Η πατριαρχία βιάζει και σκοτώνει
Μπάτσοι, φασίστες, γυναικοκτόνοι! [ Ανταπόκριση από τη χθεσινή φεμινιστική πορεία στο κέντρο της Αθήνας]

Με τη συμμετοχή 500 και πλέον διαδηλωτ(ρι)ών την Τετάρτη το απόγευμα ξεκίνησε από την πλ. Κλαυθμώνος η πορεία που είχαν καλέσει φεμινιστικές και πολιτικές οργανώσεις, κ φοιτητικοί σύλλογοι, ενάντια στις γυναικοκτονίες και την έμφυλη βία, στο κράτος και το σύστημα που τη γεννά και τη συντηρεί, όπως έχει καταδειχθεί τον τελευταίο καιρό με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο στην περίπτωση της Κυριακής που δολοφονήθηκε έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων, όπως φάνηκε στους χειρισμούς της δικαστικής μαφίας στην υπόθεση του Κολωνού.

Αυτός ο καταστατικός ρόλος του κράτους κ της αστυνομίας ειδικότερα, ως φορέα και εγγυήτη της έμφυλης βίας και της πατριαρχίας, φάνηκε και με τη στάση της στη χθεσινή πορεία, όπου πάνοπλες διμοιρίες παρατάχθηκαν απο την αρχή ασκώντας ασφυκτική πίεση στην πορεία, προκαλώντας, χλευάζοντας κ τραμπουκίζοντας, προκαλώντας μάλιστα τον τραυματισμό ορισμένων διαδηλωτριών.

Αντιστεκόμενο στις προκλήσεις και τις επιθέσεις των μπάτσων το σώμα της διαδήλωσης πορεύτηκε δυναμικά στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, για να φτάσει τελικά στα Προπύλαια περνώντας από την πλ. Συντάγματος. Σαν Ταξική Αντεπίθεση στηρίξαμε με την παρουσία μας το μπλοκ της Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη από τον Κολωνό, το οποίο όντας στην κεφαλή της πορείας κατάφερε να σπάσει το μπλόκο των μπάτσων στο Σύνταγμα και να πάρει το δρόμο.

Ο αγώνας συνεχίζεται, στο δρόμο θα κριθεί το δίκιο!