Ταξική Αντεπίθεση | Όλες/οι στην πλατεία Αγίων Αναργύρων, Τρίτη 2.4, 19:00

ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΗ

Η ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΒΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΕΙ
ΜΠΑΤΣΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΟΙ

Το βράδυ της Δευτέρας 1.4, 28χρονη γυναίκα μετέβη μαζί με φίλο της στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων, ώστε να καταγγείλει παρακολούθηση από τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος την είχε κακοποιήσει και στο παρελθόν. Ζήτησε μάλιστα να την μεταφέρουν με το περιπολικό στο σπίτι της γιατί φοβόταν για τη ζωή της, για να λάβει την απάντηση εκ μέρους της αξιωματικού υπηρεσίας, ότι δεν υπήρχε κάποιο διαθέσιμο (!) και θα έπρεπε να καλέσει την άμεση δράση. Βγαίνοντας από το Α.Τ. ο πρώην σύντροφός της, της επιτέθηκε με μαχαίρι και την δολοφόνησε, μπροστά μάλιστα σε μπάτσους.

Οι συνεχείς γυναικοκτονίες, όπως η παραπάνω αλλά και ενδεικτικά αυτή της μητέρας δύο παιδιών στη Θεσσαλονίκη που δολοφονήθηκε από τον μπάτσο σύζυγό της, της Όλγας στην Αργυρούπολη, που τελικά δεν κατάφερε να επιβιώσει από τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη πριν από δύο χρόνια από τον κατά συρροή κακοποιητικό σύντροφό της, της μετανάστριας εργάτριας στην τουριστική βιομηχανία Αναστάζια στη Ρόδο το περασμένο καλοκαίρι, αλλά και η εκείνη της τρανς μετανάστριας Άννας στον Άγιο Παντελεήμονα, δεν συνιστούν εξαιρέσεις, ούτε μεμονωμένες περιπτώσεις. Αντιθέτως, αποτελούν προϊόντα της ίδιας της κανονικότητας στην καπιταλιστική- πατριαρχική κοινωνία, αποτέλεσμα των πολλαπλών καταπιέσεων που προκύπτουν από τη σχέση τάξης- φύλου και ταυτόχρονα, από τη διείσδυση της πατριαρχίας, στο σύνολο των κοινωνικών σχέσεων. Της πατριαρχίας ως ιδεολογίας, που παρότι προϋπήρχε του καπιταλισμού, αποτέλεσε δομικό στοιχείο συγκρότησής του και προϋπόθεση της επιβίωσης του.

Την ίδια στιγμή ο ρόλος της ΕΛΑΣ ως φορέα έμφυλης βίας και μηχανισμού συγκάλυψής της, είναι δομικός. Δεν ξεχνάμε την υπόθεση της Ηλιούπολης, με την επιζώσα να δέχεται παράλληλα απειλές από τον μπάτσο βιαστή και μαστροπό και από το περιβάλλον του, την υπόθεση βιασμού της 19 χρονής εντός του Α.Τ. Ομονοίας, τις τραγικές “παραλείψεις” στη διεύρυνση της υπόθεσης trafficking του Κολωνού. Μια ΕΛΑΣ που νομιμοποιεί την εμφυλη βία και που οι εντεταλμένοι της χτυπούν με τα γκλοπς αγωνιζόμενες γυναίκες στις διαδηλώσεις, εξευτελίζουν και κακοποιούν κρατούμενες, στις φυλακές, τα “camps”, αδιαφορούν προκλητικά στις κλήσεις κακοποιημένων γυναικών, πολλές εκ των οποίων τελικά καταλήγουν δολοφονημένες.

Στη σημερινή εποχή της κρίσης του καπιταλισμού, της ακραίας ταξικής υποτίμησης, της φτώχιας, της εξαθλίωσης, του πολέμου, η έμφυλη καταπίεση και η πατριαρχική βία, ως δομικά του στοιχεία, αποτελούν κανόνα και όρο για την αναπαραγωγή του.

Να περάσουμε στη μαχητική φεμινιστική αντεπίθεση, στη δημιουργία κοινοτήτων έμπρακτης έμφυλης και ταξικής αλληλεγγύης. Να τσακίσουμε την έμφυλη βία,
Το κράτος, το κεφάλαιο κ την πατριαρχία