Για τις καταλήψεις και κινητοποιήσεις στα αμερικανικά πανεπιστήμια σε αλληλεγγύη με την Παλαιστίνη

Εδώ και αρκετές ημέρες στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια των ΗΠΑ λαμβάνουν χώρα κινητοποιήσεις από τους φοιτητές σε αλληλεγγύη με τον Παλαιστινιακό λαό. Πιο συγκεκριμένα, στα εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως το Columbia, το Harvard, το Yale, το Michigan κ.α οι φοιτητές και φοιτήτριες απαιτούν να σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, η προμήθεια όπλων από τις ΗΠΑ και η συνεργασία των αμερικανικών πανεπιστημίων με το Ισραήλ. Αξιοσημείωτη αποτελεί η μεγάλη συμμετοχή Εβραίων φοιτητών στις κινητοποιήσεις.

Από την αρχή οι διοικήσεις των πανεπιστημίων απειλούν τους φοιτητές με διαγραφές ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει εκατοντάδες συλλήψεις, καθώς εισβάλλουν μέσα στα campus και επιτίθενται στους φοιτητές. Παρόλη την αστυνομική καταστολή, το φοιτητικό κίνημα δεν υποχωρεί και ζωντανεύει μνήμες από τις μεγάλες αντιπολεμικές κινητοποιήσεις ενάντια στο πόλεμο στο Βιετνάμ την δεκαετία του 70.

Την ίδια ώρα όπου ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζεται να εισβάλλει στην Ράφα όπου έχουν βρει καταφύγιο περισσότεροι από 1 εκατομμύριο εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι και να συντελεστεί μία άνευ προηγούμενου σφαγή, οι μαζικές μαχητικές αντιπολεμικές κινητοποιήσεις μέσα στην καρδιά του ιμπεριαλιστικού κτήνους των ΗΠΑ στέλνουν σινιάλο αλληλεγγύης στους λαούς όλου του κόσμου που αγωνίζονται για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

Από την πλευρά μας, αποτελεί καθήκον η δημιουργία ενός μαζικού αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος που θα κάνει ξεκάθαρο ότι ο εχθρός μας βρίσκεται μέσα στην Ελλάδα, μέσα στην Ε.Ε, μέσα στο ΝΑΤΟ. Να μην επιτρέψουμε να μετατραπεί η Ελλάδα σε μία απέραντη νατοϊκή βάση. Να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να σταματήσει η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ και να μπλοκάρουμε την συμμετοχή του ελληνικού κράτους στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και στην σφαγή στην Μέση Ανατολή.

Αλληλεγγύη στους φοιτητές/τριες των πανεπιστημίων των ΗΠΑ

Λευτεριά στην Παλαιστίνη, να σταματήσει η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού