Ταξική Αντεπίθεση | 75 χρόνια ΝΑΤΟ, 75 χρόνια πολέμων, σφαγών και λεηλασιών [ Διαδήλωση στις πρεσβείες ΗΠΑ- Ισραήλ Πέμπτη 4 Απριλίου Πάρκο Ελευθερίας 18.30]

Στις 4 Απριλίου του 1949 ιδρύθηκε επισήμως στην Ουάσιγκτον το ΝΑΤΟ, το οπλισμένο χέρι του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού. Εδώ και 75 χρόνια η ΝΑΤΟϊκή λυκοσυμμαχία, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, αιματοκυλά ολόκληρο τον πλανήτη από άκρη σε άκρη με στρατιωτικές επεμβάσεις και ανακινήσεις πραξικοπημάτων. Το ΝΑΤΟ δημιουργήθηκε με σαφή και δηλωμένο αντικομμουνιστικό προσανατολισμό, στο πλαίσιο του πλανητικού συσχετισμού ισχύος που διαμορφώθηκε μεταπολεμικά. Γι αυτό άλλωστε δε δίστασε να συνεργαστεί και με τη «σπορά των ηττημένων του 1945», επανεντάσσοντας τους μέχρι πρότινος εχθρούς ναζί στην ιερή αντικομμουνιστική σταυροφορία του «ελεύθερου κόσμου». Για τη δημιουργία του ΝΑΤΟ συνεργάστηκαν ομαλά τόσο οι συντηρητικές όσο και οι σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις, οι οποίες δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν κάθε λογής φασίστες ως μακρύ τους χέρι.

Τον Οκτώβριο του 1951 υπογράφηκε πρωτόκολλο κοινής ένταξης της Ελλάδας και της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, καθώς η αμερικάνικη εξωτερική πολιτική θεωρεί την ευρύτερη περιοχή ως κοινό γεωπολιτικό χώρο. Βασική προϋπόθεση για την ένταξη των δυο χωρών στη συμμαχία ήταν η συμμετοχή τους στην ιμπεριαλιστική εκστρατεία των ΗΠΑ στην Κορέα. Το σχετικό νομοσχέδιο για την προσχώρηση της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ κατατέθηκε στη βουλή από την κεντρώα κυβέρνηση Πλαστήρα – Βενιζέλου και ψηφίστηκε στις 18 Φεβρουαρίου του 1952 από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, με εξαίρεση την ΕΔΑ.

Το ελληνικό κράτος παίζει ειδικό ρόλο μέσα στο πλαίσιο της αιματοβαμμένης πολιτικής του ΝΑΤΟ, ως απέραντη στρατιωτική βάση, προκεχωρημένο φυλάκιο και ορμητήριο πολέμου. Η ενεργή συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και η στρατηγική επιλογή της ασφυκτικής πρόσδεσης στο άρμα του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού. είναι υπαρξιακό ζήτημα για τον ελληνικό καπιταλισμό, όπως ομολογούν και οι ίδιοι οι εκπρόσωποί του με κάθε ευκαιρία που τους δίνεται. Και αυτό είναι κοινός τόπος για όλες τις αστικές δυνάμεις, παρά τις δευτερεύουσας σημασίας διαφοροποιήσεις που έχουν ως προς τον τρόπο εφαρμογής των πολεμοκάπηλων σχεδιασμών.

Στη σημερινή συγκυρία επικίνδυνης πύκνωσης των πολεμικών συγκρούσεων και όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ανάμεσα στο ευρωατλαντικό και το ρωσοκινέζικο μπλοκ, το ελληνικό κράτος συμμετέχει ενεργά στην πολεμοκάπηλη πολιτική του ΝΑΤΟ τόσο στο πλαίσιο της γεωστρατηγικής περικύκλωσης της Ρωσίας και της ενίσχυσης με τόνους πολεμικού υλικού του αντιδραστικού καθεστώτος Ζελένσκι όσο και με την προσπάθεια καθυπόταξης των λαών της Μέσης Ανατολής. Η μετατροπή της Λάρισας σε κεντρικό στρατηγείο της ευρωενωσίτικης στρατιωτικής επιχείρησης «Ασπίδες» εναντίον των Χούθι στην Ερυθρά αποτελεί κλιμάκωση αυτής της επικίνδυνης και τυχοδιωκτικής πολιτικής. Ταυτόχρονα, το ελληνικό κράτος έχει τα χέρια βαμμένα με το αίμα του παλαιστινιακού λαού, καθώς έχει επιλέξει να έχει στρατηγική συμμαχία με το Ισραήλ και να παρέχει όλες τις απαραίτητες διευκολύνσεις στη δολοφονική στρατιωτική του μηχανή.

Απέναντι σ’ αυτόν το ζόφο είναι χρέος των αντιπολεμικών και διεθνιστικών δυνάμεων να συγκροτήσουν ένα σύγχρονο «ιστορικό μπλοκ», το οποίο θα μπλοκάρει την κρεατομηχανή του ιμπεριαλιστικού πολέμου και θα θέσει στο στόχαστρο τον ίδιο τον καπιταλισμό, τη μήτρα του εθνικιστικού και ιμπεριαλιστικού σφαγείου. Να συγκρουστούν με την κυρίαρχη πολιτική της αστικής τάξης και του κράτους της και να ανοίξουν το δρόμο της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών.

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΥΕΜΕΝΗΣ

Όλες/οι στην αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση, την Πέμπτη 4 Απριλίου, στις 18.30, από το Πάρκο Ελευθερίας προς τις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ (Συμετέχουμε στηρίζουμε το μπλοκ της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση)

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα αναρχικών και κομμουνιστ(ρι)ών)