Ταξικη Αντεπίθεση | Φασίστες και Εφοπλιστές στου Λιμανιού τον πάτο – Ζήτω το παγκόσμιο Προλεταριάτο! [Διαδήλωση Σάββατο 6 Απριλίου 13.00 Πλατεία Κοραή]

Στις 6 Απριλίου διαδηλώνουμε στους δρόμους του Πειραιά ενάντια στον φασισμό και το καπιταλιστικό σύστημα που τον γεννά. Διαδηλώνουμε εντός αυτού του «ζωτικού για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας κόμβου», στην έδρα της εφοπλιστικής ληστοσυμμορίας εκεί όπου η οργανική σύνδεση του φασισμού με το κεφάλαιο και τον κρατικό μηχανισμό έχει μέσα στα χρόνια διαγραφεί ανάγλυφα. Ακριβώς γιατί αυτή η «ζωτικότητα», η ζωτικότητα της απέραντης εργασιακής γαλέρας που εκτείνεται από το ιδιωτικοποιημένο λιμάνι του Πειραιά ως την Cosco και από την Oil Οne στη Δραπετσώνα ως τη Ναυπηγοεπισκευστική Ζώνη στο Πέραμα, η ζωτικότητα του λιμανιού κόμβου για τις στρατιωτικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στη Μέση Ανατολή, δεν μπορεί παρά να γεννά από κάθε της πόρο φασισμό, δεν μπορεί παρά να συντηρεί και να διατηρεί ετοιμοπόλεμα τα κάθε λογής αντιπρολεταριακά / αντικινηματικά όπλα.
Ο φασισμός είναι η οργάνωση μάχης του κεφαλαίου και ως προς αυτό η δράση των φασιστικών συμμοριών στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά τα προηγούμενα χρόνια ήταν αποκαλυπτική. Tα απεργοσπαστικά φασιστικά σωματεία που χτύπαγαν ντόπιους και μετανάστες εργάτες στο Πέραμα συγκροτήθηκαν υπό την καθοδήγηση των εφοπλιστών και της Cosco, τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια –αυτά που δολοφόνησαν τον Π. Φύσσα – βρισκόταν σε πλήρη σύνδεση με τον αστυνομικό τμήμα Νίκαιας, τα μαφιόζικα κυκλώματα –δεξαμενές στρατολόγησης φασιστών- ήταν ανέκαθεν υπό τον πλήρη καθοδήγηση των αφεντικών της πόλης: των εφοπλιστών, των καναλαρχών, πετρελαιοβιομηχάνων .

Σε αυτό το καθεστώς «ειδικής οικονομικής ζώνης» ουσιαστικά, αναπτύχθηκε και νομοτελειακά θα συνεχίζει να αναπτύσσεται ο φασισμός στον Πειραιά, όπως τα πρόσφατα κρούσματα φασιστικών επιθέσεων μαρτυρούν. Εντός μιας συνθήκης ακραίας ταξικής επίθεσης και εν μέσω μιας αδυσώπητης ταξικής στρατηγικής εκφασισμού και λουμπενοποίησης.
Αντίθετα ωστόσο από τις βουλές του κεφαλαίου και του κράτους, ο άλλος Πειραιάς, ο Πειραιάς των μεγάλων ιστορικά εργατικών αγώνων, ο Πειραιάς του ναυτεργατικού και λιμενεργατικού κινήματος, ο Πειραιάς της αντιφασιστικής παράδοσης, των λαϊκών αγώνων και της ταξικής αλληλεγγύης είναι πάντα έδω! Είναι πάντα εδώ για να βάζει φραγμό στις στρατηγικές των καπιταλιστών, για να τσακίζει τους φασίστες, για να διαδηλώνει τη διεθνιστική του αλληλεγγύη στους μετανάστες και στο λαό της Παλαιστίνης και σε όλους τους λαούς του κόσμου.
Για αυτόν τον Πειραιά , για αυτόν τον «ζωτικό για την ανάπτυξη της ταξικής πάλης κόμβο» θα διαδηλώσουμε μαχητικά αύριο στο Πειραιά, βροντοφωνάζοντας «Φασίστες και Εφοπλιστές στου Λιμανιού τον πάτο – Ζήτω το παγκόσμιο Προλεταριάτο!»

Ολοι/ες στην αντιφασιστική / αντικρατική Διαδήλωση στον Πειραιά – Σάββατο 6 Απριλίου 13.00 Πλατεία Κοραή

Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστ(ρι)ών )