https://www.indybay.org/newsitems/2024/05/14/18866217.php
Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο γραφείο του προέδρου του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας (UC) 14.05.24

“Η αρχή κάθε επανάστασης είναι μια έξοδος, μια έξοδος από την κοινωνική τάξη που η εξουσία έχει κατοχυρώσει στο όνομα του νόμου, της σταθερότητας, του δημόσιου συμφέροντος και του γενικότερου καλού”.

  • Basel al-Araj

Με το Βόρειο Σέλας από πάνω μας και τους μάρτυρες στις καρδιές μας, επιτεθήκαμε στο Γραφείο του Προέδρου του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας “UC” σε ένδειξη αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση. Χρησιμοποιώντας έναν πυροσβεστήρα γεμάτο με κόκκινη μπογιά καλύψαμε την πρόσοψη και σπάσαμε επτά παράθυρα. Στη συνέχεια, έχοντας πρόσβαση στο κτίριο, απελευθερώσαμε 500 κατσαρίδες στο εσωτερικό του και αδειάσαμε έναν δεύτερο πυροσβεστήρα στο εσωτερικό. Ολοκληρώσαμε την πράξη αφήνοντας μια κανάτα με νερό με την επιγραφή “Bonk” στη σκηνή – ένας φόρος τιμής στους αγωνιστές του Cal Poly Humboldt και στο διεθνές κίνημα των κατασκηνώσεων των φοιτητών.

Ως αντιαποικιοκρατικοί αναρχικοί και κομμουνιστές προσφέρουμε αυτή την πράξη υλικής και πνευματικής αλληλεγγύης με την ελπίδα να καταρρίψουμε την ψευδαίσθηση ότι η αντίσταση περιορίζεται σε έναν μόνο τόπο.

Όπως λέει ο Moten “Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΙΘΑΝΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ”. Η αληθινή φασιστική μορφή του Πανεπιστημίου έχει τεθεί σε πλήρη επίδειξη, και το να κρύβεται πίσω από κούφια προοδευτικά ιδεώδη δεν αποτελεί πλέον επιλογή για τους νεκροζώντανους δολοφόνους γραφείου. Το Abolish the UC μας έδειξε το 2020 ότι το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα αποικιοκρατικό έργο των εποίκων, ότι η αστυνομία τους προστατεύει τις πύλες της αποικίας, όπου η γνώση παράγεται και καταλαμβάνεται από το κράτος για να σκάψει τα νύχια του βαθύτερα στη σάρκα των ιθαγενών εδαφών εδώ και στο εξωτερικό. Ας μην ξεχνάμε ότι το UC έγινε μεικτό για να αναπαράγει εποίκους και να κατοικήσει τη δυτική ακτή. Μιλώντας μόνο για την υλική σύνδεση του UC με τη σιωνιστική οντότητα συσκοτίζει την έκταση των πολιτικών, θεωρητικών και πολιτιστικών δεσμών μεταξύ του UC και του ισραηλινού κράτους.

Το Πανεπιστήμιο δεν χρηματοδοτεί απλώς το Ισραήλ, αλλά δημιουργεί το Ισραήλ και εκτοξεύει αυτή τη λευκή αποικία στη μεταμοντέρνα αυτοκρατορία. Τι σημαίνει εκποίηση όταν η ίδια η ουσία και τα θεμέλια του ιδρύματος είναι ένα φασιστικό καθεστώς; Πού αρχίζει και πού τελειώνει ο σιωνισμός στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια; Είναι η αποεπένδυση ένα οξύμωρο; Το UC πρέπει να καταργηθεί.

