«Αν θέλει ειρήνη, η Ευρώπη πρέπει να ετοιμασθεί για πόλεμο»

-Σάρλ Μισέλ, πρόεδρος Ευρωπαϊκού συμβουλίου

Οι σειρήνες του πολέμου ηχούν προειδοποιητικά, από τη Λάρισα ως της Ερυθρά

Όσο περνάει ο καιρός, ο παγκόσμιος χάρτης μοιάζει ολοένα και περισσότερο σε ένα καζάνι που βράζει! Από άκρη σε άκρη οι εμπόλεμες εστίες φουντώνουν, προμηνύοντας για τους λαούς της περιοχής ακόμα περισσότερο θάνατο στον βωμό των παγκόσμιων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Οι δηλώσεις ευρωπαίων ηγετών που πλέον μιλούν ρητά για μία Ευρώπη που προετοιμάζεται για πόλεμο και η πρόσφατη πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα που πρόκειται να πυροδοτήσει ένα ακόμα μεγαλύτερο ξέσπασμα στην ευρύτερη περιοχή, φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά μας τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ταυτόχρονα, οι εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, με το ολοένα και μεγαλύτερο βάθεμα της εμπλοκής του ευρωατλαντικού άξονα οικονομικά και στρατιωτικά, όπως διαφαίνεται από τις σκέψεις της Γαλλίας για την αποστολή στρατιωτικού δυναμικού αλλά και από την πολεμοχαρή στάση του Ελληνικού κράτους. Η πρόσφατη «μυστική» συνάντηση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη με τον Ουκρανό πρωθυπουργό Ζελένσκι και τα διαπιστευτήρια για την αδιαπραγμάτευτη συνέχιση της στρατιωτικής στήριξης στην Ουκρανία επισφραγίζει την ενεργή συμμετοχή του ελληνικού κράτους σε άλλον έναν πόλεμο ως πιστό σκυλί των πολιτικών της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Μέσα από τον άξονα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. το ελληνικό κράτος εμπλέκεται σε κάθε λογής ιμπεριαλιστική σφαγή, αυτή την φορά και στο πλευρό του δολοφόνου κράτους του Ισραήλ, τοποτηρητή των συμφερόντων της Δύσης στην Μέση Ανατολή, και στο γενοκτονικό αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού, αποτελώντας το διευθυντήριο πολέμου στην εκστρατεία στην Ερυθρά θάλασσα.

Απίστευτο και εξίσου τρομακτικό! Η Λάρισα αποτελεί το στρατιωτικό αρχηγείο της εκστρατείας της Ε.Ε. ενάντια στους αντάρτες Χούθι στην Ερυθρά θάλασσα. Σε αυτή την ειδική ναυτική αποστολή της Ε.Ε. που ονομάζεται «ASPIDES» πέραν του αρχηγείου στην Λάρισα, το Ελληνικό κράτος έχει στείλει και την φρεγάτα «Υδρα» με στόχο την προστασία των εμπορικών πλοίων από τις επιθέσεις των Χούθι σε στήριξη του αγώνα του παλαιστινιακού λαού, ενάντια στους σιωνιστές και ιμπεριαλιστές μακελάριους. Η ελληνική φρεγάτα έχει ήδη εμπλακεί στην αποστολή πυρών έναντι δύο UAVs στα πλαίσια στρατιωτικής επιχείρησης στον κόλπο του Άντεν. Το ελληνικό κράτος παίρνει ενεργή θέση μάχης όντας σφιχτά προσδεμένο στο άρμα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. αναλαμβάνοντας καθοριστικό και συνεπή ρόλο σε στρατιωτικές επιχειρήσεις εκτός συνόρων. Η πολεμοχαρής πολιτική που ακολουθεί ευθυγραμμίζεται με τα οικονομικά, ενεργειακά, γεωστρατηγικά συμφέροντα των παγκόσμιων ελίτ που εξυπηρετεί, όπως και της ελληνικής αστικής τάξης. Συγκεκριμένα, στο μέτωπο της ερυθράς θάλασσας συντάσσεται για άλλη μία φορά στο πλευρό του δολοφόνου εταίρου του και έρχεται να διασφαλίσει τα εμπορικά, ενεργειακά περάσματα προς όφελος του δυτικού και ελληνικού εφοπλιστικού κεφαλαίου με κάθε μέσο.

