ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ | Εδώ πνιγμένοι εκεί βομβαρδισμένοι, οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι! [Αντιρατσιστική Διαδήλωση Σάββατο 16/3 14.30 Πλατεία Κοτζιά – Στηρίζουμε το μπλοκ του Σομούντ και της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση]

Η Διεθνής μέρα ενάντια στον ρατσισμό καθιερώθηκε στις 21/3 1966 ως φόρος τιμής στην μνήμη των 69 θυμάτων της “σφαγής του Sharpville” στη Νότιο Αφρικη το 1960, όταν η φασιστική αστυνομία του απαρτχάιντ άνοιξε πυρ κατα της ειρηνικής διαδήλωσης. Η διαμαρτυρία αφορούσε την εναντίωση στην εισαγωγή εσωτερικών διαβατηρίων μετακίνησης πληθυσμού ως ένα ακόμα μέσο φυλετικής και ταξικής διάκρισης του καθεστώτος. Σήμερα η μέρα αυτή δε μπορεί παρά να είναι αφιερωμένη στην πάντα μαχόμενη Παλαιστίνη και τον δικό της πολύνεκρο αγώνα κατά της αποικιοκρατίας και του σιωνιστικού απαρτχάιντ. Στην μνήμη των δεκάδων χιλιάδων προσφύγων κατατρεγμένων από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που βρίσκουν τον θάνατο στους τείχους της “Ευρώπης φρούριο”.

Οι πολιτικοί συνεχιστές της αποικιοκρατίας και του ιμπεριαλισμού παραμένουν το ίδιο ακλόνητοι μπροστά στις ανθρωποσφαγές που εκτυλίσσονται στον παγκόσμιο νότο. Οι εστίες πολεμικών συγκρούσεων παντού στον κόσμο είναι κληρονομία αυτής της βαθιά ριζωμένης πολιτικής του ρατσισμού και της εκμετάλλευσης. Η Ελλάδα, ως χώρα μέλος της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ, συμβάλλει στην διαιώνιση της σχέσης εκμετάλλευσης του παγκόσμιου Βορρά με τον παγκόσμιο Νότο. Η συμβολή της ως αμυντικό προπύργιο, σημείο εισόδου στο πρόσφορο έδαφος της Ε.Ε, είναι πρωταρχικής σημασίας ∙ μια «συμβολή» βουτηγμένη στο αίμα χιλιάδων μεταναστών/τριων όπως τα πρόσφατα μαζικά εγκλήματα στην Πύλο και το Έβρο κατέδειξαν Η Ε.Ε με κονδύλια δισεκατομμυρίων προσπαθεί με κάθε τρόπο και μέσο να διατηρήσει τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της απόρθητα μέσω παράνομων επαναπροωθήσεων. Ενώ, η τελευταία μεθόδευση της Κομισιόν για μείωση των προσφυγικών ροών και απέλαση των μεταναστών αποτελεί η παραχώρηση κονδυλίων δισεκατομμυρίων σε δικτάτορες στην Αφρική.

Το ελληνικό κράτος από την δική του πλευρά ενστερνίζεται απόλυτα αυτό τον πολύπλευρο πολεμο εναντιων των κατατρεγμένων. Οι δηλώσεις περί “προστασία των συνόρων σημαίνει νεκρούς” κυβερνητικών στελεχών παλαιότερα δεν μπορούν παρά να ερμηνευθούν ως προπομπός μεγάλων ανθρώπινων τραγωδιών στα σύνορα. Η ελληνική δικαιοσύνη με ολότελα ρατσιστικά κίνητρα συμπληρώνει τα μοτίβο της ρατσιστικής καταπίεσης, διώκοντας επιζώντας ναυαγίων, αγνοώντας τις κραυγές των κρατούμενων σε κολαστήρια-καμπς και εθελοτυφλώντας στην εξόφθαλμη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η καταδικαστική απόφαση για τον εμπρησμό της Μόριας απο το εφετείο Βορείου Αιγαίου όπως και οι διώξεις επιζώντων του ναυαγίου της Πύλου ως “διακινητές” αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Η αντίσταση στην θανατοπολιτικη ελληνικού κράτους-Ε.Ε-ΝΑΤΟ καλεί στην επανασυσπείρωση ενός μαχόμενου αντιρατσιστικού, αντιπολεμικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Η αναγκαιότητα ανάπτυξης του οποίου λαμβάνει επιτακτικό χαρακτήρα.

Εδώ πνιγμένοι εκεί βομβαρδισμένοι, οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι!

Οι Μετανάστες είναι αδέλφια ταξικά, στρατόπεδα συγκέντρωσης ποτέ και πουθενά!

Θάνατο στον σιωνισμό και τον Ιμπεριαλισμό!

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!