Αλληλεγγύη- Λευτεριά στους αγωνιζόμενους μετανάστες/τριες στο κέντρο κράτησης Κορίνθου – Οι Μετανάστες είναι αδέρφια ταξικά, στρατόπεδα συγκέντρωσης ποτέ και πουθενά!

Το πρωί της Παρασκευής 22 Μάρτη 46 από τους κρατούμενους στο κέντρο κράτησης στην Κόρινθο ξεκίνησαν απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για την παρατεταμένη αιχμαλωσία τους και τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης τους. Το υπουργείο «δικαιοσύνης» έδωσε εντολή στους ροπαλοφόρους του να επιτεθούν εναντίον των απεργών ώστε η διαμαρτυρία να μην μετατραπεί σε εξέγερση, ώστε ο φόβος και η τρομοκρατία να εμπεδωθούν ως όροι επιβίωσης και αποδοχής της πραγματικότητας του εγκλεισμού. Ώστε η μνήμη του δολοφονημένου Ibrahim, Τούρκου πρόσφυγα που έβαλε τέλος στη ζωή του εξαιτίας της παράτασης της κράτησης του, μόλις 3 χρόνια πριν στο ΠΡΟΚΕΚΑ Κορίνθου να λησμονηθεί μαζί με την εξέγερση που ακολούθησε.

Oι αντιστάσεις και οι εξεγέρσεις μεταναστών στα κέντρα κράτησης αποτελούν σημεία αναφοράς στην ταξική / αντιφασιστική πάλη. Αντιστάσεις με μεγάλο κόστος και αυτοθυσία που ολοένα και πυκνώνουν παράλληλα με την ένταση των ιμπεριαλιστικών πολέμων και των διακρατικών ανταγωνισμών, παράλληλα με την καπιταλιστική κρίση και την εξαθλίωση της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Σε κάθε Κέντρο κράτησης οι μετανάστες αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η απεργία πείνας και η εξέγερση αποτελούν τα τελευταία όπλα των εγκλείστων για την ανάκτηση της ατομικής και συλλογικής τους αξιοπρέπειας. Ειδικά για τους φυλακισμένους μετανάστες η αντίσταση στον παρατεταμένο εγκλεισμό, στις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης τους, στην ανυπαρξία στοιχειωδών δικαιωμάτων, μεταξύ αυτών και η απουσία ιατρικού προσωπικού και υγειονομικών υποδομών, συχνά οδηγεί σε δυναμικές κινητοποιήσεις που ξεφεύγουν από τα όρια της αστικής νομιμότητας.

Στο Παρανέστι Δράμας, στην Κώ, στην Αμυγδαλέζα, στην Βέννα Ροδόπης, στο στρατόπεδο Ορεστιάδας, στην Μόρια την μεγαλύτερη φυλακή μεταναστών στην Ελλάδα που μπουρλοτιάστηκε από τους εγκλείστους της, οι αγωνιζόμενοι μετανάστες παραδίδουν μαθήματα αντίστασης και αξιοπρέπειας. Απέναντι στην ταξική και υπαρξιακή τους υποτίμηση, απέναντι στην εγκληματοποίηση τους επειδή γεννηθήκαν φτωχοί και σε εμπόλεμες ζώνες στέλνουν μήνυμα αντίστασης από κάθε γωνία. Απέναντι στις επιχειρήσεις σκούπα , απέναντι στις δολοφονίες στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα, απέναντι στις φασιστικές επιθέσεις και στα εθνικιστικά πογκρόμ , απέναντι στο κρύο, στην φτώχεια , την δυστυχία και την φουρτουνιασμένη θάλασσα που θαλασοπνίγει το όνειρο για μια καλύτερη ζωή..

Οι φωτιές στα κέντρα κράτησης απέναντι στους γδάρτες των ονείρων μας αποτελούν σήματα καπνού και προσκλητήριο αντίστασης ώστε να οξύνουμε τις αντιστάσεις μας απέναντι στον πόλεμο , τον ρατσισμό, τον φασισμό. Σήματα καπνού ώστε να ενδυναμώσουμε τα δίκτυα αλληλεγγύης στους της γης τους κολασμένους , ώστε οι καπνοί μας από τα οδοφράγματα μέσα και έξω από τα κελιά να διασταυρωθούν προετοιμάζοντας την κοινή μας έφοδο στους ουρανούς της αντίστασης.