Τα δημόσια κολέγια της “εργατικής τάξης” δεν είναι ασφαλή από την κριτική (ούτε από την επίθεση). Ορισμένες από τις καταλήψεις που προέκυψαν έχουν καθιερωθεί ως προκεχωρημένα φυλάκια μη κερδοσκοπικών οργανισμών -πιστά μόνο στους χρηματοδότες- κινούμενα από επαγγελματικές συνεργασίες και προσωπικά εμπορικά σήματα. Ο επαναστατικός αγώνας και οι παρακαταθήκες του έχουν συνυπολογιστεί, αποριζοσπαστικοποιηθεί και επαγγελματοποιηθεί μέσω φιλελεύθερων παιδαγωγικών μεθόδων με γνώμονα την πολιτική των ταυτοτήτων. Διδάσκοντας μια αναθεωρητική ιστορία που καθιστά τα απελευθερωτικά κινήματα συμβατά με τον καπιταλισμό, οι πανεπιστημιακοί αντεπαναστάτες διαγράφουν και δαιμονοποιούν τις μαχητικές μορφές αγώνα, ενώ προωθούν αυτάρεσκα μια αδρανή φιλοσοφία μη βίας και αξιοπρέπειας. Αυτός είναι ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους, αν και η αποεπένδυση είναι ένα έγκυρο και χειροπιαστό βασικό αίτημα, η μακροπρόθεσμη στόχευση μας δεν πρέπει να είναι στη μεταρρύθμιση και επαναβεβαίωση αυτών των ιδρυμάτων, αλλά μάλλον στην απαλλοτρίωση των πόρων και στο να τα γαμήσουμε ανεπανόρθωτα.

Σε όλες τις πανεπιστημιακές κατασκηνώσεις της Bay Area και τις κινητοποιήσεις στους δρόμους με την υποστήριξη της αστυνομίας, η κλιμάκωση αστυνομεύεται σταθερά από την οπλισμένη φιλελεύθερη πολιτική κατά της καταπίεσης ή συντρίβεται εξ ολοκλήρου από το φόβο του κινδύνου. Το διαρκές σφίξιμο των χεριών για το τι θα μπορούσε να συμβεί επισκιάζει αυτό που μπορεί να επιτευχθεί. Η προσπάθεια να διαμορφώσουμε ένα μαχητικό κίνημα σε κάτι που δεν θα χρειαστεί ποτέ να αντιμετωπίσει την καταστολή είναι σαν να εγκαταλείπουμε την επιδίωξη επαναστατικών στόχων. Η επίθεση στο γραφείο του προέδρου του UC ξεκίνησε με ένα ερώτημα: πώς μπορεί να αρθρωθεί η πολιτική ανάλυση μέσω της επίθεσης; Μια αποτελεσματική επιχείρηση ξεκινάει από τις ανάγκες του αγώνα, τους στόχους των δρώντων και τους περιορισμούς του. Οι εκτιμήσεις των απειλών πρέπει να παραμένουν ρεαλιστικές και συγκεκριμένες για τις ενέργειες που πραγματοποιούνται. Στο πλαίσιο της αμερικανικής αυτοκρατορίας, τι είναι η αλληλεγγύη με τους Μουτζαχεντίν της Παλαιστίνης και τα μαχητικά φοιτητικά κινήματα αν όχι η μεταμόρφωση σε μια πολιτική μαχητική δύναμη;

Συμμετέχουμε στη χορωδία που καλεί για κλιμάκωση στον αυτοκρατορικό πυρήνα: κλιμάκωση, κλιμάκωση, κλιμάκωση! Αυτό είναι το ιστορικό και πνευματικό μας καθήκον. Το να μην το θεωρούμε αυτό ως αλήθεια είναι σαν να τα παρατάμε και να αποδεχόμαστε την ήττα, ελπίζοντας ότι κάποιος άλλος θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να διακόψει τη ροή του κεφαλαίου στο εποικιστικό-αποικιακό σχέδιο. Πρέπει να φέρουμε τον πόλεμο στο σπίτι.

“Αφήστε τους να κάνουν τη δουλειά τους, γιατί υπάρχει μια ανδρεία σε αυτή τη δουλειά, την οποία μια μέρα θα μετατρέψουμε σε ιερό αγώνα, και όσο ο αποικιοκράτης θέλει να σκοτώσει τις ψυχές μας, αυτοί οι άνθρωποι είναι πιο κοντά στο Θεό και στην αγάπη του ιερού αγώνα από εκείνους που υποτάσσονται”.

  • Σεΐχης Izz ad-Din al-Qassam

Για τα παιδιά της Γάζας
Για τους μάρτυρες
Με αιώνιο επαναστατικό πνεύμα
Σπάστε τις πύλες

  • sacred black and red