών, ενώ η φασιστικοποίηση της κοινωνίας συνεχίζεται. Οι κυρίαρχοι προσπαθούν να πείσουν πως η αντίσταση στο καπιταλιστικό, ιμπεριαλιστικό, πατριαρχικό και απάνθρωπο σύστημα είναι επικίνδυνη για την κοινωνία. Δεν θα τους αφήσουμε να μας διχάσουν ή να μας εκφοβίσουν.

Η Daniela δέχεται αλληλογραφία στην παρακάτω διεύθυνση

Daniela Klette, Justizvollzugsanstalt für Frauen, An der Propstei 10, 49377 Vechta

Ομάδα αλληλεγγύης στη Dainela

Κείμενο του Efodos.net

Ήμουν, είμαι και θα είμαι! (Για τη σύλληψη της αντάρτισσας Ντανιέλα Κλέτε στο Βερολίνο)
Η ιστορική αυτή φράση της Ρόζας Λούξεμπουργκ, την οποία η RAF χρησιμοποίησε ως επίλογο στην ανακοίνωση για τον τερματισμό της δράσης της το 1998, μας ήρθε στο μυαλό, όταν διαβάσαμε σήμερα την είδηση της σύλληψης της Ντανιέλα Κλέτε στο Βερολίνο. Η 65χρονη Ντανιελα Κλέτε ήταν καταζητούμενη εδώ και 3 δεκαετίες – μαζί με τους συντρόφους της Μπούρκχαρντ Γκάρβεγκ και Εσνστ-Φόλερ Στάουμπ – για συμμετοχή στη RAF και συγκεκριμένα για την εκτέλεση του επικεφαλής της Deutsche Bank Αλ. Χερχάουζεν, του Ντ. Ρόχβέντερ διευθυντή της Treuhand, της υπηρεσίας στην οποία ανατέθηκε η διαχείριση και η ιδιωτικοποίηση της κρατικής περιουσίας στην Ανατολική Γερμανία μετά την γερμανική επανένωση, όπως και για την ανατίναξη των φυλακών ύψιστης ασφάλειας το 1994 κ.α.
Η Κλέτε και οι σύντροφοι της κατηγορούνται επίσης και για σειρά ένοπλων ληστειών σε τράπεζες και χρηματαποστολές κατά το διάστημα 1999-2016.
Το γερμανικό κράτος και τα φερέφωνα του παρουσιάζουν τις συλλήψεις εκκρεμότητες μιας εποχής που έχει κλείσει οριστικά. Από τα βάθη της ιστορίας της ταξικής πάλης η ίδια φωνή αντηχεί!
« Ηλίθιοι δήμιοι! Η “τάξη” σας είναι χτισμένη στην άμμο. Αύριο κιόλας η επανάσταση θα “ανυψωθεί με μια βροντή” και με σαλπίσματα θα ανακοινώσει στον τρόμο σας: Ήμουν, Είμαι, Θα είμαι!»
Αλληλεγγύη και Δύναμη στη Ντανιέλα!!!