Θετικοί στον κορονοϊό είναι 92 υγειονομικοί που εργάζονται στον «Ευαγγελισμό», σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου που με απόφασή του απαγορεύθηκαν τα επισκεπτήρια.

Ήδη έχουν τεθεί σε καραντίνα οι δεκάδες θετικοί στο κορονοϊό και, σύμφωνα με τον διοικητή, έχουν προκληθεί δυσχέρειες στη λειτουργία του νοσοκομείου και αναμένεται να γίνουν μεγαλύτερες αν αυξηθούν τα κρούσματα στους υγειονομικούς.

Ωστόσο, τα νούμερα αμφισβητούνται από τους εργαζόμενους που θεωρούν πως τα κρούσματα είναι αρκετά περισσότερα στους υγειονομικούς και δεν μπορούν να φανούν λόγω των εμποδίων στα τεστ. Είναι χαρακτηριστικό πως το ιατρείο για τα τεστ προσωπικού λειτουργούσε πριν λίγες μέρες από τις 12 το μεσημέρι έως τις 2 το απόγευμα και δεχόταν μόλις 50 δείγματα!

Επιπλέον, εργαζόμενοι έδωσαν δείγμα την Παρασκευή και έλαβαν τα αποτελέσματα το βράδυ της Κυριακής. Επισημαίνουν επίσης και τις ευθύνες του Διοικητή για την μη λήψη ουσιαστικών μέτρων.

Αφήνουν να εννοηθεί πως γίνεται “διαχείριση” των θετικών κρουσμάτων για να μην προκληθεί πολύ σοβαρό πρόβλημα στο νοσοκομείο.

Να παλέψουμε άμεσα για:

Επίταξη – και όταν λέμε επίταξη εννοούμε χωρίς αποζημίωση- του ιδιωτικού τομέα της υγείας, να ενταχθούν όλα τα στρατιωτικά νοσοκομεία στις τακτικές εφημερίες, να λειτουργήσουν εκ νέου κλειστά νοσοκομεία όπως το Λοιμωδών και το Παναγια για να αποσυμπιεστεί το σύστημα υγείας.

Να δοθούν άμεσα λεφτά που χρειάζονται για την υγεία από τις δαπάνες για τα εξοπλιστικά, τις φοροελαφρύνσεις για το κεφάλαιο και τα χαρτζιλίκια για τα ΜΜΕ (με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, νέα νοσοκομεία και εξοπλισμό), να ξαναλειτουργήσουν άμεσα όλα τα τακτικά χειρουργεία που έχουν περικοπεί εκ νέου κατά 80% και οι κλινικές για άλλες παθήσεις.

Πηγή: 902.gr