Η πολεμική προετοιμασία και η στρατιωτική εμπλοκή του ελληνικού κράτους στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους είναι έκδηλη εδώ και πολύ καιρό. Η ελληνική επικράτεια μετατρέπεται σε μια απέραντη νατοϊκή βάση, από άκρη σε άκρη, ενώ οι ήδη υπάρχουσες βάσεις σε Σούδα, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη όχι μόνο αναβαθμίζονται, αλλά μετατρέπονται σε ενεργά πολεμικά προγεφυρώματα για στρατιωτικές επιχειρήσεις σε Μέση Ανατολή και ΝΑ Ευρώπη. Πριν λίγες μάλιστα μέρες, για μια ακόμη φορά, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αποτέλεσε αποδέκτη μιας ακόμα στρατιωτικής απόβασης, μέσω του φορτηγού πλοίου Leroy A. Mendonica το οποίο ξεφόρτωσε 3.000 κομμάτια εξοπλισμού και βαρέων οχημάτων αμερικανικών συμφερόντων, τα οποία προωθούνται στην ΝΑ Ευρώπη, εν αναμονή της αποστολής τους στο μέτωπο του πολέμου. Και ενώ βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός γενικευμένου ξεσπάσματος, το ελληνικό κράτος ρίχνεται με την μούρη στην ιμπεριαλιστική δίνη. Πολεμοκάπηλες συμφωνίες, εξοπλιστικά προγράμματα εκατομμυρίων, βάσεις- διευθυντήρια και ορμητήρια πολέμου, συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις εκτός συνόρων, πολεμική και στρατιωτική οχύρωση στο εσωτερικό τους μέσω μιας σαφούς ολοκληρωτικής στροφής και αυταρχικοποίησης του συστήματος. Αυτά είναι λίγα από τα παραδείγματα που προμηνύουν ένα μόνο πράγμα. Πόλεμο.

Και όσο οι ισχυροί αυτοί του κόσμου βρίσκονται σε πόλεμο, εμείς ως καταπιεσμένοι βρισκόμαστε σε πόλεμο ΤΑΞΙΚΟ. Δεν «μασάμε» ακούγοντας τις δηλώσεις περί εθνικής ασφάλειας και προάσπισης εθνικών συμφερόντων και σταθερότητας, καθώς ξέρουμε πως αυτό σημαίνει ένα μόνο πράγμα : για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών κολοσσών και ενεργειακών λόμπι, οι λαοί θα συρθούν για ακόμα μία φορά στα σφαγεία των ιμπεριαλιστών για την ανάδειξη της παγκόσμιας ηγεμονίας και το ξαναμοίρασμα της πίτας. Όσο αυτοί μας σέρνουν σε βέβαιο θάνατο, οφείλουμε να οργανωθούμε στα μετόπισθεν σε ένα πλατύ αντιιμπελιαστικο μέτωπο. Που θα μπλοκάρει την μετατροπή των πόλεων μας σε πολεμικά φρούρια – ορμητήρια θανάτου για άλλους λαούς αλλά και στόχους σε ένα γενικευμένο αιματοκύλισμα. Που θα ανακόψει τις στρατιωτικές προελάσεις εκτός των συνόρων, την αποστολή στρατευμάτων στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την συμμετοχή στην γενοκτονία των παλαιστινίων. Ένα ισχυρό αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο που θα βάλει φρένο στις πολεμοχαρείς ονειρώξεις του ελληνικού κράτους και των συμμάχων του. Που θα προασπίσει την ζωή έναντι του θανάτου που σπέρνουν οι ιμπεριαλιστές. Όσο τα πολεμικά εμβατήρια ηχούν δυνατά, δεν κλείνουμε τα αυτιά μας. Αναλαμβάνουμε άμεσα δράση αντιπολεμική, για την ελευθερία και την ζωή.

ΔΕΝ ΘΑ ΧΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΤΟΥΣ

ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΜΜΟΣ ΣΤΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ, 16:00, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Συνέλευση Κατάληψης Παλιού Νεκροτομείου